ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Europa League: ΠΑΟΚ - Μπενφίκα 0-1 [βίντεο] - Τα αποτελέσματα

Δεν την άξιζε τέτοια ήττα ο ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην έκανε τις ευκαιρίες προηγούμενων ευρωπαϊκών του αγώνων, όμως ήταν...
σοβαρός, πειθαρχημένος και πολύ αξιόπιστος στο αμυντικό του πλάνο με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει σοβαρά από την Μπενφίκα.

Δεν υπολόγισε, όμως, στον Γερμανο Σταρκ και τους συνεργάτες του που "έκλεισαν τα μάτια" σε καταφανέστατο οφσάιντ του σκόρερ Λίμα στη φάση που οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Αυτό το γκολ μπορεί να αποβεί καθοριστικό στη μάχη της πρόκρισης στους "16" του Europa league, ωστόσο, ο "Δικέφαλος" με την εικόνα σοβαρότητας που έβ γαλε χθες, έδειξε ότι και μέσα στο "Ντα Λουζ" μπορεί να παλέψει. Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Χουμπ Στέφενς παρουσίασε μία πολύ ρεαλιστική ομάδα δίνοντας βάση στο να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου.

Ως προς αυτό δικαιώθηκε από τις επιλογές του Ολίσεκαι του Νίνη, χωρίς να πάρει αυτά που περίμενε επιθετικά. Ο Σταρκ άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, όμως, (καθοριστικές και οι τρεις κίτρινες που έδωσε στους χαφ του ΠΑΟΚ και μάλλον αυτές στον Κάτσε και τον Μαντούρο ήταν αυστηρές) με αποτέλεσμα η έμπειρη και ποιοτική Μπενφίκα, που πάντως είχε πολλούς αναπληρωματικούς στη σύνθεσή της να πάρει τη νίκη, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα μετά το 0-1.

Όσο δεν υπήρχε σκορ πάντως στον αγώνα, ο Λάζαρ έχασε μία σπουδαία ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.Σπουδαία η κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ (με εξαίρεση μία κροτίδα που έσκασε και δεν είχε συνέχεια), υπό το βλέμμα του Πλατινί που θα πρέπει να έφυγε ικανοποιημένος απ' όσα είδε στο γήπεδο, αλλά προβληματισμένος από τη διαιτησία.

Ανασκόπηση αγώνα
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μαρκάρουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και να κρατούν σχετικά εύκολα την Μπενφίκα μακριά από τα καρέ του Γλύκου. Μάλιστα, στο 8' ο Ολίσε έγινε κάτοχος της μπάλας, προχώρησε, έφτασε έξω από την περιοχή της Μπενφίκα και αφού δεν βρήκε γύρω του ξεμαρκάριστο συμπαίκτη του, σούταρε υπό καλές συνθήκες, χωρίς, όμως, να βρει στόχο.

Πίεσε για ένα πεντάλεπτο η Μπενφίκα
Η Μπενφίκα στη συνέχεια και μέχρι το 13' εγκαταστάθηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητική και ο "Δικέφαλος" ισορρόπησε εκ νέου προσπαθώντας να βρει κενά στην συμπαγή άμυνα των φιλοξενουμένων. Στο 30' ο Σίλβιο πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά πλάγια, όμως, το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου.

Φάσεις με το... σταγονόμετρο
Στο 37'ο Σουλεϊμάνι σέντραρε, με την προβολή που έβαλε ο Κίτσιου η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς το τέρμα, αλλά ο Λίνο απομάκρυνε με κεφαλιά. Ο "Δικέφαλος" κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Νίνης εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Κατσουράνης που βρέθηκε αφύλακτος στην καρδιά της περιοχής της Μπενφίκα, δεν βρήκε καλά την μπάλα στην γυριστή κεφαλιά που έπιασε.

Ονειρεμένο ξεκίνημα
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένος για όλα και μόλις στο 48' απείλησε δύο φορές. Αρχικά, ο Λουιζάο ανέκοψε τελευταία στιγμή τον Αθανασιάδη και στην εξέλιξη της φάσης ο Λάζαρ αφού ξεμαρκαρίστηκε με εξαιρετική ατομική ενέργεια, πλάσαρε, όμως, η μπάλα αφού "έγλειψε" το δοκάρι πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ πίεζε ψηλά και στο 58' ο Κάτσε έκλεψε την μπάλα, αλλά η πάσα του ήταν λίγο πιο δυνατή απ' ότι έπρεπε με αποτέλεσμα ο Κλάους να μην καταφέρει να βγει τετ α τετ με τον Αρτούρ.

Γκολ οφσάιντ κόντρα στην ροή του αγώνα
Η Μπενφίκα μπήκε μπροστά στο σκορ με ένα γκολ που όπως φάνηκε από το ριπλέι λανθασμένα δεν ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Πέρεζ γέμισε στα καρέ του ΠΑΟΚ, ο Ντζούρισιτς έστρωσε με το στήθος την μπάλα στον Λίμα, ο οποίος απέναντι από τον Γλύκο δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-1.

"Επεσε" ο ΠΑΟΚ
Ενα σουτ του Ολίσε στο 66' έφυγε ελάχιστα άουτ, την ώρα που ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ανασυνταχθεί μετά το φθηνό τέρμα που δέχτηκε. Κάτι, πάντως, που ο κουρασμένος σε εκείνο το σημείο "Δικέφαλος" δεν κατάφερε, με αποτέλεσμα η Μπενφίκα να κυκλοφορεί άνετα την μπάλα και να κρατάει χωρίς πρόβλημα το υπέρ της σκορ. Στο 82', μάλιστα, μετά από απανωτά λάθη στην άμυνα του ΠΑΟΚ, η μπάλα έφτασε στον ξεμαρκάριστο Μάρκοβιτς, αλλά ο Γλύκος είχε την απάντησε αποκρούωντας εντυπωσιακά το σουτ του μεσοεπιθετικού της Μπενφίκα.

Υστατη προσπάθεια για την ισοφάριση
Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 86', όταν μετά από σέντρα του Στοχ ο Ινσαουράλδε πήρε την κεφαλιά, ο Αρτούρ απέκρουσε ενστικτωδώς και στην επαναφορά δεν βρέθηκε κάποιος παίκτης του "Δικεφάλου" να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

MVP
Ο Ινσαουράλδε ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ προσπάθησε να βοηθήσει και επιθετικά

Απογοήτευση
Οσο και να θέλει να βρει κανείς παίκτη που απογοήτευσε, θα καταλήξει στον Γερμανό διαιτητή, Σταρκ που δεν ακύρωσε ως οφσάιντ το γκολ που έκρινε τον αγώνα

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Βοηθοί: Γιαν Χέντρικ Σάλβερ (Γερμανία), Μάικ Πίκελ (Γερμανία)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Λίνο, Κάτσε, Μαντούρο, Λάζαρ (82' Σαλπιγγίδης), Ολίσε (76' Στοχ), Νίνης (63' Λούκας), Αθανασιάδης

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεζούς): Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Πέρεζ (63' Φέισα), Αντρέ Γκόμεζ (66' Μάρκοβιτς), Ντζούρισιτς, Σουλεϊμάνι (75' Σάλβιο), Λίμα

Γκολ: Λίμα 59'
Κίτρινες κάρτες: Κάτσε 4', Λάζαρ 26', Μάντούρο 54', Στοχ 85'- Γκόμεζ 45'
Κόκκινες κάρτες:

Τα στατιστικά:
0 Γκολ 1
0 Ασίστ 1
5 Τελικές Προσπάθειες 5
1 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
3 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
1 Αποκρούσεις 1
9 Φάουλ 14
6 Οφσάιντ 3
2 Κόρνερ 7

PAOK - Benfica 0 -1 All Goals UEFA Europa... από suelencrist6
sport24


Τα αποτελέσματα του 1ου γύρου των 32:
Πέμπτη
Ανζί - Γκενκ 0-0
Ντνίπρο - Τότεναμ 1-0 (81' Κολοπλιάνκα)
Γιουβέντους - Τράμπζονσπορ 2-0 (16' Οσβάλντο, 94' Πογκμπά)
Τσερνομόρετς - Λιόν 0-0
Έσμπιεργκ - Φιορεντίνα 1-3 (10' Πούσιτς / 9' Μάτρι, 15' Ίλιτσιτς, 37' πέν. Ακουιλάνι)
Ντινάμο Κιέβου - Βαλένθια 0-2 (79' Εντουάρντο Βάργκας, 90' Φεγκουλί)
ΠΑΟΚ - Μπενφίκα 0-1 (59' Λίμα)
Σλόβαν Λίμπερετς - Άλκμααρ 0-1 (89' Φίρχεφερ)
Μπέτις - Ρουμπίν Καζάν 1-1 (3' Ντίντακ Βιλά / 74' Ερεμένκο)
Σουόνσι - Νάπολι 0-0
Μάριμπορ - Σεβίλλη 2-2 (33' Μάρκος Ταβάρες, 81' Βρσιτς / 47' Γκαμεϊρό, 72' Φάσιο)
Βικτόρια Πλζεν - Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-1 (62' Τετσλ / 64' Λουίζ Αντριάνο)
Λάτσιο - Λουντογκόρετς 0-1 (45' Μπέζιακ)
Άγιαξ - Ζάλτσμπουργκ 0-3 (14' πέν. και 35' Σοριάνο, 21' Μανέ)
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Βασιλεία 0-0
Πόρτο - Φρανκφούρτη 2-2 (44' Κουαρέσμα, 68' Βαρέλα / 72' Χοσέλου, 77' αυτ. Αλέξ Σάντρο)
Δείτε τις φάσεις και τα γκολ
ΠΑΟΚ - Μπενφίκα 0-1 
Γιουβέντους - Τράμπζονσπορ 2-0
Ντνίπρο - Τότεναμ 1-0
Έσμπιεργκ - Φιορεντίνα 1-3

Ντινάμο Κιέβου - Βαλένθια 0-2
directNEWS.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
 
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: