ΣΙΝΕ

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Τι να τρώτε για να έχετε γερά δόντια και ούλα για πάντα!

Η υγιεινή του στόματος είναι σημαντική όχι μόνο για τη διατήρηση της καλής κατάστασης των δοντιών μας, αλλά και γενικότερα για την υγεία μας.


Όπως πολλές έρευνες έχουν καταδείξει στο παρελθόν, τα προβλήματα των δοντιών συνδέονται με καρδιαγγειακές διαταραχές αλλά και πολλές άλλες παθήσεις.

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, ένας τρόπος για τη διαφύλαξη της στοματικής υγιεινής είναι η σωστή διατροφή.

Σας παρουσιάζουμε 5 συστατικά που περιέχουν συγκεκριμένες τροφές, που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα ούλα και τα δόντια σας γερά:

Πράσινο Τσάι (κατεχίνες)
Οι κατεχίνες που εντοπίζονται και στο πράσινο τσάι καταπολεμούν τις φλεγμονές και συμβάλλουν στον περιορισμό των βακτηριακών λοιμώξεων. Σύμφωνα με τα ευρήματα ιαπωνικής μελέτης, οι άνδρες που πίνουν πράσινο τσάι τακτικά, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν περιοδοντική νόσο, σε σύγκριση με όσους πίνουν πιο σπάνια. Άλλη μελέτη έχει καταδείξει ότι τόσο άνδρες όσο και οι γυναίκες, που πίνουν ένα ή περισσότερα φλιτζάνια τσάι την ημέρα μπορεί να έχουν απώλεια λιγότερων δοντιών αργότερα στη ζωή τους.

Φράουλες και Ακτινίδια (βιταμίνη C)
Η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία του ιστού των ούλων, καθώς συμβάλλει στην πρόληψη της φθοράς του κολλαγόνου. Χωρίς αυτό, τα ούλα γίνονται πιο ευάλωτα στην περιοδοντική νόσο.

Ξηροί καρποί (πρωτεΐνη)
Οι ξηροί καρποί αποτελούν πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης, και προσφέρουν μικροθρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για γερά δόντια όπως φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο, και το σημαντικότερο όλων, ασβέστιο, το οποίο είναι απαραίτητο για τα δόντια.

Μήλα (φυτικές ίνες)
Οι φυτικές ίνες βοηθούν καθαρίζουν την επιφάνεια των δοντιών, κατά τη μάσηση, απομακρύνοντας τα βακτήρια, σαν να βουρτσίζατε τα δόντια σας. Όπως έχει προκύψει από έρευνες, μασώντας τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες καταστρέφεται η οδοντική πλάκα που έχει σχηματιστεί πρόσφατα, και αποτρέπεται ο σχηματισμός νέας.

Κρεμμύδια (αντιμικροβιακές ενώσεις)
Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Κορέας επιβεβαίωσε ότι η κατανάλωση ωμών κρεμμυδιών συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης τεσσάρων στελεχών βακτηρίων, που είναι γνωστό ότι προκαλούν τερηδόνα και περιοδοντική νόσο.

onmed.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: