ΣΙΝΕ

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Έρχεται ανασχηματισμός: ποια ονόματα φεύγουν, ποιοι έρχονται

Φουντώνουν τα σενάρια για αλλαγές στην κυβέρνηση. Ποια ονόματα παίζουν σε πιθανό ανασχηματισμό που προβληματίζει έντονα το Μαξίμου;


Τα πρόσωπα και ο η χρονική στιγμή που θα γίνει ο ανασχηματισμός προβληματίζουν έντονα το Μαξίμου, ακόμα και τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο οποίος επιθυμεί αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος. Καθοριστικός παράγοντας στις αποφάσεις θα είναι οι εξελίξεις στην οικονομία, η συμφωνία με την τρόικα και η εκταμίευση της δόσης.

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι το κλειδί με το οποίο θα «ξεκλειδώσει» ο ανασχηματισμός, όπως γράφει η «Real News». Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο Γ. Στουρνάρας θα πάρει τη θέση του Γ. Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς η θητεία του ολοκληρώνεται τον Μάιο.

Αν γίνει ανασχηματισμός στην κυβέρνηση, τον Γ. Στουρνάρα είναι πιθανό να αντικαταστήσει ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτή την περίπτωση αναπληρωτής του θα είναι ο συνεργάτης του Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Εκτός από τον πρωθυπουργό, δύο υπουργικά ονόματα ακούγονται έντονα το τελευταίο διάστημα: του Νίκου Δένδια, που έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους πως επιθυμεί να φύγει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξει και «εσωτερική αναβάθμιση» στον ανασχηματισμό στην κυβέρνηση με τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα.

Ήδη είναι κενή υπουργική θέση, αυτή του Σταύρου Καλαφάτη που είναι υποψήφιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Πάντως, σημειώνει η εφημερίδα, όποτε κι αν γίνει ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση, στην κυβέρνηση φαίνεται να επιστρέφουν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μάκης Βορίδης.

fimes.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: