ΣΙΝΕ

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΠΕΤΡΟΣ ΜΙΜΗΛΙΔΗΣ του Ηρακλή - Βιογραφικό

Γεννήθηκα στα Γρεβενά το 1977.
Οι γονείς μου είναι ο Ηρακλής Μιμηλίδης (συνταξιούχος επιχειρηματίας) και η Ελένη Μιμηλίδου (οικιακά). Μόνιμος κάτοικος Γρεβενών με καταγωγή από τον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών του...

Δημου Ηρακλεωτών, ενηλικιώθηκα και τελείωσα την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή μου στα Γρεβενά το 1994.
Στη συνέχεια το 1995, με σκοπό την τριτοβάθμια εκπαίδευσή μου, έζησα για ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη όπου παρακολούθησα σχολή προετοιμασίας, ώστε να μπορέσω να φοιτήσω σε Βρετανικά Πανεπιστήμια.

Από το 1996 έως το 1999, φοίτησα στο πανεπιστήμιου του Μπάνγκορ της Ουαλίας της Μεγάλης Βρετανίας, με ειδικότητα τα οικονομικά και την οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων (University of Wales, Bangor, Management with Economics), όπου και αποφοίτησα με τιμητική διάκριση (Bachelor of Honors in Management with Economics).

Το 1999-2000, συνέχισα την ακαδημαϊκή μου εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο του Λέστερ της Μεγάλης Βρετανίας (University of Leicester, MSc in Marketing), με ειδικότητα την προώθηση πωλήσεων και την εφευρετικότητα στο επιχειρήν (Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη της Διαφήμισης και της προώθησης αγαθών και Υπηρεσιών).

Τελειώνοντας την ακαδημαϊκή μου εκπαίδευση και μέχρι το 2002, εργάστηκα στην οικογενειακή επιχείρηση ‘Κέντρο Επίπλου Μιμηλίδη’.

Από το 2002 έως το 2004, υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό με ειδικότητα διαχειριστή.

Το 2004, αναλαμβάνω την οικογενειακή επιχείρηση, με αντικείμενο την προώθηση σε επίπεδο Χονδρικής και Λιανικής πώλησης, επίπλων, χαλιών-ταπήτων, κουρτινών, κουρτινόξυλων, φωτιστικών, λευκών ειδών, πινάκων ζωγραφικής, ταπετσαριών τοίχου, διακοσμητικών, παρκέ καθώς και την επεξεργασία-ραφή κουρτινών και λευκών ειδών, σε συνέχεια της συνταξιοδότησης του πατέρα μου Ηρακλή Μιμηλίδη, την οποία διατηρώ και αναπτύσσω μέχρι και σήμερα.

Το 2006 και για δύο συνεχόμενες θητείες (έως το 2011), εκλέγομαι πρόεδρος στο Σωματείο κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών ΄΄ΑΦΕΤΗΡΙΑ΄΄, που είχε ως σκοπό την ενημέρωση, την πρόληψη αλλά και τη βοήθεια ατόμων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με εξαρτησιογόνες ουσίες. Παράλληλος ρόλος του η πίεση διαφόρων φορέων, οργανισμών και υπηρεσιών στην ορθότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν από την εξάρτηση. Συνεργαζόμενοι φορείς: ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, κέντρο πρόληψης Γρεβενών ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, κέντρο θεραπείας ΙΘΑΚΗ, Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών, Σωφρονιστικό Κατάστημα Γρεβενών, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, αθλητικά σωματεία και σύλλογοι.

Το 2009 επενδύοντας στην επιχειρηματική ανάπτυξη της επιχείρησής μου, δημιουργώ το ηλεκτρονικό πολυκατάστημα (e-shop) www.Diacosmisi.gr, με αντικείμενο την προώθηση σε επίπεδο Χονδρικής και Λιανικής πώλησης επίπλων, χαλιών-ταπήτων, κουρτινών, κουρτινόξυλων, φωτιστικών, λευκών ειδών, πινάκων ζωγραφικής, παρκέ και συναφών ειδών μέσω του διαδικτύου.

Την περίοδο 2010 έως 2013, εκλέγομαι ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών, και ορίζομαι ως υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων.

Την ίδια χρονιά (2010) και ως σήμερα (δεύτερη θητεία), εκλέγομαι ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Βαλκανικού Επιχειρηματικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, και ορίζομαι Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου. Σκοπός του η ενημέρωση των επιχειρηματιών - μελών του Βαλκανικού Επιχειρηματικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας σε διάφορα θέματα όπως: εκθέσεις κλαδικές εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, επιδοτούμενα προγράμματα, επαφή με πρεσβείες, προξενεία και ιδιωτικές εταιρίες με σκοπό την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων. Γενικός σκοπός και στόχος του είναι η βοήθεια των μελών της στην επιχειρηματική τους ανάπτυξη, ακόμη και εκτός των συνόρων της Ελλάδος.

Το 2011 (ως και σήμερα) εκλέγομαι ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Γρεβενών. Ευθύνες μου η συνεργασία με τα μέλη τα μέλη του Πρωτοδικείου Γρεβενών, με σκοπό τη διευθέτηση διάφορων επιχειρηματικών ζητημάτων για μέλη του Επιμελητηρίου Γρεβενών, η συνεργασία με τα μέλη της Αναπτυξιακής Α.Ε. Γρεβενών, με σκοπό τη διευθέτηση, μελέτη και λήψη αποφάσεων, σε ζητήματα διαχείρισης αναπτυξιακών προγραμμάτων για τον Δήμο Γρεβενών και τέλος η συμμετοχή μου σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις του Επιμελητηρίου Γρεβενών, που έχουν σκοπό την εμπορική και βιομηχανική ανάπτυξη των μελών του.

Από το 2013, είμαι εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος εξαγωγών και Marketing της εταιρίας Αφοί Πιτένη ΑΒΕΕ. Κάποιες από τις βασικές μου εργασίες είναι η αναγνώριση χαρακτηριστικών αγορών του εξωτερικού, η εύρεση πελατών, η επαφή και διαπραγμάτευση μαζί τους, και η οργάνωση της προβολής και της προώθησης των προϊόντων της εταιρίας στις αγορές τρίτων χωρών.



ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: