ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Champions League: Άρσεναλ - Μπάγερν 0-2 [video]

Η Μπάγερν Μονάχου έφυγε νικήτρια με 2-0 από την έδρα της Άρσεναλ, με την ιστορία σχεδόν να επαναλαμβάνεται, καθώς πέρσι επίσης στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους "16" του Champions League είχε...
επικρατήσει με 3-1.

Μοιραίος ήταν ο Μεσούτ Εζίλ για τους γηπεδούχους, καθώς κέρδισε πέναλτι με εξαιρετική κίνηση, αλλά το εκτέλεσε ο ίδιος άσχημα και ο Νόιερ απέκρουσε στο 8'.

Πέναλτι έχασε και η Μπάγερν με τον Αλάμπα, φάση την οποία αποβλήθηκε ο Στσέσνι και με παίκτη περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν δυναμικά οι Βαυαροί και πήραν τη νίκη με 2-0 χάρη σε τέρματα των Τόνι Κρόος (γκολάρα) και Τόμας Μίλερ (αμφότερα από ασίστ του Λαμ).

Μόλις στο 3ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο Λονδίνο για την Μπάγερν, με τον Βόιτσεχ Στσέσνι να αποκρούει εξαιρετικά το σουτ του Τόνι Κρόος έξω από την περιοχή.

Ακολούθησαν 3 ευκαιρίες των Άγγλων, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Μεσούτ Εζίλ. Ο Μάνουελ Νόιερ απέκρουσε το σουτ του Σανογκό στο 7' και μπλόκαρε αυτό του Καθόρλα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ενώ στο 8' απέκρουσε την κακή εκτέλεση πέναλτι του Μεσούτ Εζίλ.

Ο Τουρκογερμανός μπήκε στην περιοχή από αριστερά και αφού έκανε εξαιρετική ντρίμπλα στον Τζερόμ Μπόατενγκ τον ανέτρεψε ο διεθνής με την Γερμανία Γκανέζος. Ο Εζίλ ανέλαβε την εκτέλεση φάνηκε αγχωμένος και διστακτικός, η εκτέλεση ήταν κακή και ο Νόιερ απέκρουσε.

Από καταπληκτική "σκαφτή" πάσα του Κρόος στο 37', ο Ρόμπεν βγήκε τετ-α-τετ με τον Στσέσνι και ο Πολωνός τον ανέτρεψε, έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Ντέιβιντ Αλάμπα, ο Αυστριακός μπακ εκτέλεσε με το αριστερό, όπως ο Εζίλ νωρίτερα και απέτυχε και αυτός, με την μπάλα να χτυπά στην ρίζα του δεξιού δοκαριού του Φαμπιάνσκι (μπήκε αντί του Καθόρλα).

Ο διαιτητής είχε χαριστεί στον Τζερόμ Μπόατενγκ και δεν του έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα, έτσι με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Γκουαρντιόλα τον αντικατέστησε με τον Ραφίνια, ο οποίος έπαιξε δεξί μπακ, ο Λαμ πήγε αμυντικό χαφ και ο Χάβι Μαρτίνεθ γύρισε στόπερ.

Ό,τι δεν κατάφερε στην πρώτη καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου (απόκρουση Στσέσνι) το κατάφερε στην πρώτη του δευτέρου ο Τόνι Κρόος, καθώς με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό "γάμα" του Φαμπιάνσκι και άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς στο 54'.

Ο Πολωνός τερματοφύλακας στο 62' απέκρουσε εντυπωσιακά κοντινό πλασέ του Ρόμπεν, ο οποίος έχασε μία ακόμη ευκαιρία στο 70'.

Το δεύτερο γκολ των Γερμανών ήρθε στο 87', με τον Τόμας Μίλερ να διαμορφώνει το τελικό 0-2 με κοντινή κεφαλιά ανενόχλητος έπειτα από την εξαιρετική μπαλιά του Φίλιπ Λαμ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέσνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Γκιμπς (30' Μονρεάλ), Φλαμινί, Γουίλσιρ, Καθόρλα (39' Φαμπιάνσκι), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (73' Ροσίτσκι), Μεσούτ Εζίλ, Σανογκό.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ (46' Ραφίνια), Ντάντε, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Κρόος, Ρόμπεν, Γκέτσε, Μάντζουκιτς (63' Τόμας Μίλερ).

*κόκκινη 37' Στσέσνι

**χαμένο πέναλτι 8' Μεσούτ Εζίλ και 40' Αλάμπα
Σκόρερς: 54' Κρόος, 87' Τόμας Μίλερ
Γήπεδο: "Ashburton Grove", Λονδίνο
Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Τα πρώτα ματς των "16":
Τρίτη 18/02
Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα 0-2
Λεβερκούζεν - Παρί Σεν-Ζερμέν 0-4

Τετάρτη 19/02
Μίλαν - Ατλέτικο 0-1
Άρσεναλ - Μπάγερν 0-2

Τρίτη 25/02
Ζενίτ - Ντόρτμουντ
Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τετάρτη 26/02
Γαλατάσαράι - Τσέλσι
Σάλκε - Ρεάλ

Ο πίνακας των σκόρερς
10 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

9 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

5 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

4 γκολ
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

*ΑΣΙΣΤΣ: 6 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

Arsenal 0-2 Bayern Munich (All Goals) 19... από ourmatch
sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: