ΣΙΝΕ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Τέλος εποχής για τα θρυλικά βομβαρδιστικά Α-7 Corsair της Πολεμικής Αεροπορίας!

Σύμφωνα με πληροφορίες του defenceline.gr, το βιβλίο πτήσεων των Α-7 Corsair της 336 Μοίρας Βομβαρδισμού αναμένεται να κλείσει στις...
10 Οκτωβρίου 2014.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης
Τους τελευταίους μήνες της επιχειρησιακής τους αξιοποίησης από την Πολεμική Αεροπορία διανύουν τα αεροσκάφη A-7E/TA-7C Corsair, καθώς ο χρόνος για την οριστική απόσυρση των θρυλικών βομβαρδιστικών μετράει αντίστροφα... Οι τελευταίοι Κουρσάροι που πετούν πλέον στον πλανήτη, θα αποσυρθούν έχοντας γράψει τη δική τους ιστορία στην ΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του defenceline.gr, το βιβλίο πτήσεων των Α-7 Corsair της 336 Μοίρας Βομβαρδισμού αναμένεται να κλείσει στις 10 Οκτωβρίου 2014. Τότε έχει προγραμματιστεί η τελετή απόσυρσης των βομβαρδιστικών, σφραγίζοντας ουσιαστικά μια ολόκληρη εποχή. Η πρόσφατη εμφάνιση των αεροσκαφών στην στρατιωτική παρέλαση των Αθηνών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, φαίνεται πως ήταν η τελευταία επίσημη εμφάνιση των A-7!
Η πρόσφατη εμφάνιση των αεροσκαφών στην στρατιωτική παρέλαση των Αθηνών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, φαίνεται πως ήταν η τελευταία επίσημη εμφάνιση των A-7!
Οι τελευταίοι Κουρσάροι που πετούν πλέον στον πλανήτη, θα αποσυρθούν έχοντας γράψει τη δική τους ιστορία στην ΠΑ.
Σε πείσμα της τεχνολογίας και της παρουσίας σύγχρονων αεροσκαφών στις δύο πλευρές του Αιγαίου, τα Α-7 εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να αποτελούν έναν υπολογίσιμο αντίπαλο, χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τύπου, τα οποία τα καθιέρωσαν για δεκαετίες στον ρόλο του βομβαρδισμού και που παρέμειναν αναλλοίωτα, κάποια μάλιστα εξ αυτών ... αξεπέραστα!
anaxaitisi6
Το ρητό "Πέτα Χαμηλά Χτύπα Σκληρά" βρήκε πιστή εφαρμογή στα θρυλικά Corsair, από την αρχή της υπηρεσίας τους στην Πολεμική Αεροπορία με τα A-7H/TA-7H στα μέσα της δεκαετίας του '70, όσο και με τα A-7E/TA-7C που αποκτήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '90 και που συμπλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τον στόλο των βομβαρδιστικών της ΠΑ.
Το ρητό "Πέτα Χαμηλά Χτύπα Σκληρά" βρήκε πιστή εφαρμογή στα θρυλικά Corsair, από την αρχή της υπηρεσίας τους στην Πολεμική Αεροπορία.
Το ρητό "Πέτα Χαμηλά Χτύπα Σκληρά" βρήκε πιστή εφαρμογή στα θρυλικά Corsair, από την αρχή της υπηρεσίας τους στην Πολεμική Αεροπορία.
Πέντε συνολικά Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας αξιοποίησαν επιχειρησιακά τα Α-7. Αρχικά η 340 και 345 ΜΒ στην 115 Πτέρυγα Μάχης, με τα A-7H/TA-7H στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, καθώς επίσης και η 347 ΜΒ στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας. Με την παραλαβή των A-7E/TA-7C εξοπλίστηκαν οι 335 και 336 Μοίρες στην 116 Πτέρυγα Μάχης, αντικαθιστώντας -τότε- τα αεροσκάφη F/TF-104G Starfighter. Από το 2002, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του στόλου, συγκεντρώθηκαν στην Αεροπορική Βάση του Αράξου το σύνολο των βομβαρδιστικών, όπου σταδιακά τα αεροσκάφη A-7H/TA-7H αποσύρθηκαν... αθόρυβα, χωρίς κάποια τελετή.
340 6
Πιστεύουμε πως η οριστική απόσυρση του τύπου από το οπλοστάσιο της ΠΑ, θα πρέπει να τύχει της ανάλογης προβολής καθώς οι τελευταίοι Κουρσάροι που πετούν σήμερα στον κόσμο θα σβήσουν για πάντα τους κινητήρες τους. Είναι όμως σίγουρο πως για τους ανθρώπους που το πέταξαν και που το υποστήριξαν τεχνικά όλες αυτές τις δεκαετίες, θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές τους ως ένα από τα πλέον αξιόπιστα και αγαπημένα αεροσκάφη που υπηρέτησαν στην Πολεμική Αεροπορία!
defenceline.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: