ΣΙΝΕ

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΟΑΕΔ: πότε και ποια βασικά επιδόματα κόβονται οριστικά. Ανακοίνωση

Ποια επιδόματα του ΟΑΕΔ αναμένεται να κοπούν οριστικά; Πότε θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τους δικαιούχους;
Έχει ήδη ξεκινήσει η σταδιακή διακοπή των επιδομάτων του ΟΑΕΔ, ωστόσο,

στόχος του Υπουργείου Οικονομικών φαίνεται πως είναι οι ακόμη μεγαλύτερες περικοπές.

Με σκοπό την… ανάπτυξη τα επιδόματα, που πρόκειται να κοπούν αφορούν σε σχεδον 460.000 δικαιούχους, για τους περισσότερους από τους οποίους αποτελούσαν βασικό οικονομικό πόρο.

Πιο συγκεκριμένα, στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών έχουν μπει τα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας αλλά και εκείνα, που αφορούν σε επιδοτούμενα σεμινάρια του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΕΔ «Η συζήτηση για μείωση – κατάργηση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών αποβαίνει σε βάρος των παροχών πρόνοιας και υποστήριξης της κοινωνίας. Η συζήτηση για κατάργηση ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ (ΔΛΟΕΜ, ΛΑΕΚ, ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ) δεν οδηγεί πουθενά. 

Οι παροχές του ΟΑΕΔ που πλήττονται είναι: οικογενειακό επίδομα, που αφορά 330.000 οικογένειες, επίδομα μητρότητας το οποίο αφορά 30.000 εργαζόμενες μητέρες, επίδομα στράτευσης που αφορά τους στρατευμένους νέους και Επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης ΛΑΕΚ με πάνω από 100.000 ωφελούμενους ετησίως. 
Τα επιδόματα αυτά εξαφανίζονται στο όνομα της ανάπτυξης, ενώ με τη συνεχή μείωση-κατάργηση εργοδοτικών εισφορών επιχειρείται αλλαγή του χρηματοδοτικού μοντέλου του ΟΑΕΔ. 

Καλούμε την Κυβέρνηση να βγάλει από την ατζέντα το συγκεκριμένο θέμα και να μην προχωρήσει στην περικοπή των πόρων αυτών του Οργανισμού, κάτι που θα σήμαινε αυτόματα και την περικοπή και των αντίστοιχων παροχών προς τις ευαίσθητες αυτές κοινωνικές ομάδες. Καλούμε τους κοινωνικούς εταίρους ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, που συνδιοικούν τον Οργανισμό, να πάρουν θέση. 

Καλούμε την κοινωνία να αντιληφθεί ότι οι κοινωνικές παροχές προέρχονται από τις κρατήσεις που επεβλήθησαν στο σύνολο του ελληνικού λαού και η δήθεν ελάφρυνση που προκύπτει από τη μη καταβολή τους σημαίνει την κατάργηση των παροχών αυτών. 
Στο όνομα της ανάπτυξης που ονειρεύονται…».

fimes.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: