ΣΙΝΕ

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Νεκρός ο Ουκρανός νεοφασίστας Μουζίτσκο

Με δύο σφαίρες στην καρδιά δολοφονήθηκε αργά τη νύχτα ο Αλεξάντρ Μουζίτσκο ή Σάσκο Μπίλι, γνωστό στέλεχος της νεοφασιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», ο οποίος...
έγινε γνωστός πρόσφατα για τη δημόσια ταπείνωση εισαγγελέων και λοιπών αξιωματούχων, τους οποίους προκαλούσε να του πάρουν τα όπλα, αν το τολμούν.

Όπως μεταδίδουν ουκρανικά και ρωσικά ΜΜΕ ο εθνικιστής δολοφονήθηκε από ομάδα ενόπλων, που έφθασαν σε καφέ του Ρόβνο, όπου έτρωγε με υποστηρικτές του. Οι ένοπλοι έδιωξαν τους πελάτες, εξουδετέρωσαν χτυπώντας τον Μουζίτσκο και τους δύο σωματοφύλακές του, του πέρασαν χειροπέδες και τον απομάκρυναν από το σημείο.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι λίγο αργότερα ακούστηκαν ριπές αυτόματου όπλου, ενώ οι αστυνομικοί, που πλησίασαν αργότερα τον τόπο της δολοφονίας διαπίστωσαν ότι το στήθος του είχε ξεγυμνωθεί και είχε δεχθεί τουλάχιστον δύο σφαίρες στην καρδιά.

Ακτιβιστές του «Δεξιού Τομέα» κατηγόρησαν το σημερινό υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ για τη δολοφονία, ο οποίος σύμφωνα με τον Γιαροσλάβ Γκρανίτνι, επικεφαλής του κόμματος στο Ρόβνο, οργάνωσε την επιδρομή. Κατ’ άλλους ο Μουζίτσκο είχε πρόσφατα γράψει σε βίντεο την καταγγελία του ότι ετοιμάζεται δολοφονία εναντίον του, όπου κατηγορούσε τον Αβάκοβ ότι ετοιμάζεται να τον παραδώσει στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Μουζίτσκο διωκόταν από τα τέλη Φεβρουαρίου στην Ουκρανία για την επίθεση στον εισαγγελέα του Ρόβνο και ο υπουργός Εσωτερικών Αβάκοφ είχε δηλώσει ότι «θα δώσει λόγο για τις ενέργειές του ενώπιον του νόμου».

Ρωσικό δικαστήριο στην πόλη του Εσεντουκί διέταξε ερήμην τη σύλληψη του Μουζίτσκο στις 12 Μαρτίου με κατηγορίες για βασανιστήρια και δολοφονίες Ρώσων στρατιωτών στην Τσετσενία. Οι σχετικές κατηγορίες βασίστηκαν στην ολοκλήρωση της έρευνας για την ένοπλη σύγκρουση ενόπλων ισλαμιστών υπό τις διαταγές των Σαμίλ Μπασάεφ και Χατάμπ με αλεξιπτωτιστές του Πσκοφ στην περιοχή του τσετσενικού χωριού Ουλούς-Κερτ το 2000.

Στις πρόσφατες περήφανες δηλώσεις του Μουζίτσκο ότι είχε πολεμήσει στην Τσετσενία στο πλευρό των ισλαμιστών αυτονομιστών είχε απαντήσει ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος υποσχέθηκε τότε «να του εκδώσει εισιτήριο χωρίς επιστροφή» για να συναντήσει και τους άλλους ισλαμιστές οπλαρχηγούς του Καυκάσου.

newsbomb.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: