ΣΙΝΕ

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Champions League: Μπάγερν - Άρσεναλ 1-1 [βίντεο]

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Μπάγερν Μονάχου απέκλεισε την Άρσεναλ στην φάση των "16" του Champions League, έπειτα από...
την ισοπαλία (1-1) με τους "κανονιέρηδες" στην Γερμανία, καθώς είχε επικρατήσει με 2-0 στο Λονδίνο.

Σβάινσταϊγκερ και Ποντόλσκι πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης μέσα σε δύο λεπτά, ενώ στο 91' ο Λούκας Φαμπιάνσκι απέκρουσε με τα πόδια εκτέλεση πέναλτι του Τόμας Μίλερ.

Η ομάδα του Μονάχου προκρίθηκε στα προημιτελικά από τότε που η διοργάνωση ονομάζεται Champions League για 13η φορά, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ και θα παραμείνει η μόνη που το έχει κατορθώσει αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (έχει και αυτή 12 συμμετοχές στα προημιτελικά).

Σκόραρε μάλιστα για 65ο ματς, με τελευταία φορά που δεν είχε βρει δίχτυα να είναι πέρσι στους "16" στο Μόναχο κόντρα στην Άρσεναλ, η οποία για 4η σερί χρονιά αποκλείστηκε στην συγκεκριμένη φάση.

Έπρεπε να φτάσει η αναμέτρηση στο 20ό λεπτό για την πρώτη καλή ευκαιρία, την οποία είχε για την Μπάγερν ο Άριεν Ρόμπεν, του οποίο το "σκαστό" πλασέ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φαμπιάνσκι, ενώ την σέντρα από αριστερά την είχε κάνει ο Φρανκ Ριμπερί.

Μόλις μία φορά στο πρώτο ημίχρονο απείλησε και η Άρσεναλ, με την κεφαλιά του Ολιβιέ Ζιρού από το κόρνερ του Μεσούτ Εζίλ να μπλοκάρει ο Μάνουελ Νόιερ.

Από εξαιρετική προσπάθεια και πάσα του Ριμπερί ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ βρέθηκε μόνος λίγο έξω από την μικρή περιοχή, έκανε το κοντρόλ και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς στο 55'.

Η απάντηση των Λονδρέζων ήταν άμεση, καθώς στο 57' ο πρώην άσος της Μπάγερν, Λούκας Ποντόλσκι, έκανε το 1-1 "εκτελώντας" τον Νόιερ με κοντινό διαγώνιο σουτ, αφού έκλεψε την μπάλα από τον Λαμ (ζήτησαν φάουλ οι γηπεδούχοι).

Στο 90' ο Ρόμπεν κέρδισε πέναλτι από τον Κοσιελνί, ο Τόμας Μίλερ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Λούκας Φαμπιάνσκι απέκρουσε με τα πόδια, με την μπάλα μάλιστα να σταματά εν συνεχεία πάνω στην γραμμή και τον Πολωνό πορτιέρε να διώχνει.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Ντάντε, Αλάμπα, Σβάινσταϊγκερ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκέτσε, Ρόμπεν, Ριμπερί, Μάντζουκιτς.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Βερμάλεν, Αρτέτα, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Καθόρλα, Ποντόλσκι, Μεσούτ Εζίλ, Ζιρού.

*χαμένο πέναλτι 91' Τόμας Μίλερ

Σκόρερς: 55' Σβάινσταϊγκερ / 57' Ποντόλσκι

Γήπεδο: "Fußball Arena München", Μόναχο

Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)


Το πρόγραμμα των ρεβάνς των "16":
Τρίτη 11/03
Ατλέτικο - Μίλαν 4-1 [1-0]
Μπάγερν - Άρσεναλ 1-1 [2-0]

Τετάρτη 12/03
Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι [2-0]
Παρί Σεν-Ζερμέν - Λεβερκούζεν [4-0]

Τρίτη 18/03
Τσέλσι - Γαλατάσαράι [1-1]
Ρεάλ - Σάλκε [6-1]

Τετάρτη 19/03
Ντόρτμουντ - Ζενίτ [4-2]
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός [0-2]


Ο πίνακας των σκόρερς
11 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

10 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

7 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

4 γκολ
Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

*ΑΣΙΣΤΣ: 6 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ) Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

CPL: Bayern Munich 1-1 Arsenal (all goals... από foplee2

sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: