ΣΙΝΕ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Κόμματα, άτομα και πρόσωπα

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΠΑΜΕ να σώσουμε(;) την Ελλάδα που σφαδάζει. Να την αρπάξουμε ομαδικά πριν πέσει στο γκρεμό, κι ας μην τα φάγαμε ισόποσα. Πληγωμένη από κανονιές μεγαλοσυμφερόντων και ομοβροντία...
«μικρών», ωστόσο, «ο τρώσας και ιάσεται».
ΝΑ ξεχαστούν τα κόμματα κι τσακωμοί, χρώματα και ιδεολογίες». Όσο κρατάει η μπόρα και βλέπουμε. Να γίνουμε ευκαιριακά ευρωπαίοι που συνεργάζονται, κι ύστερα ξανά ρωμιοί της έριδας.
ΔΕΝ έστερξαν τα κόμματα και συνεχίζουν το δρόμο τους. Με τα στεγανά και τις…αρχές τους. Τα «βρήκαν» οι δυο μεγάλοι της αντιπαλότητας (για την εξουσία) και οι «μικροί» σκορπίστηκαν περιφερειακά και αποστασιοποιημένοι.
ΠΡΙΝ φτάσουμε σε πρόσωπα, περνάμε απ’ τα άτομα. Δεν κρύβουν τον καημό τους για πόστο και εξουσία. Στρατευμένοι σε κόμματα κι αποκόμματα, με σφραγίδα και ταμπελάκι. Και δεν είναι εύκολο να «παρεκκλίνεις». Σε παρατηρούν «σύντροφοι», σε καρφώνει με τη ματιά του ο αρχηγός.
ΑΝΑΜΕΣΑ στους στρατευμένους και πρ. δημοσιογράφοι. Κάποιοι πονηροί έφτιαξαν από νωρίς το προφίλ τους κι άλλοι ανακάλυψαν όψιμα την πολιτική, μετατρέποντας την αναγνωρισιμότητά τους σε βουλευτική έδρα ελκυστική και θυσιάζοντας την…αντικειμενικότητά τους στον βωμό της κομματικής προπαγάνδας. Μέχρι να μεταπηδήσουν στο «πλησιέστερο», με νέο αρχηγό και ταμπελάκι.
ΚΑΙ πάμε σε πρόσωπα. Άλλοι ξοφλούν «γραμμάτια» και άλλοι (αυτο)φιλοτεχνούν το πορτραίτο τους, προετοιμαζόμενοι για πόστο «αποδοτικό»-διέξοδο στα επαγγελματικά τους αδιέξοδα.
ΓΝΩΣΤΟΥ φρονήματος ο κ. Τέρενς Κουΐκ και αγωνίζεται. Μεροληπτικά και αντιΠαπανδρεϊκά. Το’ χε καημό. Από τότε που ως, εκφωνητής στην κρατική τηλεόραση, χοροπήδαγε στην καρέκλα του για ό,τι αντιΠΑΣΟΚικό, κυβερνώντος του…ΠΑΣΟΚ.
ΣΤΟ (σημερινό) «γυαλί» η κα Δούρου. Ο κ. Λυριτζής με κατεβασμένο βλέμμα, δεν διακόπτει , δεν αντιλέγει, δεν επιτίθεται. Ο κύριος του χιλιάρικου (ευρώ) ημερησίως επί ΠΑΣΟΚ της σπατάλης δεν είναι δα κορόιδο. Τέλος το συμβόλαιο με τη ΝΕΤ (επί ΠΑΣΟΚ), στη τσέπη το κομπόδεμα και να το νέο…ελπιδοφόρο κόμμα. Και η κα Τσαπανίδου; Οικονομημένη κι αυτή απ’ την (πασοκική) ΝΕΤ, αρκούντως πονηρά, φλύαρη και…ΣΥΡΙΖαία, μοστράρει την…ομορφάδα της σε ιδιωτικό κανάλι, πασκίζοντας να σβήσει τη «ρετσινιά»..

ΑΦΗΝΟΥΜΕ τον (κομματικό) κ. Σπηλιωτόπουλο και τον έρωτά του (Αθήνα) να ονειρεύεται «γάμο», ανάμεσα σε τόσους…ερωτιάρηδες. (Θα επανέλθουμε).

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
 
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: