ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σκάνδαλο ο διορισμός του υιού Μπαλτάκου στο Λιμενικό!!!

Μια σκανδαλώδης υπόθεση διορισμού που αποκαλύφθηκε στα τέλη του περασμένου χρόνου χωρίς να διαψευστεί ποτέ είχε φέρει και πάλι τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο και τον γιο του... Δημήτριο-Γεώργιο, στο επίκεντρο της δημοσιότητας.
Επρόκειτο για την παράτυπη τοποθέτηση στο Λιμενικό Σώμα του νεαρού Μπαλτάκου, εναντίον του οποίου η υπηρεσία του διέταξε χθες ΕΔΕ για το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή.

Για τον άφαντο επί διήμερο υιό Μπαλτάκο, που δεν έδωσε ίχνη ζωής πριν από την εκπνοή του αυτοφώρου, είχαν γνωστοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία ο διορισμός του στο Λιμενικό ήταν προϊόν παράκαμψης 15 επιλαχόντων που είχαν συγκεντρώσει υψηλότερη βαθμολογία από τον ίδιο.

Όπως υποστήριζε η εφημερίδα «Παραπολιτικά» που είχε παρουσιάσει το θέμα, για τον νεαρό δεν τηρήθηκε ούτε η υποχρεωτική τριετής παραμονή στην παραμεθόριο, όπως συμβαίνει με όλους τους αποφοιτήσαντες από τη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών.

Η υπόθεση φέρεται να ξεκίνησε το 2011, όταν ο 24χρονος τότε Δημήτριος - Γεώργιος Μπαλτάκος, απόφοιτος του Πολιτικού της Νομικής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, αποφάσισε να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για τους δόκιμους σημαιοφόρους του Λιμενικού Σώματος.

Ο ίδιος απέτυχε στις εξετάσεις, καθώς βαθμολογήθηκε με 8 στο μάθημα του Διοικητικού Δικαίου, ενώ απορρίφθηκε για δεύτερη φορά μετά την αναβαθμολόγηση του γραπτού του την οποία αιτήθηκε ο ίδιος στο ΑΣΕΠ.

Η ιστορία συνεχίστηκε με τον υιό Μπαλτάκο να προσφεύγει στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση. Δικηγόρος του ήταν τότε η Λίνα-Κυριακή Δικαιάκου, η οποία στη συνέχεια αποσπάστηκε στο γραφείο του πατέρα Μπαλτάκου στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στη Βουλή ως επιστημονική του συνεργάτιδα.

Το δικαστήριο κάλεσε την επιτροπή βαθμολόγησης να επανεξετάσει το γραπτό του αποτυχόντα Δ. Μπαλτάκου, παρότι κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει δεκτό ούτε για τους επιλαχόντες του διαγωνισμού.

Παράλληλα διέταξε τον προσωρινό διορισμό του, γεγονός που όπως προκύπτει από έγγραφα που παρουσιάστηκαν τον Νοέμβριο, είχε προκαλέσει την αντίδραση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, που ζήτησε την ανάκληση της προσωρινής διαταγής καθώς, όπως τότε ανέφερε: «Ο αιτών απέτυχε... δεν είναι ούτε καν στον πίνακα επιλαχόντων και τυχόν δικαίωσή του θα επιφέρει τεράστια αμφισβήτηση όσον αφορά την αξιοπιστία και την ορθότητα διενέργειας των διαγωνισμών εν γένει του Δημοσίου».

Τελικά, η επιτροπή -έπειτα από παρέμβαση του πατέρα Μπαλτάκου όπως καταγγέλλεται- αξιολόγησε για τρίτη φορά το γραπτό μετατρέποντας τον βαθμό από 8 σε 10. Όπως ανέφερε τότε το δημοσίευμα, το γραπτό εξέτασαν οι ίδιοι άνθρωποι που τις άλλες δύο φορές το είχαν βαθμολογήσει κάτω από τη βάση.

Με τον τρόπο αυτόν, ο Δημήτριος - Γεώργιος Μπαλτάκος τοποθετήθηκε ως δόκιμος στο Λιμενικό Σώμα και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιούνιο του 2011.

Προσλήφθηκαν όλοι!
Το θέμα είχε προκαλέσει από τότε έντονες αντιδράσεις μεταξύ των οποίων την παρέμβαση του τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, ενώ οι δεκαπέντε επιλαχόντες που παρακάμφθηκαν είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται. Δυσφορία λέγεται ότι είχε προκληθεί και στο εσωτερικό του Λιμενικού Σώματος. Για τον λόγο αυτόν ο τότε υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης πέρασε στις 27 Σεπτεμβρίου 2012, δύο διατάξεις με τις οποίες διόριζε τους δεκαπέντε επιλαχόντες.

Η Θύρα 13 και οι φιλίες με μέλη της ΧΑ
Σκιαγραφώντας το πορτρέτο του υιού Μπαλτάκου η εφημερίδα «Παραπολιτικά» ανέφερε τον περασμένο Νοέμβριο πως ήταν παιδικό του όνειρο να γίνει βατραχάνθρωπος, κάτι που τελικά κατάφερε με τη βοήθεια της Δικαιοσύνης.

Επίσης, σημείωνε ότι ανήκει στην ομάδα των σκληρών της Θύρας 13 έχοντας «επιχειρησιακό ρόλο» στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού και επεσήμαινε πως η στενή ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες τα τελευταία δύο χρόνια τον έχει φέρει πολύ κοντά με στελέχη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ίσως αυτό ήταν που προκάλεσε την έκρηξη της οργής του, όταν είδε στενούς φίλους να εκθέτουν τις συνομιλίες που είχαν με τον πατέρα του...

*Της Κατερίνα Ροββά
Έθνος

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: