ΣΙΝΕ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Champions League: Ρεάλ - Σάλκε 3-1 [βίντεο]

H Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League με χαρακτηριστική άνεση, καθώς μετά το 6-1 στο Γκέλζενκιρχεν νίκησε...
και στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" την Σάλκε με 3-1.

Πρωταγωνιστής φυσικά ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς πέτυχε δύο γκολ και είχε δύο δοκάρια, έτσι έκανε προσωπικό ρεκόρ, φτάνοντας τα 13 γκολ φέτος στην διοργάνωση.

Πέρσι είχε 12, ενώ θέλει ένα ακόμη για ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ που έχουν με 14 τέρματα οι Ζοζέ Αλταφίνι (Μίλαν) και Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα).

Η Χούγκλαντ μετά από κόντρα στον Σέρχιο Ράμος είχε ισοφαρίσει, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μπήκε στο ματς στο 58', ενώ το τρίτο γκολ της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι πέτυχε ο Άλβαρο Μοράτα, τέρμα που ήταν το πρώτο του στο Champions League.

Το παιχνίδι στην Μαδρίτη ξεκίνησε με έναν τραυματισμό, καθώς από σκληρό μαρκάρισμα του Κολάσινατς ο Χεσέ Ροντρίγκεθ βγήκε... νοκ-άουτ και στο 8' πέρασε στην θέση του.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν την είσοδο του Ουαλού είχε γίνει η πρώτη τελική προσπάθεια στην αναμέτρηση, με τον Κλάας-Γιαν Χούντελααρ να σουτάρει με το αριστερό και τον Ίκερ Κασίγιας για μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

Τελικά εν όψει του ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα δεν ξεκουράστηκε ούτε ο Μπέιλ, ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, οι οποίοι συνεργάστηκαν και η "βασίλισσα" άνοιξε το σκορ στο 21'.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ γύρισε την μπάλα από δεξιά στο ύψος της περιοχής και πολύ εύκολα με κοντινό πλασέ ο Πορτογάλος έκανε το 1-0, φτάνοντας τα 12 γκολ φέτος στην διοργάνωση.

Στο 28' ο Μπέιλ ξανά από δεξιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Άλβαρο Μοράτα αυτήν την φορά, αλλά ο νεαρός Ισπανός δεν έκανε καλά το πλασέ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία.

Με αρκετή δόση τύχης η Σάλκε ισοφάρισε σε 1-1 στο 31', με τον Τιμ Χούντλαντ να κάνει το σουτ, την μπάλα να αλλάζει πορεία μετά την κόντρα στον Σέρχιο Ράμος και να καταλήγει στα δίχτυα του Κασίγιας.

Ο Φέρμαν απέκρουσε στο 33' το εξαιρετικό σουτ του Ίσκο, αλλά και στο 35' με το πόδι το πλασέ του Μοράτα στο τετ-α-τετ, έπειτα από πάσα του Ρονάλντο με "τακουνάκι".

Ο Κλάας-Γιαν Χούντελααρ από εξαιρετική πάσα του Μάιερ αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας στο 39', όπως και τρία λεπτά αργότερα σε μακρινό του σουτ.

Στην πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπιασε κοντινή "σκαστή" κεφαλιά και ο Φέρμαν απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο στο 58'.

Έπειτα από κλέψιμο του Μπέιλ στο 74' ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε στην αντεπίθεση από δεξιά και με εξαιρετικό σουτ στην κλειστή γωνία έδωσε ξανά προβάδισμα στην Ρεάλ με το 2ο γκολ του στο ματς και 13ο στην διοργάνωση φέτος.

Ένα μόλις λεπτό αργότερα λίγο έλειψε ο Πορτογάλος να συμπληρώσει το χατ-τρικ του, καθώς πλάσαρε από πλάγια αριστερά σε κενό τέρμα, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, όμως πήγε στον Μπέιλ ο οποίος έκανε την ασίστ στον Μοράτα και αυτός από κοντά πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League, κάνοντας το 3-1 στο 75'.

Ένα ακόμη δοκάρι είχε ο Ρονάλντο στο 83', αυτήν την φορά κάθετο

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Νάτσο, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο (46' Καζεμίρο), Ιγιαραμέντι, Ίσκο, Χεσέ Ροντρίγκεθ (8' Μπέιλ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μοράτα.

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Χούγκλαντ, Χέβεντες (58' Κυριάκος Παπαδόπουλος), Ματίπ, Κολάσινατς, Νόιστεντερ, Αϊχάν, Μάιερ, Ομπάσι, Ντράξλερ, Χούντελααρ (46' Σαλάι).

Σκόρερς: 21' και 74' Κρ. Ρονάλντο, 75' Μοράτα / 31' Χούγκλαντ

Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεβ (Ρωσία)
Ο πίνακας των σκόρερς
13 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
10 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)
8 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
7 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)
4 γκολ
Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
*ΑΣΙΣΤΣ: 6 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ) Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

Το πρόγραμμα των ρεβάνς των "16":
Τρίτη 11/03
Ατλέτικο - Μίλαν 4-1 [1-0]
Μπάγερν - Άρσεναλ 1-1 [2-0]
Τετάρτη 12/03
Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι 2-1 [2-0]
Παρί Σεν-Ζερμέν - Λεβερκούζεν 2-1 [4-0]
Τρίτη 18/03
Τσέλσι - Γαλατάσαράι 2-0 [1-1]
Ρεάλ - Σάλκε 3-1 [6-1]
Τετάρτη 19/03
Ντόρτμουντ - Ζενίτ [4-2]
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός [0-2]
Ρεάλ - Σάλκε 3-1
sport24

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: