ΣΙΝΕ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης 2013-2014 - Απόλλων Ακρινής – Μακεδονικός Φούφα 0-1 (video)

Το σήκωσε ο Μακεδονικός Φούφα!!!
Οι δύο ομάδες με την αγωνιστική τους συμπεριφορά , αλλά και οι φίλαθλοί τους, διαφήμισαν το τοπικό ποδόσφαιρο.


Μετά από 6 χρόνια, ο Μακεδονικός Φούφα κατέκτησε και πάλι το κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης, λυγίζοντας την αντίσταση του Απόλλωνα Ακρινής με 1-0.


Ήταν ένας τελικός που είχε κάθε είδους… καιρικές συνθήκες, ψιλόβροχο πριν το παιχνίδι, στη συνέχεια καλοκαιρία, αλλά ακολούθησε καταρρακτώδης βροχή, χαλάζι και… χιονόνερο στο φινάλε!

Μοιρασμένο και ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, όπου οι δύο αντίπαλοι έδωσαν προσοχή στην άμυνα, ενώ παράλληλα το «βαρύ» γήπεδο αποτέλεσε σαφώς τροχοπέδη στις προσπάθειες ένθεν κι ένθεν.
Στην επανάληψη ο Μακεδονικός ήταν καλύτερος, προηγήθηκε στο σκορ, είχε ευκαιρίες και κράτησε τη νίκη, αφού η Ακρινή προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Για τους τυπικά γηπεδούχους, πάντως, έπαιξαν ρόλο και οι απουσίες της τελευταίας στιγμής, αφού ο Αλέξανδρος Γαρσλιάν και ο Στάθης Τσανακτσίδης έμειναν εκτός αποστολής λόγω προβλημάτων. Άξιοι συγχαρητηρίων οι ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές και των δύο αντιπάλων, για την άψογη συμπεριφορά τους, συνετέλεσαν όλοι στην επιτυχία του τελικού, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Φάσεις και γκολ

Στο 15΄ κόρνερ του Τοπάλη, σουτ του Φαχαντίδη άουτ, δύο λεπτά αργότερα φάουλ του Τοπάλη απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Μιχάλης Πεχλιβανίδης. Στο 21΄ σημαντική ευκαιρία του Απόλλωνα, όταν σε φάουλ του Αποστολίδη, γυριστή κεφαλιά του Φωτιάδη απέκρουσε εκπληκτικά ο Σακαρίδης. Στο 25΄ η «απάντηση» του Μακεδονικού, όταν ο Μπίντσης βγήκε στην αντεπίθεση, γλίστρησε ο αμυντικός, έτσι μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή κι από πλάγια θέση έπιασε σουτ, που απέκρουσε με τα πόδια σχεδόν εξ επαφής ο Πεχλιβανίδης. Στο 37΄ σουτ του Σαλονικίδη πέρασε άουτ. Στο 53΄ ο Χατζηρούμπης τροφοδότησε τον Περιχανά, το πλασέ του οποίου από καλό σημείο πέρασε άουτ, στο 62΄ ο Πεχλιβανίδης απέκρουσε στο σουτ του Φαχαντίδη. Στο 64΄ ωραία σέντρα του Τοπάλη και με γυριστή κεφαλιά ο Θόδωρος Σιδηρόπουλος πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Στο 71΄ σέντρα του Χατζηρούμπη, κεφαλιά του Ίτσκου απέκρουσαν σωτήρια οι αμυντικοί πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, στο 79΄ φάουλ του Φωτιάδη έφυγε άουτ. Στο 86΄ σέντρα του Κιβρακίδη, κεφαλιά του Φωτιάδη λίγο άουτ, ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Θαλαλαίου (92΄).

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: MVP του τελικού αναμφίβολα ο Σαράντης Τοπάλης των νικητών, τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Χατζηρούμπης, Φαχαντίδης, Σιδηρόπουλος. Από την Ακρινή διακρίθηκαν οι Αποστολίδης, Θ. Αντωνιάδης, Φωτιάδης, Κιβρακίδης.

Άριστη η διαιτησία του Καρατέρπου (Ξενακίδης, Μπισούκης), τέταρτος ο Τσιγγένης.

Απόλλων Ακρινής: Μ. Πεχλιβανίδης, Κ. Πεχλιβανίδης, Κιβρακίδης, Κατίδης, Θ. Αντωνιάδης, Αποστολίδης, Χατσίδης, Σαλονικίδης, Ευθυμιάδης, Φωτιάδης, Γ. Αντωνιάδης.


Μακεδονικός Φούφα: Σακαρίδης, Λεμονής, Κοτσαφίλιος, Ίτσκος, Περιχανά, Φαχαντίδης, Χατζηρούμπης, Τοπάλης, Μπίντσης, Σιδηρόπουλος, Θ. Κεσκιλίδης.



ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ:

Παρά το βροχερό καιρό, αρκετοί φίλαθλοι παραβρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας για τον τελικό κυπέλλου. Ανάμεσά τους και αρκετοί επώνυμοι, σύσσωμο το δ.σ. της ΕΠΣ Κοζάνης, με επικεφαλής τον πρόεδρο Χρήστο Σάββα. Επίσης, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζος Μαλούτας, η δήμαρχος Πτολεμαϊδας, Βίκυ Βρυζίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΚ, Κώστας Κυριακίδης, οι αντιδήμαρχοι Κοζάνης, Στάθης Τσανακτσίδης, Μάρκος Φλώρος, ο αντιδήμαρχος Πτολεμαΐδας, Στέφανος Μπίγγας, όπως και ο αστυνομικός υποδιευθυντής, Ευθύμης Αμαραντίδης.
Παράλληλα, το «παρών» έδωσαν οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, Νίκος Βόρσιας (Φούφα) και Παύλος Πουτογλίδης (Ακρινής), ο αρχιδιαιτητής Θόδωρος Τσιμεντερίδης και ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας, Αντώνης Παπαδόπουλος.

Μετά από το παιχνίδι, οι δύο προπονητές συμφώνησαν στα βασικά σημεία των δηλώσεών τους, επισημαίνοντας τα εξής:

 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΛΙΔΗΣ (Φούφας): Πιστεύω ότι κατακτήσαμε δίκαια το κύπελλο, αφού ήμασταν καλύτεροι. Η επιτυχία μας αποκτά αξία, εφόσον αναλογισθούμε ότι ο αντίπαλός μας ήταν μια πολύ καλή ομάδα. Έγινε δυνατό παιχνίδι, σε «βαρύ» γήπεδο, τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ευτυχήσαμε να έχουμε όλα τα παιδιά στη διάθεσή μας γι΄ αυτό το παιχνίδι, έτσι υπήρχαν λύσεις και μείναμε πιστοί στο πλάνο που κάναμε. Είχαμε το ρυθμό, δημιουργήσαμε φάσεις κι όταν προηγηθήκαμε, δεν απειληθήκαμε, αφού κλείσαμε τους διαδρόμους. Αφιερώνουμε το κύπελλο στα παιδιά για την προσπάθεια που κάνουν καθημερινά, είναι αλήθεια πως η βαθμολογική τους θέση τους αδικεί. Επίσης, αφιερώνουμε το κύπελλο στον κόσμο μας, που μας στηρίζει συνέχεια, έστω κι αν δεν του δώσαμε πολλές χαρές φέτος.
 
ΧΑΡΗΣ ΒΟΡΙΑΖΙΔΗΣ (Ακρινή): Ο Φούφας κατέκτησε δίκαια το κύπελλο και του αξίζουν συγχαρητήρια. Θέλω επίσης να συγχαρώ όλους τους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σε τέτοιες συνθήκες. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, εμείς είχαμε κάπως περισσότερη κατοχή, στην επανάληψη δεχθήκαμε το γκολ, ήρθε και ο τραυματισμός του Αποστολίδη και δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε, παρόλο που τα παιδιά προσπάθησαν. Είναι γεγονός πως μας επηρέασαν οι απουσίες που είχαμε. Κρατάμε τη θέληση και την προσπάθεια των παικτών και συνεχίζουμε.

http://matiesstasport.blogspot.gr
φωτορεπορτάζ του αγώνα


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: