ΣΙΝΕ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Πονηρά μυαλά! Δε φαντάζεστε τι είναι αυτή η κάψουλα;

Όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, η αλλόκοτη αυτή κάψουλα δεν είναι άλλο από ένα...
ποδήλατο, σχεδιασμένο να αναπτύσσει ταχύτητα έως και 145 χιλιόμετρα (90 περίπου μίλια) την ώρα!...
Το - βελτιωμένο με ανθρακονήματα - ARION1 σχεδιάστηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, με στόχο να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας ποδοκίνητου μέσου μεταφοράς.

«Το πρότζεκτ δεν είναι τόσο απλό, ωστόσο έξι μήνες μετά βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο», δήλωσε ο 22 ετών Ben Hogan, εκ των εμπνευστών της ιδέας, συμπληρώνοντας:
«Καταλαβαίνουμε τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας και είμαστε έτοιμοι για τις δοκιμές».

Οι φοιτητές υποστηρίζουν πως ο καθένας θα ήθελε να περιηγηθεί στους δρόμους της πόλης με αυτό το ποδήλατο, στο οποίο είσαι εγκλωβισμένος μέσα σε ένα κέλυφος από ανθρακονήματα και βλέπεις το δρόμο μέσω μιας κάμερας και μιας οθόνης υπολογιστή. Ισχυρίζονται ακόμα πως είναι 40 φορές πιο αεροδυναμικό από ένα supercar Bugatti Veyron, σε οριζόντια θέση, λίγα μόλις εκατοστά από το έδαφος!

Το πρωτότυπο αναμένεται να είναι έτοιμο σε ένα χρόνο και θα παρουσιαστεί στο World Human Power Speed Challenge, στην έρημο της Νεβάδα, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

«Αυτό είναι ένα συναρπαστικό έργο, στην αιχμή της μηχανικής οχημάτων», δήλωσε ο Philippa Όλνταμ του Ινστιτούτου Μηχανολόγων Μηχανικών για την κάψουλα, καταλήγοντας:
«Η ομάδα θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι όλα είναι τέλεια. Από την αεροδυναμική μέχρι το μέγεθος των τροχών. Είναι εξαιρετικά δύσκολο ένα όχημα που κινείται βάσει της ανθρώπινης δύναμης να ταξιδέψει σε 90 μίλια/ώρα, ωστόσο με τη σωστή προσέγγιση μηχανικής είναι δυνατό».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το υπάρχον ρεκόρ ταχύτητας ποδοκίνητου οχήματος είναι 83,1 μίλια/ώρα και ανήκει σε μια ολλανδική ομάδα από το 2012.

seleo.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: