ΣΙΝΕ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Νέα δεδομένα στις Πανελλαδικές

Πόσοι μπαίνουν σε ΑΕΙ – ΤΕΙ
Ενισχύεται κατά περίπου 3-5% ο αριθμός των εισακτέων στις Παραγωγικές και γενικά τις Θετικές Σχολές και μειώνονται ανάλογα ο...
αριθμός στις Θεωρητικές Σχολές, για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, δυσκολότερη θα είναι φέτος η εισαγωγή υποψηφίων στο 1ο Πεδίο, τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, οι οποίες χάνουν 720 εισακτέους. Αντίθετα, πιο εύκολη θα είναι για τις υπόλοιπες, ιδιαίτερα του 2ου και 5ου Πεδίου (Θετικών και Οικονομικών αντίστοιχα), που μοιράζονται τις απώλειες του 1ου Πεδίου.

Αυξημένος κατά περίπου 10% αναμένεται ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ στα υπόλοιπα σε ποσοστό έως και 30%. Αύξηση 3-5% αναμένεται στις Πολυτεχνικές, Οικονομικές, Τεχνολογικές και Θετικές Σχολές, με ανάλογη μείωση στις Θεωρητικές. Σταθερός ο αριθμός στις Ιατρικές.

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων ωστόσο, δεν δείχνει να διαφοροποιείται ιδιαίτερα, σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά, στα Α.Ε.Ι. θα εισαχθούν 46.410 υποψήφιοι και στα Τ.Ε.Ι., στα οποία πέρυσι είχε γίνει μεγάλη περικοπή, 23.555.

Εν συνόλω γενικής σειράς και ελεύθερων μετεγγραφών οι εισακτέοι φθάνουν τους 69.965, στους οποίους θα προστεθούν αργότερα και όσοι εισαχθούν σε Στρατιωτικές Σχολές κ.λπ. καθώς, επίσης, και από άλλες Ειδικές Κατηγορίες, καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, όπως π.χ. αθλητές, τέκνα Ελλήνων εξωτερικού κ.λπ.

Γ.Σ. - athensvoice.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: