ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1 [βίντεο]

O Ολυμπιακός είχε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στο ματς και μόλις στο 11', τα μάτριξ στο "Γ. Καραϊσκάκης" έδειχναν προβάδισμα δύο τερμάτων για τους "ερυθρόλευκους". Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να... συνέλθει από τα απανωτά σοκ και τα κατάφερε με τον Αθανασιάδη στο 31'.

Ο "Δικέφαλος" αμέσως μετά έμεινε με δέκα στον αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της αποβολής του Στοχ και παρά την πίεση που δέχτηκε σε όλη την διάρκεια της υπόλοιπης αναμέτρησης κατάφερε να φύγει με το 2-1 από το Φάληρο, σκορ που φυσικά αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ενόψει του επαναληπτικού της Τούμπας στις 16 Απριλίου.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε τον αγώνα με δύο μη αναμενόμενες κινήσεις του Γεωργιάδη. Ο Έλληνας τεχνικός προτίμησε το Λίνο αντί του Λούκας (προφανώς για να πάρει πιο αποτελεσματικό μαρκάρισμα στον Κάμπελ) και τον Βούκιτς αντί του Κατσουράνη. Μόνο που άλλαξε και θέσεις σε παίκτες, κάτι που ο "Δικέφαλος" πλήρωσε στο πρώτο καταστροφικό τέταρτο.

Όταν ο Κάτσε έγινε καθαρόαιμος αμυντικός χαφ, ο Βούκιτς επιτελικός μέσος και ο Κλάους άφησε το αριστερό άκρο για να πάει στην κορυφή της επίθεσης, ήρθε το γκολ. Από κει και πέρα, ακόμη και όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες (σωστή η αποβολή του Στοχ, αλλά ο Καλογερόπουλος έκλεισε τα μάτια στην απευθείας κόκκινη του Φουστέρ και τη δεύτερη κίτρινη στην ίδια φάση), είχαν άριστο αμυντικό πλάνο και με ένα φανταστικό γκολ του Κλάους πέτυχαν να μεταφέρουν την υπόθεση-πρόκριση στην Τούμπα.

Ανασκόπηση αγώνα
Την πρωτοβουλία των κινήσεων θέλησε να έχει ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα του ματς, πρόθεση την οποία ήθελε να μπλοκάρει ο ΠΑΟΚ έχοντας κοντά τις γραμμές του και ενισχυμένο άξονα. Όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν νωρίς το γκολ, όταν με πίεση ψηλά ο Φουστέρ έγινε κάτοχος της μπάλας και σέντραρε για τον Ντομίνγκες που με εναέριο βολέ νίκησε τον Γλύκο για το 1-0 στο 8ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι δεν πρόλαβαν να συνέλθουν από το σοκ και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο τέρματα στο 11'. Ο Σαλίνο έκανε την επέλαση από δεξιά, συνέκλινε στον άξονα και τροφοδότησε κάθετα την κίνηση του Φουστέρ στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ισπανός άσος ήταν ψύχραιμος απέναντι στον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Ο "Δικέφαλος" προσπαθούσε να ισορροπήσει το παιχνίδι αλλά η μεσαία του γραμμή δεν μπορούσε να συνδεθεί με την επίθεση, την ίδια στιγμή που οι "ερυθρόλευκοι" έψαχναν ακόμη ένα γκολ. Τελικά αυτός που το πέτυχε ήταν ο ΠΑΟΚ, με τον Λίνο να σεντράρει ιδανικά από αριστερά και τον Αθανασιάδη με ωραίο πλασέ πάνω στην κίνηση να μειώνει σε 2-1 στο 31ο λεπτό.

Πηγαίνοντας για την σέντρα υπήρξε ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, με τον Φουστέρ να σπρώχνει με δύναμη από πίσω τον Αθανασιάδη και τον Στοχ να απαντάει με χτύπημα στον Βαλντές. Οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν για να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα και τελικά ο Καλογερόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στον Φουστέρ και κόκκινη στον Στοχ, με τον Σλοβάκο εξτρέμ να είναι έξαλλος κατά την αποχώρηση του προς τα αποδυτήρια.

Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ όπως είχε διαμορφωθεί από το 31', με τα τέρματα των Ντομίνγκες, Φουστέρ και Αθανασιάδη.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Κάμπελ από δεξιά προσποιήθηκε ωραία σε Τζαβέλλα και Λίνο, γύρισε στον Φουστέρ αλλά το πλασέ του τελευταίου μπλόκαρε εύκολα ο Γλύκος.

Φυσιολογικά ο ΠΑΟΚ είχε το νου στα μετόπισθεν καθώς είχε αριθμητικό μειονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο και ο Ολυμπιακός πίεζε, αλλά δίχως να απειλεί ιδιαίτερα την εστία των φιλοξενούμενων.

Σπουδαία στιγμή για τους γηπεδούχους στο 59', όταν από φάουλ του Ντομίνγκες και γύρισμα του Μανιάτη στο δεύτερο δοκάρι, ο αμαρκάριστος Μαρκάνο έστειλε την μπάλα δοκάρι και άουτ.

Ο Γλύκος ήταν σταθερός στα σουτ των Χολέμπας και Ντομίνγκες, ενώ επενέβη εντυπωσιακά στην κεφαλιά του Βαλντές στο 68'. Η πίεση των γηπεδούχων ήταν συνεχής, το ίδιο όμως και η αποτελεσματικότητα με την οποία την αντιμετώπιζαν οι φιλοξενούμενοι.

Τίποτα δεν άλλαξε έως το τέλος της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στον επαναληπτικό της 16ης Απριλίου στην Τούμπα.

Ο MVP της αναμέτρησης
Φουστέρ και Αθανασιάδης διεκδικούν τον τίτλο. Ο πρώτος έβαλε την υπογραφή του και στα δύο γκολ του Ολυμπιακού (ασίστ και γκολ), ενώ ο δεύτερος με το τέρμα που πέτυχε στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του ΠΑΟΚ ενόψει του επαναληπτικού. Θέμα οπτικής γωνίας η επιλογή.

Η απογοήτευση
Ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς δεν πρόσφερε όσα θα περίμενε ο προπονητής του και σε κάποιες επιπόλαιες ενέργειες εκνεύρισε ακόμη και τους συμπαίκτες του. Πιθανότατα θα ήταν η πρώτη αλλαγή του Γεωργιάδη ακόμη και αν δεν είχε μεσολαβήσει η αποβολή του Στοχ και η είσοδος του Λούκας για λόγους τακτικής ισορροπίας.

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Νικόλαος Γεωργαράκος (ΕΠΣ Αθηνών)
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών), Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)
Τέταρτος: Αθανάσιος Γιάχος (ΕΠΣ Χίου)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγκιερι, Μανιάτης (67' Πέρες), Εντινγκά (46' Σάμαρης), Βαλντές, Φουστέρ (80' Σαβιόλα), Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Κάμπελ, Σαλίνο, Ντομίνγκες.

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βούκιτς (44' Λούκας), Στοχ, Βίτορ, Μιγκέλ, Λίνο (68' Σαλπιγγίδης), Κάτσε, Ινσαουράλδε, Αθανασιάδης, Νάτχο (75' Κατσουράνης).

Γκολ: 8' Ντομίνγκες, 11' Φουστέρ / 31' Αθανασιάδης

Κίτρινες κάρτες: 21' Βαλντές, 33' Φουστέρ, 72' Σάμαρης / 12' Αθανασιάδης, 34' Νάτχο, 76' Τζαβέλλας

Κόκκινες κάρτες: 34' Στοχ

sport24

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: