ΣΙΝΕ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Με τις λεσβίες t.A.T.u ξεκίνησε η χειμερινή Ολυμπιάδα ! - Η γκάφα της . . . " χιονοστιβάδας "

Η εμφάνιση έκπληξη της γυναικείας μπάντας και τα ευτράπελα!
Στο Σότσι χτυπά η «καρδιά» των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Από τις 18:00 (ώρα Ελλάδος), η επίσημη τελετή έναρξης βρίσκεται σε... εξέλιξη, η όποια άρχισε με τις «λεσβίες» t.A.T.u., όπως πολλοί περίμεναν, και στη συνέχεια με την στρατιωτική χορωδία της χώρας να... τραγουδά το «Get lucky»!

Συγκεκριμένα, οι τραγουδίστριες του συγκροτήματος t.A.T.u. εμφανίστηκαν στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή τραγουδώντας και ξεσηκώνοντας τους θεατές.

Μετά την εμφάνιση του συγκροτήματος που έγινε γνωστό έπειτα από θερμά φιλιά που αντάλλαξαν οι δύο τραγουδίστριες στο βίντεο του τραγουδιού τους «All the things she said», σκανδαλίζοντας το ρωσικό κοινό, στην εξέδρα ξεπρόβαλε η ρωσική στρατιωτική χορωδία. Οι ένστολοι δεν προτίμησαν να τραγουδήσουν εμβατήρια, αλλά την παγκόσμια επιτυχία «Get Lucky» του ντουέτου Daft Punk στέλνοντας κύματα ενθουσιασμού στο κοινό που χειροκροτούσε στο ρυθμό του μουσικού κομματιού.

Άλλωστε, η στρατιωτική μπάντα είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο για τις μοναδικές διασκευές που πραγματοποιεί, δίνοντας πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας στο επίσημο τραγούδι της ταινίας Skyfall που απογείωσε με τη φωνή της η Adele.

Μετά το μουσικό διάλειμμα, σειρά έχει η ιστορία και για αυτό το σκοπό φωτογραφίες σπουδαίων προσωπικοτήτων της Ρωσίας, όπως ο Πιότρ Τσαικόφσκι, κάνουν πασαρέλα στη γιγαντοοθόνη, ενώ αμέσως μετά εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό του Σότσι.

Ψεύτικο χιόνι αρχίζει να πέφτει και ξαφνικά πέντε γιγαντιαίες χιονονιφάδες σχηματίζουν τους ολυμπιακούς κύκλους, βέβαια ένας από τους πέντε δεν σχηματίστηκε πλήρως, με αποτέλεσμα εν μέρει να αποτύχει το εντυπωσιακό εφέ που σκαρφίστηκαν οι Ρώσοι διοργανωτές.

Όλα αυτά, την ώρα που οι φανατικοί θαυμαστές –εκ των οποίων ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν- θα απολαύσουν την εκρηκτική Ολυμπιονίκη Αλίνα Καμπάεβα η οποία θα βρίσκεται στην πενταμελή ομάδα των λαμπαδηδρόμων που θα μεταφέρουν τη φλόγα στο στάδιο.

Όπως είναι φυσικό, όλα τα βλέμματα αυτή τη στιγμή είναι στραμμένα στη Ρωσία, όχι τόσο για να θαυμάσουν τα όσα έχουν προγραμματιστεί να δούμε στις οθόνες μας, όσο για να αρχίσουν να σχολιάζουν για τα ευτράπελα και τα κακώς κείμενα της διοργάνωσης.

Ήδη, οι πρώτες βόλτες της κάμερας γύρω από το στάδιο, είναι «απογοητευτικές». Μισοάδεια καθίσματα και πολύ λιγότερος κόσμος από όσο θα προσδοκούσε ο πρόεδρος Πούτιν, καθώς το κόστος-ρεκόρ των αγώνων καθιστά απαραίτητο το ξεπούλημα όλων των εισιτηρίων για κάθε άθλημα και για κάθε event.

H ρωσική κυβέρνηση, άλλωστε, επαίρεται ότι δαπάνησε 51 δισεκατομμύρια δολάρια, για να καταστήσει το Σότσι τουριστικό θέρετρο παγκόσμιας ακτινοβολίας, γεγονός που καθιστά τους φετινούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τους πιο ακριβούς στην ιστορία του θεσμού.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της υπερβολής, το κόστος τους άγγιξε ένα ποσό-ρεκόρ, καθώς στοίχισαν 8 δισ. δολάρια περισσότερα από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, 37 δισ. δολάρια παραπάνω από εκείνους του Λονδίνου και 44 δισ. δολάρια περισσότερο από τους προηγούμενους χειμερινούς αγώνες του 2010 στο Βανκούβερ του Καναδά.

Ο αρχικός υπολογισμός για το κόστος των Αγώνων ήταν 12 δισ. δολάρια -δηλαδή περίπου τέσσερις φορές χαμηλότερος από το τελικό κόστος-, όμως οι λάθος υπολογισμοί, τα φαινόμενα διαφθοράς αλλά και τα υψηλά στάνταρ της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είναι μερικοί από τους λόγους που ευθύνονται για την τεράστια απόκλιση. Λέγεται ότι η γιγάντωση αυτή του κόστους εξαγρίωσε το Κρεμλίνο αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο Πούτιν.

Η είσοδος των ολυμπιακών ομάδων ξεκίνησε με την ελληνική αποστολή, ενώ η γερμανική ομάδα τελικά έκανε την υπέρβαση και τήρησε την υπόσχεση για στολές στα χρώματα του ουράνιου τόξου που παραπέμπει στη σημαία για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Μόλις έκαναν την εμφάνισή τους, οι πολύχρωμες στολές εντυπωσίασαν τους δημοσιογράφους που καταγράφουν την τελετή έναρξης, χαρακτηρίζοντας την εμφάνισή τους ως ένα από τα πιο ξεχωριστά σημεία και ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την πολιτική Πούτιν και το νόμο κατά της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας».

Πάντως, ακόμα και η αυστριακή ολυμπιακή ομάδα έκανε την παρουσία της αισθητή, καθώς ένας αθλητής την ώρα της παρέλασης, έπεσε στο δάπεδο προκαλώντας στιγμές αμηχανίες στους συναθλητές του.

Την ίδια ώρα, μάλλον οι ρωσικές αρχές δεν κατόρθωσαν να εκτελέσουν όλους τους αδέσποτους σκύλους, καθώς ένας από τους εναπομείναντες έκανε τη βόλτα του μέσα στο στάδιο του Σότσι, παρακολουθώντας μαζί με τους θεατές την τελετή έναρξης.

Μαζί με το χαριτωμένο τετράποδο που κατόρθωσε να «τρυπώσει» στο στάδιο Fischt την είσοδό τους έκαναν και οι τρεις μασκότ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, μια αρκούδα, ένας λαγός και μία λεοπάρδαλη.

Μετά τις υπερμεγέθεις μασκότ, σειρά είχε βίντεο για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Μετά την αναδρομή στο παρελθόν, οπτικό εφέ ταξίδεψε απότομα τους θεατές στην ελληνική πραγματικότητα, καθώς στην γιγαντοοθόνη έκανε την εμφάνισή της μία... τρόικα. Η εικονική ιππήλατος άμαξα κάλπασε αρμονικά στέλνοντας το φως της στους θεατές, αν και για τα ελληνικά δεδομένα η αντίστοιχη τριάδα είναι γνωστή για να σπέρνει το... σκότος στο πέρασμά της.

Από τα περήφανα άλογα, η τελετή συνέχισε στους δυνατούς ρυθμούς ηλεκτρονικών μουσικών κομματιών, στους οποίους χόρεψαν δεκάδες χορευτές ντυμένοι αρχικά σαν εργάτες και στη συνέχεια σαν γαμπροί και νύφες, που κατέληξαν στον σχηματισμό ενός κύκλου που παραπέμπει σε αυτόν της ζωής.

Αμέσως μετά η γλυκιά Λιούμπο, η μικρή πρωταγωνίστρια της τελετής, «περπάτησε» στον αέρα κρατώντας ένα κατακόκκινο μπαλόνι, εικόνα που παραπέμπει σε ένα από τα έργα του γνωστού Βρετανού καλλιτέχνη, Μπάνκσι.

Πρώτο Θέμα

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κολημενα ανθρωπαρια. γελοιοι τυποι. λεσβιες και παπαριες...ουστ κοπροσκυλα.