ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Κύπελλο: Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 3-0 [βίντεο]

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 του ΟΦΗ στην παράταση και θα διεκδικήσει το τρόπαιο στον τελικό της 26ης Απριλίου. Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν στην... κατάμεστη Λεωφόρο με πολλές αλλαγές σε σχέση με τους αγώνες που έδωσαν στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής. Κάτι λογικό εξάλλου καθώς Αναστασίου και Σα Πίντο ξεκούρασαν τους ποδοσφαιριστές τους για την μάχη του Κυπέλλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού είχε οχτώ νέα πρόσωπα σε σχέση με αυτή κόντρα στην Ξάνθη καθώς μόνο οι Μέντες, Πέτριτς και Κλωναρίδης είχαν ξεκινήσει και στο ματς στην ακριτική πόλη.

Κάτι ανάλογο έκανε και ο Πορτογάλος τεχνικός του ΟΦΗ και έτσι οι δυο προπονητές "κατέβασαν" ότι καλύτερο είχαν στην διάθεση τους.

Φουλ επίθεση ο Παναθηναϊκός, φουλ άμυνα ο ΟΦΗ
Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με ένα άκρος επιθετικογενές σχήμα και χωρίς καθαρόαιμο αμυντικό χαφ καθώς ο Μέντες έπαιξε στα στόπερ και ο Πράνιτς ήταν ο αμυντικός μέσος έχοντας δίπλα του τους Ζέκα και Αμπέντ. Παράλληλα υπήρχε τριάδα μπροστά με Κλωναρίδη, Πέτριτς και Μπεργκ.
Από την άλλη ο Σα Πίντο χρησιμοποίησε όπως και αναμενόταν τους Ζόρο, Παπάζογλου και Μακρή και μάλιστα στο αρχικό σχήμα το οποίο είχε αρκετά αμυντικούς προσανατολισμούς με τον ΟΦΗ να περιμένει πίσω από τον χώρο του κέντρου και να έχει μπροστά μόνο τον Παπάζογλου ο οποίος προσπαθούσε να γίνει κάτοχος της μπάλας και να την σπάσει στον Περογαμβράκη όποτε έπαιρνε την μπάλα.
Οι πράσινοι μπήκαν από τα πρώτα λεπτά δυνατά στο παιχνίδι και έψαξαν το γκολ το οποίο και βρήκαν στο 20' με τον Αμπέντ και μετά από ωραία ενέργεια του Πέτριτς που ξεκλείδωσε την άμυνα του ΟΦΗ. Το τριφύλλι πίεσε για ένα ακόμη τέρμα αλλά δεν τα κατάφερε στο πρώτο μέρος έχοντας σαφή υπεροχή ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μόνο μια καλή στιγμή με τον Παπάζογλου.
H ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαίδης"
Καιρός:
Διαιτητής: Αναστ. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Λ. Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Ν. Φαντόπουλος (Πειραιά)
Τέταρτος: Α. Κάκος (Κέρκυρας)
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Πράνιτς (104' Δώνης), Ζέκα, Αμπέντ, Κλωναρίδης (46' Καρέλης), Πέτριτς (68' Λαγός), Μπέργκ.
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Μπούρμπος (100' Νούνιεζ), Τριποτσέρης, Ζόρο, Μιλιάζες, Μακρής, Ντουντού (53' Κουτσιανικούλης), Καλάιτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (75' Ροβίθης), Παπάζογλου.
Γκολ: 20' Αμπέντ, 98'-115' Μπεργκ
Κίτρινες κάρτες: 22' Μπεργκ, 85' Αμπέντ/22' Ντούντου, 27΄Ζε Εντουάρντο, 87' Κουτσιανικούλης
Κόκκινες κάρτες:
Ανασκόπηση αγώνα
Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι έχοντας την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας από τα πρώτα λεπτά να βάλει ένα γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσια. Οι Κρητικοί όμως ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 11' με το σουτ του Καλάιτζιτς να περνάει άουτ.
Στο 13' οι πράσινοι δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς όταν ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε την σέντρα ο Αμπέντ ξέφυγε από τον Μπούρμπο και από το ύψος του πέναλτι η προβολή του πέρασε πάνω από την εστία του Φερνάντες.
Ξεκλείδωσαν την άμυνα
Το τριφύλλι μπόρεσε να ξεκλειδώσει την άμυνα του ΟΦΗ στο 20' όταν ο Ζέκα έκανε πολύ όμορφη πάσα στον Πέτριτς ο Κροάτης μπήκε στην περιοχή πέρασε τον Ζορό σαν σταματημένο, σήκωσε το κεφάλι είδε τον Αμπέντ και του πάσαρε την μπάλα, και ο μέσος των πράσινων από κοντά με πλασέ άνοιξε το σκορ.
Ο ΟΦΗ στο 30' έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία στο ματς όταν ο Μπούρμπος με πολύ ωραία ενέργεια απέφυγε τον Αμπέντ, έβγαλε την σέντρα και ο Παπάζογλου σηκώθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε έφυγε έξω.
Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να φτάσει σε σκορ πρόκρισης στο 32' όταν ο Πράνιτς έδωσε την κάθετη στον Πέτριτς αυτός μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά έπιασε και το σουτ με τον Φερνάντες όμως να πέφτει σωτήρια και να διώχνει σε κόρνερ.
Είδε οφσάιντ ο Φαντόπουλος
Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 35' ο Ζέκα πήρε την μπάλα στον χώρο του κέντρου και έδωσε πανέμορφα στον Κλωναρίδη στα αριστερά. Ο επιθετικός των πράσινων μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Φερνάντες να διώχνει αλλά η φάση κόπηκε καθώς ο δεύτερος επόπτης, κ. Φαντόπουλος ήταν ο μόνος που είδε οφσάιντ ενώ τρεις παίκτες κάλυπταν τον Κλωναρίδη.
Στο 41' νέα καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό με τον Ζέκα να μπαίνει από τα αριστερά να γυρνάει προς τον Πέτριτς αλλά ο Μιλιάζες κυριολεκτικά τελευταία στιγμή απομάκρυνε.
Καρέλης αντί Κλωναρίδη
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Καρέλης πήρε την θέση του Κλωναρίδη ο οποίος δεν βοήθησε αρκετά στο πρώτο μέρος.
Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 47' ο Μπεργκ πέρασε ωραία τον Τριποτσέρη μπήκε από τα αριστερά και γύρισε την μπάλα αλλά το σουτ του Πράνιτς κόντραρε και έφυγε έξω.
Νέα καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 51' με τον Αμπέντ να κάνει το κόρνερ από τα δεξιά αλλά η κεφαλιά του ανενόχλητου Καρέλη πέρασε έξω. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Πέτριτς στο 60'.
Ο ΟΦΗ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος όταν ο Κουτσιανικούλης που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι έκανε την πάσα στον Παπάζογλου στο 65'. Ο επιθετικός του ΟΦΗ καθυστέρησε και ο Σίλντενφελντ με σωτήριο τάκλιν έπεσε και απομάκρυνε.
"Καυτό" δεκάλεπτο
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε εν συνεχεία και η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 82' όταν σε γέμισμα από την πράσινη άμυνα ο Τριποτσέρης έκανε το πρώτο του λάθος με τον Μπεργκ να του παίρνει την μπάλα να μπαίνει από πλάγια δεξιά αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ ο Φερνάντες.
Ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στο 89' όταν μετά από φάουλ του Νάνο από τα δεξιά η μπάλα πέρασε από όλους έφτασε στον Λαγό ο οποίος έκανε ένα πλασέ με το δεξί αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντες.
Σωτήρια επέμβαση
Νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία για το τριφύλλι να καθαρίσει το ματς στο 90' όταν ο Λαγός και πάλι ύστερα από γέμισμα από τα δεξιά βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά ο Φερνάντες με σωτήρια επέμβαση πάνω στην γραμμή κράτησε το 1-0 και ουσιαστικά ήταν αυτός που έστειλε το ματς στην παράταση.
Μίλησε ο Μπεργκ
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε όπως τελείωσε το ημίχρονο πιέζοντας για ένα γκολ και έχοντας συνεχή υπεροχή στην αναμέτρηση. Στο 98' μάλιστα ήρθε και το πολυπόθητο γκολ από τον Μπεργκ. Οι πράσινοι είχαν κερδίσει φάουλ στα δεξιά της άμυνας το εκτέλεσαν η μπάλα έφτασε στον Καρέλη ο οποίος πέρασε ωραία τον αντίπαλο του αλλά το πλασέ του έδιωξε ο Φερνάντες. Ο επερχόμενος Μπεργκ από κοντά όμως με κεφαλιά έκανε το 2-0.
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν ένα γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα για την πρόκριση στο 105' όταν ο Κουτσιανικούλης από τα δεξιά έκανε ωραία προσπάθεια και έβγαλε την σέντρα για τον Νούνιες ο οποίος έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Κοτσόλη και εν συνεχεία κύλησε πάνω στην γραμμή πριν απομακρύνει ο Λαγός.

sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: