ΣΙΝΕ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ποια χωριά της Κοζάνης πίνουν νερό με χρώμιο!!!

Τα αίτια της παρουσίας χρωμίου και εξασθενούς χρωμίου στα υπόγεια νερά των περιοχών Ακρινής, Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου και Κοιλάδας του Δήμου Κοζάνης πρόκειται να...
διερευνήσουν το επόμενο διάστημα ειδικοί του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Εχουμε αναλάβει τη δέσμευση απέναντι στους κατοίκους των περιοχών αυτών να διερευνήσουμε την αιτία της ύπαρξης χρωμίου στο νερό. Συγκεκριμένα, θα εξεταστεί αν το χρώμιο που εντοπίστηκε τον Απρίλιο του 2013 προέρχεται από τα πετρώματα του υπεδάφους ή από κάποια ανθρώπινη δραστηριότητα» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης, Παρθένα Τουμπουλίδου.

«Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας θα γνωρίζουμε αν μπορούμε να στηριζόμαστε στην περιοχή αυτή για μελλοντικές γεωτρήσεις ή αν θα πρέπει να αναζητήσουμε υδάτινους πόρους σε άλλα σημεία» προσθέτει.

Στο μεταξύ, όπως τονίζει, το νέο δίκτυο ύδρευσης έχει ολοκληρωθεί και οι οικισμοί που αντιμετώπισαν πρόβλημα υδροδοτούνται πλέον από άλλη πηγή, τον αγωγό που έδινε νερό στην πόλη της Κοζάνης σαν εφεδρεία.

Η προγραμματική σύμβαση για τους ελέγχους εγκρίθηκε την Τρίτη από το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης και πρόκειται να υπογραφεί από τον δήμο, την περιφερειακή ενότητα Κοζάνης και το ΑΠΘ.
protothema.gr 
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: