ΣΙΝΕ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Χωριό στην Ελλάδα θα φτιάξουν βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι

Βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι θα έρθουν στην Ελλάδα για να φτιάξουν ένα ολόκληρο χωριό, στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και...
να συνεργαστούν νέοι άνεργοι από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.

Όλα αυτά σχεδιάζονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας ProWork, η οποία αποτελεί συνεργασία της Intercivil Society, μιας ομάδας νέων επαγγελματιών και φοιτητών, που ονομάζεται ThessaloWiki, της ICLS (Rome) και της ομάδας ProWork Portugal.

Η πρώτη ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας ProWork θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.
H πρωτοβουλία ProWork είναι μια συλλογική πρωτοβουλία νέων (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία) για την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών και την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Αποτελεί μια προσπάθεια σύνδεσης νέων ανέργων από τις χώρες του Νότου και ηλικιωμένων πολιτών του Βορρά μέσα από τη δημιουργία νέων χωριών (ή την αναζωογόνηση εγκαταλειμμένων) όπου ηλικιωμένοι πολίτες από λιγότερο ηλιόλουστες χώρες της Ευρώπης, θα μπορούν να αποσυρθούν μόνιμα ή για ένα διάστημα του χειμώνα.
toaeriko
πηγή

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μέ τήν υποστήριξη τού τουρκαλβανού ευρωπαίου μπεκρούλιακα.