ΣΙΝΕ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Euroleague: Μάλαγα - Ολυμπιακός 63-80 [βίντεο]

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Μάλαγα και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο... θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους Ισπανούς με 80-63, σημειώνοντας παράλληλα την δεύτερη διαδοχική του νίκη.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν στα πρώτα λεπτά του ματς να ξεφύγουν με 5-20 και 10-24, ελέγχοντας το παιχνίδι. Οι Ισπανοί στην δεύτερη περίοδο, προσπάθησαν και μπόρεσαν να μαζέψουν την διαφορά με... αιχμές τους Ντράγκιτς, Στίματς, καθώς πλησίασαν στους πέντε πόντους (34-39). Το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό στο +7 (34-41) για να ανεβάσουν την απόδοση τους στο δεύτερο μισό του αγώνα οι "ερυθρόλευκοι" και να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα, χωρίς δυσκολίες κόντρα στη Μάλαγα. Οι παίκτες του Χοάν Πλάθα στο τέταρτο δεκάλεπτο έδειχναν να μην μπορούν να βρουνι τη συγκέντρωση για να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης πραγματοποίησε πολύ καλό παιχνίδι, ενώ άξιος συμπαραστάτης ήταν και ο Ματ Λοτζέσκι. Για τη Μάλαγα ο Ούρτασουν ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη των Πειραιωτών σε ισάριθμα ματς απέναντι στους Ισπανούς τη φετινή σεζόν. Πλέον οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αντιμετωπίζουν την Αναντόλου Εφές στην Κωνσταντινούπολη για την 13η αγωνιστική του Top-16 της Euroleague, στοχεύοντας στο θετικό αποτέλεσμα πριν υποδεχτούν στο τελευταίο ματς του δεύτερου γύρου τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η κατάταξη του ομίλου (αύριο 28/3 θα γίνουν τα ματς Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός και Φενέρμπαχτσε-Μιλάνο): Μπαρτσελόνα 11-0, Αρμάνι Μιλάνο 8-3, Παναθηναϊκός 6-5, Ολυμπιακός 6-6, 5-6 Φενερμπαχτσε, Μάλαγα 5-7, Λαμποράλ Κούτσα 3-9, Αναντόλου Εφές 2-10.

Ο αγώνας:
Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης κέρδισε φάουλ και από τη γραμμή των βολών έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Ο Βάσκεθ, όμως στη συνέχεια πέτυχε με κάρφωμα το 2-2. Στη συνέχεια και πάλι ο Σερμαντίνι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (2-4) για να κάνουν λάθος οι Ανδαλουσιανοί στην επόμενη φάση. Ο Μπράιαντ Ντάνστον αστόχησε σε σουτ δύο πόντων, αλλά ο Σερμαντίνι πήρε το ριμπάουντ, χωρίς πάντως να καταφέρει να πετύχει καλάθι. Η Μάλαγα στη συνέχεια έκανε λάθος και ο Παπαπέτρου με εύστοχο σουτ τριών πόντων έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στους φιλοξενούμενους (2-7). Ο Σαμπόνις δεν καταφέρνει να πετύχει καλάθι και ο Βασίλης Σπανούλης με τρίποντο σημείωσε το 2-10. Ο Ντάνστον έκλεψε ξανά τη μπάλα και ο Σερμαντίνι με κάρφωμα έκανε το 2-12 για τους "ερυθρόλευκους", αναγκάζοντας τον Χοάν Πλάθα να καλέσει τάιμ άουτ.

Ο Κουζμίνσκας δεν καταφέρνει να πετύχει καλάθι, με τη μπάλα να φτάνει στα χέρια του Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο Ντάνστον δέχεται τάπα από τον Βάσκεθ και ο Μάντζαρης έκανε φάουλ. Ο Σουάρεθ μείωσε σε 5-12 για τη Μάλαγα στο πέμπτο λεπτό για να καρφώσει ο Ντάνστον και να σημειώσει το 5-14. Οι Ισπανοί δεν θα μπορέσουν να σημειώσουν καλάθι και ο Ματ Λοτζέσκι με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στους 12 πόντους (5-17). Ο Κουζμίνσκας δεν σημείωσε και πάλι καλάθι για να αυξήσει την διαφορά ο Βασίλης Σπανούλης με εύστοχο σουτ τριών πόντων (5-20).

Ο Ζόραν Ντράγκιτς με τρίποντο μείωσε σε 8-20 στο 8ο λεπτό και ο Σπανούλης έκανε το 8-22. Ο Στίματς έκανε το 10-22 και ο Γκρέιντζερ έκανε στη συνέχεια φάουλ στον αρχηγό του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας γκαρντ πέτυχε το 10-24 με δύο εύστοχες βολές, 1:41'' πριν το τέλος του δεκαλέπτου για να μειώσει ο Στίματς σε 12-24. Ο Ούρτασουν στη συνέχεια έπειτα από άστοχο σουτ τριών πόντων από τον Λοτζέσκι ευστόχησε σε τρίποντο και έκανε το 16-24. Ο Λοτζέσκι, όμως στην επόμενη φάση έκανε το 16-26 και ο Τούλσον μείωσε σε 18-26. Ο Καββαδάς έκανε το 18-28, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Πλησίασαν οι Ισπανοί
Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Ματ Λοτζέσκι έκανε το 18-30 και ο Ούρτασουν μείωσε σε 20-30 για τους γηπεδούχους. Ο Σπανούλης έκανε λάθος, αλλά ο Ούρτασουν δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι. Ο Κώστας Σλούκας έκανε το 20-32 για τον Ολυμπιακό στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Στίματς έκανε το 22-32 και ο Σουάρεθ μείωσε σε 25-32 στο 13' και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ αστοχησε σε τρίποντο στην επόμενη φάση.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλή άμυνα και έκλεψε τη μπάλα για να κάνει ακόμα ένα λάθος ο Σπανούλης και ο Ντάνστον να κάνει φάουλ στον Στίματς. Ο Σουάρεθ αστοχησε σε τρίποντο και ο Λοτζέσκι με την σειρά του δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι. Ο Στίματς στη συνέχεια έκανε επιθετικό φάουλ στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης και ο Λοτζέσκι με κάρφωμα ανέβασε την διαφορά στους εννέα πόντους για τον Ολυμπιακό (25-34). Ο Ούρτασουν με σουτ δύο πόντων μείωσε σε 27-34 για να αστοχήσει στη συνέχεια ο Σπανούλης. Ο Στίματς μείωσε στους πέντε πόντους για τους γηπεδούχους (29-34) και ο Ντάνστον έκανε το 29-36. Ο Στίματς με 1/2 βολές μείωσε σε 30-36, με τον Ματ Λοτζέσκι να κερδίζει φάουλ από τον Βάσκεθ.

Ο Κώστας Σλούκας με εύστοχο σουτ τριών πόντων έκανε το 30-39, με τον Ζόραν Ντράγκιτς να αστοχεί σε σουτ τριών πόντων, τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Σπανούλης αστόχησε σε τρίποντο και ο Βάσκεθ μείωσε σε 32-39 στο 18ο λεπτό του αγώνα. Ο Κώστας Σλούκας έκανε λάθος, καθώς ο Γκιόργκι Σερμαντίνι δεν ακολούθησε τη φάση και ο Ζόραν Ντράγκιτς μείωσε σε 34-39, 1:16'' πριν το ημίχρονο. Ο Πέτγουεϊ έκανε το 34-41, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.


Διατήρησε το προβάδισμα του
Ο Στίματς, με την έναρξη της τρίτης περίοδου σημείωσε το 36-41 στο 21ο λεπτό του αγώνα και ο Σπανούλης στην επόμενη φάση αστόχησε σε σουτ τριών πόντων. Η Μάλαγα έκανε λάθος και ο αρχηγός του Ολυμπιακού ανέβασε την διαφορά στους επτά πόντους (36-43). Ο Μάντζαρης έκλεψε τη μπάλα από τον Ντράγκιτς και ο Σλοβένος έκανε στη συνέχεια αντιαθλητικό φάουλ επάνω στον Έλληνα γκαρντ. Ο Μάντζαρης με 2/2 βολές έκανε το 36-45 και ο Λοτζέσκι ανέβασε την διαφορά στους 11 πόντους για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Γκρέιντζερ πήρε φάουλ από τον Πέτγουεϊ και με δύο εύστοχες βολές έκανε το 38-47, μειώνοντας για τους Ισπανούς στο 23ο λεπτό του αγώνα.

Ο Πέτγουεϊ με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στους 12 πόντους (38-50) και ο Ντράγκιτς μείωσε σε 41-50 και ο Σπανούλης έκανε το 41-52, με τον Ντράγκιτς να μειώνει σε 43-52. Ο Ματ Λοτζέσκι σημείωσε το 43-54 για τους Πειραιώτες, με τον Στίματς να κερδίζει φάουλ από τον Μπρεντ Πέτγουεϊ. Η Μάλαγα δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι και ο Πέτγουεϊ ανάβασε την διαφορά στους 13 πόντους για τους πρωταθλητές Ευρώπης (43-56). Ο Σουάρεθ στην επόμενη φάση δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι με τον Λοτζέσκι να κάνει το 58-43 για τον Ολυμπιακό στο 26ο λεπτό του αγώνα.

Ο Σίμονς έκανε φάουλ στον Ούρτασουν, ο οποίος με 1/2 βολές μείωσε σε 44-58 για τη Μάλαγα. Ο Ζόραν Ντράγκιτς έκανε φάουλ στον Βαγγέλη Μάντζαρη και ο Λοτζέσκι αστόχησε σε σουτ δύο πόντων. Ο Μάντζαρης έκανε ακόμα ένα φάουλ και ο Ούρτασουν ξανά με 2/2 βολές μείωσε σε 46-58 για τους γηπεδούχους, 2:39'' για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Πέτγουεϊ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, ενώ και ο Τούλσον δεν σημείωσε καλάθι.

Ξέφυγαν οι "ερυθρόλευκοι"
Ο Σίμονς έκανε το 46-60 για τους "ερυθρόλευκους" και ο Τούλσον μείωσε σε 48-60. Ο Σέντρικ Σίμονς έκανε βήματα και ο Σουαρεθ μείωσε σε 50-60 για τη Μάλαγα. Ο Σλούκας αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο Βασίλης Σπανούλης με τρίποντο έκανε το 63-50, σκορ με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Ούρτασουν με τρίποντο μείωσε σε 53-63 και ο Σπανούλης με ακόμα ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων έκανε το 53-66 στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ματ Λοτζέσκι στη συνέχεια αστόχησε σε τρίποντο, με τον Σουάρεθ να παίρνει το ριμπάουντ. Ο Κάλογουεϊ αστόχησε και εκείνος με τη σειρά του για να πάρει το ριμπάουντ ο Μπρεντ Πέτγουεϊ. Ο Ολυμπιακός δεν θα πετύχει καλάθι, όπως και ο Βάσκεθ στη συνέχεια. Ο Λοτέσκι ανέβασε την διαφορά στους 15 πόντους (53-68) για τους "ερυθρόλευκους", με τον Πλάθα να καλεί τάιμ άουτ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα και με 1/2 βολές του Ματ Λοτζέσκι στο 34' έκανε το 53-70. Ο Κάλογουεϊ με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 55-70 για να κάνει ο Βάσκεθ με κάρφωμα το 57-71. Ο Μπράιαντ Ντάνστον με 2/2 βολές σημείωσε το 57-72 και ο Κουζμίνσκας με λέι-απ μείωσε σε 59-76. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με τρίποντο πέτυχε το 59-76, με τον Κάλογουεϊ να αστοχεί σε τρίποντο στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Παπαπέτρου και πάλι έκανε το 59-78, με τον Πλάθα να καλεί τάιμ άουτ. Ο Πέτγουεϊ έκανε το 59-80, με τον Ολυμπιακό τελικά να παίρνει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Μάλαγα με 80-63 και να διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.



sport24

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: