ΣΙΝΕ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Champions League: Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι 2-1 [video]

H Μπαρτσελόνα νίκησε την Μάντσεστερ Σίτι και στο "Καμπ Νόου" με 2-1 και πέρασε στα προημιτελικά του Champions League με συνολικό σκορ 4-1, καθώς είχε με 2-0 στην Αγγλία.

Ο Λιονέλ Μέσι άνοιξε το σκορ στο 67' με το 8ο γκολ του φέτος στην διοργάνωση σε 5 ματς, ενώ απάντησε στο 89' ο Κομπανί και χάρισε τη νίκη στους "μπλαουγκράνα" ο Ντάνι Άλβες στο 91'.

Αυτή η 18η φορά που η "Μπάρτσα" φτάνει στους "8" της Ευρώπης και μάλιστα 7η συνεχόμενη, ενώ και στις 6 προηγούμενες έχει περάσει στα ημιτελικά.

Όσον αφορά στην Μάντσεστερ Σίτι αυτή ήταν η πρώτη φορά που είχε φτάσει στους "16", στην 4η συμμετοχή της στην διοργάνωση (1968-69, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014).

Με δύο διαιτητικά λάθη ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Μάντσεστερ, αμφότερα σε βάρος της Μπαρτσελόνα.

Συγκεκριμένα, στο 8' ο Τζόλεον Λέσκοτ ανέτρεψε τον Λιονέλ Μέσι στην μεγάλη περιοχή, αλλά δεν δόθηκε το πέναλτι, ενώ στο 18' ο Νεϊμάρ σκόραρε και το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα για οφ-σάιντ, όμως ο Τζόρντι Άλμπα που έκανε την ασίστ δεν ήταν σε αντικανονική θέση (έκανε εν συνεχεία την πάσα προς τα πίσω στον Βραζιλιάνο).

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ουσιαστικά ήρθε στο 36' για τους "πολίτες", όταν μετά από πολλές πάσες έξω από την περιοχή ο Νταβίντ Σίλβα σούταρε και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βίκτορ Βαλντές.

Ο Τζο Χαρτ στο 39' έκανε την πρώτη του απόκρουση χαμηλά στην αριστερή του γωνία, σε σουτ του Νεϊμάρ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Δύο λεπτά αργότερα ο Νταβίντ Σίλβα έκανε εξαιρετική πάσα με "τακουνάκι" στον Σαμίρ Νασρί, ο Γάλλος ήταν μόνος μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του ήταν κακό και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε ο Βαλντές.

Από εξαιρετική προσπάθεια του Μέσι ο Νεϊμάρ βρέθηκε μόνος με τον Χαρτ στην περιοχή στο 45', τον... τράβηξε πάνω του, εν συνεχεία τον απέφυγε και πλάσαρε από πλάγια, αλλά ο Φερναντίνιο με κεφαλιά έδιωξε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρεις σπουδαίες ευκαιρίες μέσα σε 4 λεπτά. Ο Λιονέλ Μέσι είχε δοκάρι στο 51' σε κοντινό πλασέ του, στο 52' ο Βίκτορ Βαλντές απέκρουσε εντυπωσιακά του κεφαλιά του Τζέκο, ενώ στο 54' από πλεονεκτική θέση αστόχησε ο Σαμπαλέτα.

Ο Ζεράρ Πικέ στο 61' την τελευταία στιγμή έδιωξε πριν σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής ο Φερναντίνιο, ενώ στο 67' ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να ανοίξει το σκορ για την Μπαρτσελόνα, νικώντας στο τετ-α-τετ τον Χαρτ, έπειτα από πάσα του Τζόρντι Άλμπα και κόντρα στον Λέσκοτ.

Στο 78' ήταν η σειρά της Μάντσεστερ Σίτι να διαμαρτυρηθεί για πέναλτι, καθώς ο Πικέ ανέτρεψε τον Τζέκο στην περιοχή, ο διαιτητής δεν το έδωσε και αν συνεχεία με δεύτερη κίτρινη κάρτα απέβαλε τον Σαμπαλέτα που διαμαρτυρήθηκε έντονα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ (80' Αλέξις Σάντσες), Φάμπρεγκας (86' Σέρτζι Ρομπέρτο).

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροβ, Φερναντίνιο, Μίλνερ, Γιαγιά Τουρέ, Νασρί (74' Χεσούς Νάβας), Νταβίντ Σίλβα (72' Νεγκρέδο), Αγκουέρο (46' Τζέκο).



*κόκκινη κάρτα 78' Σαμπαλέτα
Σκόρερς: 67' Μέσι, 91' Ντάνι Άλβες / 89' Καμπανί
Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

Το πρόγραμμα των ρεβάνς των "16":

Τρίτη 11/03
Ατλέτικο - Μίλαν 4-1 [1-0]
Μπάγερν - Άρσεναλ 1-1 [2-0]

Τετάρτη 12/03
Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι [2-0]
Παρί Σεν-Ζερμέν - Λεβερκούζεν [4-0]

Τρίτη 18/03
Τσέλσι - Γαλατάσαράι [1-1]
Ρεάλ - Σάλκε [6-1]

Τετάρτη 19/03
Ντόρτμουντ - Ζενίτ [4-2]
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός [0-2]

Ο πίνακας των σκόρερς
11 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

10 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

7 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

4 γκολ
Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

*ΑΣΙΣΤΣ: 6 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ) Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

Barcelona 2 x 1 Manchester City Full Highlights... από edi-qrz

sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: