ΣΙΝΕ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ταντρικό σεξ: Τι είναι;

Τι σχέση μπορεί να έχει η αρχαία ινδική εσωτερική παράδοση του Τάντρα με το σεξ; Πώς μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική επίδοση και...
να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των σύγχρονων εραστών;

Το Τάντρα είναι μια πανάρχαια παράδοση των Ινδιών. Αμφισβήτησε τις παραδοσιακές αξίες και προέταξε τη σεξουαλικότητα, αλλά και άλλες απολαύσεις, όπως το φαγητό, το χορό και τη δημιουργική έκφραση. Δίνει έμφαση στην πνευματική ενότητα, την πεφωτισμένη συνειδητότητα και την απαλλαγή από εμπόδια που μας απομακρύνουν από την τελειότητα. Η λέξη «τάντρα» σημαίνει να εκδηλώνεσαι, να επεκτείνεσαι, να δείχνεις και να υφαίνεις. Σε πιο απλά ελληνικά, πρόκειται για την επέκταση της συνείδησης και την ένωση των δύο πόλων, της αντρικής και γυναικείας ενέργειας , σε ένα αρμονικό σύνολο.

Τι είναι το ταντρικό σεξ:
Το σεξ για τη φιλοσοφία αυτή αποτελεί μια βασική ενέργεια, που σκοπό έχει να εισχωρήσει στο Είναι μας και να εμβαθύνει τη σύνδεση με το σύντροφό μας. μπορεί να θέλουμε να νιώσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλα εκείνα τα έντονα συναισθήματα κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά να φοβόμαστε τη δική μας ευαισθησία. Μπορεί να θέλουμε να αναζωπυρώσουμε το πάθος στη σχέση μας, αλλά να έχουμε ξεχάσει ή να μην ξέρουμε τον τρόπο. Η πρακτική του Τάντρα δείχνει, πώς να κερδίσεις πίσω τη σεξουαλική οικειότητα, που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα. Μέσα από απλές, αρχαίες τεχνικές σου δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψεις νέες χαρές του ερωτικού παιχνιδιού, επεκτείνοντας τις στιγμές της έκστασης. Ανοίγει το δρόμο στις καρδιές, τα συναισθήματα και τη σεξουαλικότητα των ανθρώπων. Κατά την πράξη, δεν υπάρχει στόχος, παρά μόνο η απόλαυση.

Μυστικά της φιλοσοφίας του Ταντρικού σεξ:
• Η διαμόρφωση του χώρου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Το ζευγάρι πρέπει να αισθάνεται άνετα μέσα σε μια χαλαρή και διεγερτική ατμόσφαιρα. Απομάκρυνε αντικείμενα που αποσπούν την προσοχή και δώσε στο χώρο άρωμα φρεσκάδας, με καθαρά σεντόνια και αιθέρια έλαια.

• Ο άντρας πρέπει να αφήσει το ρόλο του πολεμιστή. Το Τάντρα υποστηρίζει, πως ο άντρας δεν εκσπερματώνει. Η ικανοποίηση αφορά και τους δυο κατά την διάρκεια του σεξ, για αυτό και το σπέρμα πρέπει να βγαίνει από μέσα του μόνο για λόγους αναπαραγωγής και όχι απλώς για να ολοκληρώσει την πράξη.

• Το παιχνίδι με τις ανάσες, που φέρνει οργασμό. Όπως και στη γιόγκα, έτσι και στις τεχνικές αυτής της φιλοσοφίας, η συνειδητή αναπνοή έχει κεντρική σημασία. Δοκίμασε να αναπνεύσεις την ώρα που εκπνέει το άλλο σου μισό. Με αυτόν τον τρόπο του δίνεσαι ολοκληρωτικά. Να θυμάσαι πως η εισπνοή είναι πάντα αργή, ενώ η εκπνοή ηχηρή.

• Τα πέντε φιλιά που οδηγούν στην έκσταση. Αυτά βασίζονται σε πέντε σημεία του σώματος ή αλλιώς «τσάκρα», που είναι το πρόσωπο, ο αφαλός, η σπονδυλική στήλη, το στήθος, ο λαιμός και τα γεννητικά όργανα.

• Η επαφή των ματιών. Πολλοί θεωρούν ρομαντικό το κλείσιμο των ματιών κατά τη συνεύρεση. Ωστόσο, η επαφή των ματιών είναι απαραίτητη για την ανταλλαγή της ενέργειας μεταξύ του ζευγαριού, ώστε να πετύχει την ένωση.

• Η αποφόρτιση του μυαλού από τις σκέψεις. Οι εραστές πρέπει να παραδίνονται στον έρωτα χωρίς νου. Αντιθέτως, να παραδίνονται ελεύθερα στο/στη σύντροφό τους, για να διαχέεται και να μην μπλοκάρει η σεξουαλική ενέργεια.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: