ΣΙΝΕ

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Απάντηση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη στην ανακοίνωση της ΑΕΠΙ Α.Ε.:

Λυπάμαι που δεν μπορώ ούτε εγώ, ούτε οι 74 ακόμη συνάδελφοι Βουλευτές από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, να δεχθούμε τις νουθεσίες και τις συμβουλές της Ανώνυμης Εταιρείας Πνευματικής Ιδιοκτησίας Α.Ε.,
καθότι «υποπέσαμε στο ατόπημα» κατά την ΑΕΠΙ Α.Ε., να ζητήσουμε τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για την είσπραξη και διαχείριση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων στην χώρα μας.
Στην χθεσινή της ανακοίνωση, η ΑΕΠΙ Α.Ε. αρκείται για ακόμη μια φορά στα περί νομιμότητας και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ενώ την ίδια στιγμή επιμένει να μην απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα.
Δεν απαντά για παράδειγμα για τα ετήσια ποσά που εισπράττει και με ποια κριτήρια τα εισπράττει. Δεν απαντά για τα ποσά που αποδίδει, με ποιον τρόπο τα αποδίδει και σε ποιους. Δεν απαντά φυσικά ποιους καλλιτέχνες εκπροσωπεί, ενώ συνεχίζει να μην εμφανίζει ουδεμία σύμβαση συνεργασίας μαζί τους.
Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για αρκετά άλλα που αφορούν τον μονοπωλιακό τρόπο λειτουργίας της, το 2003, οι ίδιοι οι Πνευματικοί Δημιουργοί είχαν στραφεί εναντίον της ΑΕΠΙ Α.Ε., προσφεύγοντας τότε στην Ανεξάρτητη Αρχή «Επιτροπή Ανταγωνισμού» και η οποία της επέβαλε μια σειρά από κυρώσεις και οικονομικό πρόστιμο ύψους 500.000€.
Αναφερόμενος ειδικά στο σημείο 6 της ανακοίνωσης, δηλώνω, ως Κρητικός στην καταγωγή, γνώστης και θαυμαστής της κρητικής παραδοσιακής μουσικής, συνδέομαι στενά και φιλικά με τους καλλιτέχνες που αναφέρει ονομαστικά στην ανακοίνωσή της η ΑΕΠΙ Α.Ε. και διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε μου έγινε η παραμικρή νύξη από μέρους τους.

Απεναντίας, γνωρίζω και συναναστρέφομαι με πάρα πολλούς μουσικούς, στιχουργούς και καλλιτέχνες, οι οποίοι διαμαρτύρονται εντονότατα για το καθεστώς που η ΑΕΠΙ Α.Ε. έχει επιβάλλει -χρόνια τώρα- απέναντί τους.
Θέση και των 75 Βουλευτών που προχωρήσαμε, σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού από τις 27 Φεβρουαρίου 2014, είναι η λειτουργία εταιρειών είσπραξης και διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας, με σύγχρονο, διαφανές, δίκαιο και εναρμονισμένο -στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες- καθεστώς, τόσο για τους δημιουργούς, όσο και για τους χρήστες μουσικής.
Και τέλος, αναμένουμε την απάντηση στην κοινοβουλευτική παρέμβαση, από τον ίδιο τον Υπουργό, και όχι από την ΑΕΠΙ Α.Ε. , καθώς και το πόρισμα της «Εθνικής Επιτροπής Διαλόγου για τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα και την Δημόσια Εκτέλεση», που όπως γνωρίζουμε τις επόμενες ημέρες, κατατίθεται στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Επισυνάπτονται:

25ης Αυγούστου, 71 202 Ηράκλειο, Τηλ.: 2810 301178, Φαξ: 2810 301179
Κ.Πετράκη 14, 70 400 Μοίρες, Τηλ.: 28920 29133, Φαξ: 28920 29 133
Βουλής 4, 10 562 Αθήνα, Τηλ.: 2103239160, Φαξ: 2103706015

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: