ΣΙΝΕ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Νέα “λεηλασία” στις αποδοχές στελεχών Σωμάτων Ασφαλείας & Ενόπλων Δυνάμεων!

Πιλότοι, στελέχη της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, πληρώματα του ΕΚΑΒ και πυροτεχνουργοί που...
παίζουν “κορώνα-γράμματα” καθημερινά τη ζωή τους χάνουν ένα ακόμη μέρος του εισοδήματός τους!
Στη φορολόγηση του ειδικού επιδόματος επικίνδυνης εργασίας από 1/1/2014 προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, επιφέροντας έτσι σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές ενός μεγάλου αριθμού στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ αλλά και υπαλλήλων αρκετών ακόμη υπηρεσιών του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, οι γιατροί του νοσηλευτικού προσωπικού και των πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που εκτελούν υπηρεσία με αεροπορικά μέσα, οι πιλότοι στα εναέρια μέσα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και αυτά που απασχολούνται στην εξουδετέρωση εκρηκτικών της ΕΛ.ΑΣ. και των Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και δεκάδες ακόμη κατηγορίες υπαλλήλων θα απολέσουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 50% των χρημάτων που λάμβαναν με βάση το ειδικό επίδομα επικίνδυνης εργασίας. Και αυτό διότι, πέρα από τη φορολόγηση και την αντίστοιχη παρακράτηση που θα γίνεται στο εν λόγω επίδομα με την καταβολή του, εν συνεχεία θα φορολογείται εκ νέου στο τέλος του έτους αφού θα προστίθεται στις συνολικές αποδοχές των δικαιούχων του.

Όπως προκύπτει, σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε η Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με θέμα τη φορολόγηση του ειδικού επιδόματος επικίνδυνης εργασίας για το έτος 2014, μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επίκειται η έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία θα παρέχονται οι οδηγίες για την παρακράτηση και την απόδοση του φόρου. Συγκεκριμένα, το έγγραφο φέρει ημερομηνία 10/12/2013 και αναφέρει τα εξής: «Με το άρθρο 14 του νέου κώδικα φορολογίας εισοδήματος (ν. 4172/2013 ΦΕΚ167/23/07/2013), ο οποίος ρυθμίζει το νέο πλαίσιο φορολόγησης των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων, ορίζονται ρητά οι περιπτώσεις εισοδήματος από μισθωτή εργασία που απαλλάσσονται από τον φόρο και στις οποίες δεν περιλαμβάνονται τα ειδικά επιδόματα επικίνδυνης εργασίας. Επομένως τα επιδόματα αυτά για το έτος 2014 (οικ. έτος 2015) και επόμενα υπόκεινται σε φορολογία με βάση τη φορολογική κλίμακα του άρθρου 15 του εν λόγω νόμου».

Να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από 1ης Ιανουαρίου αρκετοί δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος στην Αστυνομία το είδαν να μειώνεται περίπου κατά 50%. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ήταν μάλιστα από τα πρώτα που αντιλήφθηκαν τη διαφορά στον μισθό τους, καθώς σε αυτά το εν λόγω επίδομα καταβάλλεται κάθε μήνα, κάτι που δεν ισχύει π.χ. στην περίπτωση των Ενόπλων Δυνάμεων, τα στελέχη των οποίων λαμβάνουν το επίδομα περιοδικά κατά τη διάρκεια του έτους.


makeleio.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: