ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Βάφουμε αυγά με χρώματα ζαχαροπλαστικής!!!

Το κυριότερο έθιμο του Πάσχα, εκτός από τα Πασχαλινά κουλούρια και τσουρέκια είναι το βάψιμο των αυγών. Τα κόκκινα αυγά τα συναντάμε πριν από τα χρόνια του...
Χριστού, στην Αρχαία Ρώμη, την Περσία και την Αίγυπτο, οπού μοιράζονταν στις ανοιξιάτικες γιορτές, αφού αποτελούσαν σύμβολο γονιμότητας.

Το βάψιμο των αυγών γίνεται πάντα την Μεγάλη Πέμπτη, ημέρα του Μυστικού δείπνου και το κόκκινο χρώμα, συμβολίζει το αίμα του Κυρίου. Παράλληλα, το κόκκινο χρώμα στην ορθόδοξη παράδοση, συμβολίζει την χαρά.

Τα τελευταία χρόνια παρόλα αυτά, συνηθίζουμε να βάφουμε τα αυγά με διάφορα χρώματα, να χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνοτροπίες ή ακόμα και αυτοκόλλητα για να τα διακοσμήσουμε. Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσω έναν τρόπο να βάψετε τα αυγά σας σε ότι χρώμα θέλετε, με την βοήθεια των χρωμάτων ζαχαροπλαστικής.

Τα χρώματα ζαχαροπλαστικής κυκλοφορούν στο εμπόριο με την μορφή πάστας ή υγρού. Εγώ, προτιμώ αυτά σε μορφή πάστας, τα οποία τα βρίσκεται σε καταστήματα που πουλούν είδη ζαχαροπλαστικής γιατί η ποιότητα του χρώματος είναι καλύτερη. Παρόλα αυτά, εάν δεν μπορείτε να τα βρείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα απλά χρώματα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή που υπάρχουν και στα σούπερ μάρκετ.

Ο τρόπος είναι απλός : Βράζουμε τα αυγά σε πολύ χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να γλυτώσουμε το σπάσιμο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα βαθύ σκεύος διαλύουμε σε βραστό νερό, μία κουταλιά της σούπας ξύδι με ποσότητα χρώματος ζαχαροπλαστικής κατά βούληση, καλύτερα να προσθέτετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής σιγά σιγά, μέχρι να επιτύχετε την απόχρωση που θέλετε. Βουτάτε τα αυγά μέσα στο μείγμα χρώματος και αφήνετε περίπου 10 λεπτά ή ανάλογα με το πόσο σκούρα ή ανοιχτόχρωμα τα θέλετε.
Μπορείτε να αναμείξετε περισσότερες από μία αποχρώσεις χρώματος ζαχαροπλαστικής, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο χρώματα που ίσως δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αφού ακουμπήσετε προσεκτικά με την βοήθεια ενός κουταλιού τα αυγά επάνω σε απορροφητική πετσέτα για να στεγνώσουν, τα γυαλίζετε με ένα κομματάκι βαμβάκι ή μαλακό πανί βουτηγμένο σε ελαιόλαδο.

Καλή επιτυχία!
ivfforums.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: