ΣΙΝΕ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Κάλεσμα ΚΚΕ για Ευρωεκλογές – Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές

Την Παρασκευή 7 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Γρεβενών εκδήλωση της ΚΟ Γρεβενών του ΚΚΕ για να παρουσιαστούν οι θέσεις του για τις Ευρωεκλογές- Περιφερειακές και...
Δημοτικές εκλογές από το Γραμματέα της ΕΠ Δ. Μακεδονίας του ΚΚΕ Σταμπολίδη Κώστα. Παρουσιάστηκαν επίσης οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος του κόσμου. Ο ομιλητής ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στους δήμους και στις περιφέρειες, υπάρχει ελπίδα - υπάρχει προοπτική. Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση. Για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Η πρότασή μας αφορά και το σήμερα και το αύριο. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η συμπόρευση μαζί του και στις ευρωεκλογές και στις περιφέρειες και τους δήμους, θα δυναμώσει τη φωνή των εργαζομένων, θα γίνει ικανό να αποκαλύπτει από καλύτερες θέσεις τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους, να αποτρέπουμε αντιλαϊκά μέτρα, να προωθούμε την κοινωνική Λαϊκή Συμμαχία, που θα ανοίξει το δρόμο για συνολικότερες αλλαγές και ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας.

Μπορούμε να δυναμώσουμε τη λαϊκή οργάνωση, την αλληλεγγύη, τη συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στην πάλη, με αισιοδοξία, με μαχητικότητα, με πίστη ότι ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων προς όφελός του και όχι θεατής στα διάφορα αντιλαϊκά σενάρια αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού, εναλλαγής κυβερνήσεων «εντός των τειχών και των δεσμών», που το μόνο «νέο» που φέρνουν είναι νέες αυταπάτες, νέες απογοητεύσεις, νέα χαμένα χρόνια.

Μπροστά στη μάχη των εκλογών, απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όλους εκείνους, με τους οποίους βρεθήκαμε το προηγούμενο διάστημα πλάι - πλάι σε μικρές και μεγάλες μάχες του εργατικού κινήματος, του κινήματος της αγροτιάς, των αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας, των γυναικών. Απευθυνόμαστε σε όσους νιώθουν ριζοσπάστες, αριστεροί, σε όσους είχαν επιλέξει τον Ιούνη του 2012 να μη στηρίξουν το ΚΚΕ. Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που αγωνιούν ειλικρινά για την κατάσταση που βρίσκεται στη χώρα μας το λαϊκό κίνημα, δίνουν και οι ίδιοι μάχη από το δικό τους μετερίζι για την αναγέννησή του. Τους καλούμε να προβληματιστούν στο εξής:

-- Η αποδυνάμωση του ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές, στο όνομα του σχηματισμού μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε περισσότερα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης;

-- Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταφράστηκε μήπως σε άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στην κυβέρνηση για να ανακοπούν, να αναχαιτιστούν, να καθυστερήσουν μέτρα;

Η ίδια η πείρα έδειξε ότι συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Πήγε πίσω το κίνημα, καλλιέργησε κλίμα αναμονής ότι αρκεί μια αλλαγή κυβέρνησης στο ίδιο πλαίσιο, η οποία χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ, με τα μονοπώλια, με μία καλύτερη διαπραγμάτευση, θα λύσει τάχα τα προβλήματα.

Απευθυνόμαστε και σε όσους διατηρούν επιφυλάξεις για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, τους προβληματίζει η προοπτική της αποδέσμευσης από την ΕΕ. Δεν έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα, όπως λέμε εμείς, μιας τέτοιας επιλογής. Ωστόσο, λένε ότι «δεν πάει άλλο», ότι «κάτι καλύτερο πρέπει να γίνει».

Σε όλους αυτούς απαντάμε: Ελάτε να συζητήσουμε, ακούστε τις θέσεις του ΚΚΕ. Κρατήστε τις επιμέρους επιφυλάξεις και παρατηρήσεις σας.


Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, της πρότασής του για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση μπορεί να βάλει εμπόδια, να αναχαιτίσει αντιλαϊκά μέτρα, να έχει και επιμέρους επιτυχίες και πάνω από όλα να ανοίξει ο δρόμος για την αναγέννηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τη λαϊκή συμμαχία που θα κατακτήσει, με το λαό στην εξουσία, την αποδέσμευση από την ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τη μονομερή διαγραφή του χρέους.

Υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης
Υποψήφιος περιφερειάρχης: Βήττας Γιάννης, δικηγόρος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών:
Τάτσιος Νίκος, υδραυλικός, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Δήμος Γρεβενών: Ντάγκα Παναγιώτα, εκπαιδευτικός, δημοτική σύμβουλος Δήμου Γρεβενών, αντιπρόεδρος στο ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Δήμος Δεσκάτης: Τζιώλα Μαρία, εκπαιδευτικός, δημοτική σύμβουλος του Δήμου Δεσκάτης.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: