ΣΙΝΕ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ελλάδα - Ν. Κορέα 0-2 [βίντεο]

Πολύ δουλειά θέλει η Εθνική Ελλάδος ενόψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας σύμφωνα με τα όσα έδειξε στο πρώτο της φιλικό όπου και... γνώρισε την ήττα από την Νότια Κορέα με 2-0. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη ήττα του Φερνάντο Σάντος εντός έδρας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το οποίο είχε κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα ενώ έπαιξε και με διαφορετικά συστήματα στην διάρκεια του αγώνα φάνηκε να είναι πιο κουρασμένο από τους αντιπάλους που έτρεχαν περισσότερο, πίεζαν περισσότερο και έδειξαν να έχουν και περισσότερη διάθεση.

Η Εθνική Ελλάδος είχε και την ατυχία με το μέρος της στο πρώτο μέρος καθώς οι παίκτες σημάδεψαν τρεις φορές το δοκάρι και σίγουρα δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ.

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με σύστημα 4-1-4-1 στην αμυντική διάταξη το οποίο γινόταν 4-3-3 'όταν η Εθνική έπαιρνε την μπάλα στην κατοχή της. Οι αλλαγές που έκανε ο Πορτογάλος σε σχέση με τα επίσημα ματς ήταν η χρησιμοποίηση του Γλύκου, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, αλλά και του αμυντικού διδύμου με τους Μανωλά, Παπαδόπουλου σε θέση βασικών αντί των Παπασταθόπουλου, Σιόβα που ήταν βασικοί στην πορεία προς το Μουντιάλ.

Βέβαια τα φιλικά ακριβώς για αυτό τον λόγο γίνονται και επειδή και οι δυο στόπερ είναι τραυματίες ο Φερνάντο Σάντος ήθελε να δει τις λύσεις που έχει στα χέρια του. Με τα 3/5 της άμυνας όμως να έχουν αλλάξει και την μεσαία γραμμή να μην βγάζει την απαιτούμενη πίεση στο πρώτο μέρος η Ελλάδα δέχτηκε τρεις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, η μια κατέληξε σε γκολ και στις άλλες δυο είπε όχι ο Γλύκος.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα ξεκίνησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και από ένα λάθος και αργή μετάβαση στην άμυνα δέχτηκε και ένα ακόμη τέρμα. Αυτό ανάγκασε τον Πορτογάλο τεχνικό να κάνει κάποιες αλλαγές και να γυρίσει το σχήμα σε 4-4-2 με τους Καραγκούνη, Κατσουράνη στο κέντρο και τους Σαμαρά, Παπαδόπουλο προωθημένους.

Ανασκόπηση αγώνα
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν στο έκτο λεπτό για τους φιλοξενούμενους με τον Λι Τσονγκ-Γιονγκ αλλά ο Γλύκος βγήκε έγκαιρα και πλάσαρε.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που μπήκε νωθρά στην αναμέτρηση δέχτηκε το πρώτο γκολ στο 18' όταν ο Πάρκ Τσου Γιάνγκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Ανέβηκε μετά το 20'
Η Εθνική ανέβηκε μετά το 20' και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 23' όταν ο Χολέμπας έκανε ωραία ενέργεια την γύρισε παράλληλα αλλά ο Κατσουράνης ανενόχλητος σούταρε από τα δυο μέτρα στο δοκάρι.

Στο 26' οι Έλληνες διεθνείς έκαναν την κομπίνα σε μια εκτέλεση φάουλ με την μπάλα μετά από πάσα να φτάνει στον Σαμαρά αλλά αυτός σούταρε πάνω στα πόδια των αμυντικών.

Διπλό δοκάρι για την Ελλάδα
Η Εθνική Ελλάδος στάθηκε άτυχη στο 30' όταν είχε διπλό δοκάρι. Μετά από κόρνερ του Χολέμπας η μπάλα έφτασε στον Σαμαρά αυτός σούταρε, ο Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά και πάλι ο Παπαδόπουλος σούταρε στο οριζόντιο.

Η Νότια Κορέα δεν είχε απειλήσει όλο αυτό το διάστημα και είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 40' όταν και πάλι στην πλάτη της άμυνας έγινε κάθετη μπαλιά αλλά ο Γλύκος έδιωξε με τα πόδια.

Γκολ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δυο αλλαγές για την Εθνική Ελλάδος καθώς οι Χριστοδουλόπουλος και Καραγκούνης πήραν τις θέσεις των Σαλπιγγίδη και Μανιάτη αντίστοιχα.

Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που και πάλι κυριάρχησαν στα πρώτα λεπτά και μάλιστα έφτασαν σε ένα ακόμη γκολ. Στο 54' ο Σον Χεούνγκ-Μιν μετά από ωραία μπαλιά, πέταξε μπροστά την μπάλα πέρασε τον Παπαδόπουλο στο σπριντ και κεραυνοβόλησε τον Γλύκο.

Προσπάθησε ο Φετφατζίδης
Πέντε λεπτά μετά το 0-2 ο Σάντος έκανε δυο ακόμα αλλαγές καθώς πέρασε στο παιχνίδι τον Φετφατζίδη και τον Παπαδόπουλο αντί των Τζιόλη και Μήτρογλου. Ο "Φέτφα" μάλιστα ήταν αυτός που προσπάθησε περισσότερο και φάνηκε στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την λήξη και χωρίς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κάνει κάτι αξιόλογο.

Στο 67' ο άσος της Τζένοα πήρε την μπάλα από τον Κατσουράνη απέφυγε ωραία τον αντίπαλο του και έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια στην πρώτη αξιόλογη φάση της Ελλάδος.

Στο 75' και πάλι ο Φετφατζίδης από κοντά με προβολή προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά δεν τα κατάφερε καθώς την έστειλε πάνω από την εστία του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Αυτή μάλιστα ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση και για τις δυο ομάδες. Με την Νότια Κορέα στο δεύτερο μέρος πλην του γκολ να μην απειλεί ουσιαστικά αλλά να έχει για περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της και να έχει καλά κλεισμένους τους χώρους στην άμυνα της.

Διαιτητής: Οβίντου Χατεγκάν (Ρουμανία)
Βοηθοί: Τσιντζουλεάγκ (Ρουμανία), Αρτένε (Ρουμανία)
Τέταρτος: Αθανάσιος Γιάχος (Ελλάδα)

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Γλυκός, Τοροσίδης (81' Τζαβέλας), Μανώλας, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης (46' Καραγκούνης), Τζιόλης (59' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (46' Χριστοδουλόπουλος), Κατσουράνης, Σαμαράς, Μήτρογλου (59' Φετφατζίδης)

Νότια Κορέα: Γιούνγκ Σουνγκ-ριόνγκ, Λι Γιονγκ, Χόνγκ Γεονγκ-Χο, Κιμ Που-Γιουνγκ, Κιμ Γιν-Σουν, Κου Για-Τσεόλ (85' Λι Κεουνχό), Σον Χεούνγκ-Μιν (73' Κιμ Μποκ-Γιονγκ), Κι Σουνγκ-Γουένκ (86' Χα Ντασεουνγκ), Χαν Κουκ-Γιονγκ, Λι Τσουνγκ-Γιονγκ, Παρκ Τσου-Γιονγκ (46' Κιμ Σινγουκ).

Γκολ: 18' Παρκ Τσου Γιονγκ, 54' Σον Χεούνκ-Μιν
Κίτρινες κάρτες: 78' Καραγκούνης

*** Σκάουτερ από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ρωσίας, της Ιαπωνία αλλά και την ομάδα της Ίντερ βρέθηκαν στο "Γ. Καραϊσκάκης".

*** Την Τρίτη το βράδυ στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η Εθνική κόπηκε και η πίτα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με τον Αλέξανδρο Τζόρβα να είναι ο τυχερός και να βρίσει το ένα από τα δυο φλουριά ενώ το άλλο πήγε σε έναν εκ των εργοφυσιολόγων της Εθνικής.

All Goals - Greece 0-2 Korea Republic - 05-03-2014 από Matuidi3


sport24

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: