ΣΙΝΕ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Champions League: Τσέλσι - Γαλατάσαράι 2-0 [βίντεο]

H Τσέλσι επέστρεψε στα προημιτελικά του Champions League μετά απουσία ενός έτους, καθώς νίκησε με 2-0 την Γαλατάσαράι στο Λονδίνο και πέρασε με συνολικό σκορ 3-1.


Ο Σαμουέλ Ετο'ό άνοιξε το σκορ στο 4' και Γκάρι Κέιχιλ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 42', ενώ ο Ντιντιέ Ντρογκμπά που αποθεώθηκε στην επιστροφή του στο Λονδίνο και βραβεύτηκε, ήταν κακός, όπως όλοι οι συμπαίκτες, εκτός του τερματοφύλακα, Φερνάντο Μουσλέρα.

Αυτή είναι η 9η φορά στην ιστορία που η Τσέλσι φτάνει στους "8" της Ευρώπης, τελευταία φορά ήταν πρόπερσι που είχε κατακτήσει το τρόπαιο, ενώ πέρσι είχε αποκλειστεί στους ομίλους, συνέχισε στο Europa League και το κατέκτησε και αυτό.
Την πρώτη καλή φάση του αγώνα στο Λονδίνο την μετουσίωσε σε γκολ ο Σαμουέλ Ετο'ό, με τον Καμερουνέζο να ανοίγει το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, νικώντας με κοντινό σουτ από δεξιά στην περιοχή τον Μουσλέρα, έπειτα από πάσα του Οσκάρ.
Έπρεπε να φτάσουμε στο 33ο λεπτό για την δεύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης, η οποία ήταν και αυτή για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, με τον Εντέν Αζάρ να εκτελεί το φάουλ, τον Τζον Τέρι να πιάνει το σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, αλλά την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντο Μουσλέρα.
Μετά από συνεργασία των Οσκάρ, Αζάρ και Ετο'ό η μπάλα έφτασε στον Ουίλιαν που πλάσαρε από κοντά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ουρουγουανού πορτιέρε της "Γαλατά" στο 38'.
Οι Άγγλοι κατάφεραν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 42' με τον Γκάρι Κέιχιλ να σκοράρει με δυνατό κοντινό σουτ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Φρανκ Λάμπαρντ και απόκρουση του Μουσλέρα σε κεφαλιά του Τέρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, η Τσέλσι είχε αυτό που ήθελε και η Γαλατάσαράι δεν μπορούσε να αντιδράσει.
Χαρακτηριστικό είχε πως η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 84' όταν ο Εντέν Αζάρ σούταρε από αριστερά και ο Φερνάντο Μουσλέρα απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ, νίκησε στο 88' ο Φερνάντο Τόρες στο τετ-α-τετ.
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβανόβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Οσκάρ (82' Σέρλε), Ουίλιαν, Αζάρ, Ετο'ό (86' Τόρες).
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Εμπουέ (77' Χαΐροβιτς), Σεχίμ Καγιά, Σετζού, Αλέξ Τέλες, Φελίπε Μέλο, Σελτσούκ Ινάν, Γεκτά Κουρτουλούς (67' Χακάν Μπαλτά), Σνάιντερ, Ντρογκμπά, Μπουράκ Γιλμάζ (54' Ουμούτ Μπουλούτ).
Σκόρερς: 4' Ετο'ό, 42' Κέιχιλ
Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Ο πίνακας των σκόρερς
13 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
10 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)
8 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
7 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)
4 γκολ
Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
*ΑΣΙΣΤΣ: 6 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ) Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)
Το πρόγραμμα των ρεβάνς των "16":
Τρίτη 11/03
Ατλέτικο - Μίλαν 4-1 [1-0]
Μπάγερν - Άρσεναλ 1-1 [2-0]
Τετάρτη 12/03
Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι 2-1 [2-0]
Παρί Σεν-Ζερμέν - Λεβερκούζεν 2-1 [4-0]
Τρίτη 18/03
Τσέλσι - Γαλατάσαράι 2-0 [1-1]
Ρεάλ - Σάλκε 3-1 [6-1]
Τετάρτη 19/03
Ντόρτμουντ - Ζενίτ [4-2]
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός [0-2]
Τσέλσι - Γαλατάσαράι 2-0

sport24

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: