ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Σαμαρά - Δένδια και Αθανασίου καρφώνει στον Κασιδιάρη ο Μπαλτάκος - Ολόκληρη η υποκλαπείσα συνομιλία [βίντεο+έγγραφα]

Τεράστιο πολιτικό, ηθικό και νομικό θέμα προκύπτει από την υποκλαπείσα προφορική συνομιλία μεταξύ του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης...
Τάκη Μπαλτάκου και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Το οπτικοακουστικό υλικό κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή, λίγα λεπτά πριν αρχίσει η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης ζητώντας τη διακοπή της συζήτησης.

Στη συνομιλία αυτή ο Μπαλτάκος ακούγεται να εκμυστηρεύεται στον χρυσαυγίτη βουλευτή τις αντιδράσεις του Αντώνη Σαμαρά όταν έμαθε ότι αφέθηκε ελεύθερος από τους ανακριτές, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Μπαλτάκος: «ΣΟΚ και δέος! Χαμός έγινε, της πουτάνας... δεν με πήρε εμένα, του 'χα πει ότι αυτά που κάνεις... του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι' αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δύο και τους γάμησε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια, "με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε, τι είναι αυτά τα ξεφτιλίστικα". Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο Αμρικανικό Σιωνιστικό συνέδριο ότι: "Τελείωσε, τους έδεσα, γειά σας" και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς».

Επίσης, ο Τ. Μπαλτάκος φέρεται να εξηγεί αναλυτικά στον Κσιδιάρη πως υπήρξαν τηλεφωνικές παρεμβάσεις προς τους ανακριτές για τις προφυλακίσεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή Χρήστου Παππά, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια καθώς και από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σε παρέμβασή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου υποστήριξε ότι η εκλογή της Ευτέρπης Κουτζαμάνη ως επικεφαλής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια και ότι πράγματι τηλεφώνησε, κατά τη διάρκεια της απολογίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής, στην προϊσταμένη του Πρωτοδικείου της Αθήνας, απλώς... για να ενημερωθεί.

Την αποπομπή Μπαλτάκου και να χυθεί άπλετο φώς στην υπόθεση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του: 

Το μαγνητοσκοπημένο βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, ανεξάρτητα από τις μεθόδους που έχει προκύψει, εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και το ακροδεξιό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Η «αδελφική» συνομιλία του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης και κατά δήλωσή του «αντικομμουνιστή» κ. Μπαλτάκου, με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα και αποκαλύπτει τον πλήρη καιροσκοπισμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το νεοναζιστικό κόμμα από την πλευρά της κυβέρνησης.

Μια κυβέρνηση που κρατούσε τις υποθέσεις στις οποίες εμπλεκόταν η Χ.Α στα συρτάρια, φλέρταρε ανοιχτά ακόμα και με το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας μαζί της και αποφάσισε να λάβει δράση ενάντια στην εγκληματική οργάνωση μετά τη στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα, βλέπει τώρα συνομιλίες όπου ανώτερα στελέχη της «καρφώνουν» τους κυβερνητικούς χειρισμούς για το θέμα στους ίδιους τους Χρυσαυγίτες. Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται πλήρως οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική συνενοχή στην άνοδο του νεοναζιστικού φαινομένου, χωρίς όμως να αθωώνεται επ' ουδενί μια εγκληματική οργάνωση, που χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας.

Αυτή τη στιγμή, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να αποπέμψει τον κ. Μπαλτάκο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της. Οι κ. Δένδιας και Αθανασίου είναι υπόλογοι και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επεσήμανε «Δεν ξεπλένεται η κυβέρνηση με ενδεχόμενη παραίτηση Μπαλτάκου, γιατί ο ίδιος βρίσκεται σε υψηλή θεσμική θέση, κυρίως όμως γιατί εμπλέκονται κορυφαίοι υπουργοί καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός» είπε ο Δημ. Παπαδημούλης.

Οι αντιδράσεις των υπόλοιπων κομμάτων

Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Την παύση του Τ. Μπαλτάκου από γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ, μέσω του γραμματέα επικοινωνίας του, Δημήτρη Καρύδη.

Άμεσες εξηγήσεις από τον Σαμαρά και από την κυβέρνηση για τα πολιτικά παιχνίδια με την ΧΑ, ζητάει, με ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ. - See more at: http://stokokkino.gr/article/7147/Apokaluptetai-ixografimeni-sunomilia-Mpaltakou-Kasidiari-gia-stimenes-sullipseis-tis-XA-me-stoxo-tin-anakopi-tou-SURIZA#sthash.DaSFVKtW.dpuf

Διαβάστε ολόκληρη την υποκλαπείσα συνομιλία Μπαλτάκου - Κασιδιάρη:
Mpaltakos 02-04-2014
Mpaltakos2 02-04-2014
Mpaltakos3 02-04-2014
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαβάστε εδώ το κείμενο που κατέθεσε στη Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης:
Mpaltakos4 02-04-2014
Mpaltakos5 02-04-2014
Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο:
 directNEWS.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: