ΣΙΝΕ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Αλλάγες στη σήμανση των τσιγάρων -Το τσιπάκι «όπλο» για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου

Στις 26 Φεβρουαρίου η Ε.Ε. ενέκρινε την αναθεώρηση της οδηγίας για τα προϊόντα καπνού, η οποία θεωρείται αρκετά αυστηρότερη από...
την προηγούμενη το 2001. Μάλιστα, ξεχωρίζει η εισαγωγή πανευρωπαϊκού συστήματος εντοπισμού και παρακολούθησης των τσιγάρων κατά μήκος της διαδρομής τους, από τις καπνοβιομηχανίες στην αγορά.

Με αυτόν τον τρόπο και οι Αρχές, αλλά και οι καταναλωτές, θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν τα παράνομα προϊόντα. Σύμφωνα με Τα Νέα, στις 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφοφορία για το σχέδιο της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας για τα τσιγάρα και σε αυτή μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονταν τα εξής:

- Οι αναγραφόμενες προειδοποιήσεις θα καταλαμβάνουν το 65% του πακέτου.
- Απαγορεύονται τα πακέτα με γεύσεις μέντας, φρούτων και τα μικρά πακέτα
- Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αντιμετωπίζονται ως φαρμακευτικά

Πόλεμος για το κόστος του συστήματος εντοπισμού των λαθραίων

Το συνολικό κόστος για την εφαρμογή ενός συστήματος εντοπισμού των πακέτων που προτείνουν εξειδικευμένες εταιρείες, μπορεί να ανέλθει για την Ελλάδα στα 17 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος. Σύμφωνα με σύστημα που προτείνουν οι καπνοβιομηχανίες, μπορεί να κοστίσει 300.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και ακολούθως 30.000 ευρώ ετησίως. Μάλιστα, το κόστος αυτό προσφέρθηκαν να το αναλάβουν οι ίδιες οι εταιρείες.

iefimerida.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: