ΣΙΝΕ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ»


Τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση του από μέλος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο THEMETστη Θεσσαλονίκη.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε εκτενή αναφορά στα γεγονότα του Μαΐου του 2012, όταν και εκλήθη από τον Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει ρόλο «αρχιστρατήγου» της ΝΔ στη βόρεια Ελλάδα, μίλησε για τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με το Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνο Μπούρα και σημείωσε πως «δεν διαπραγματεύεται την αξιοπρέπεια του με κανέναν.»    

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας έχει ως εξής:
«Η απόφαση που πήρα χθες ήταν από τις πιο δύσκολες της ζωής μου. Και είναι αλήθεια πως ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση.
35 χρόνια Προσφοράς, 35 χρόνια Αγώνων: Ήταν όμως μια απόφαση ευθύνης και αξιοπρέπειας, και την αξιοπρέπεια μου δεν την διαπραγματεύομαι με κανένα.
Διότι πάνω από τα κόμματα και τις κομματικές φιλίες υπάρχει το συμφέρον της Πατρίδας. Έδωσα και πήρα πολλά από την Ν.Δ.
Δεν χρωστάω σε κανένα επώνυμο παρά μόνο στο Λαό. Ο κ. Σαμαράς και η Κυβέρνηση του με χρωστούν πολλά. Δεν τους χρωστάω τίποτα.
Δεν είμαι αγνώμων. Ανδρώθηκα πολιτικά σε αυτή την παράταξη. Δεν ζήτησα ποτέ τίποτα. Ήθελα μόνο να προσφέρω.
Πάντα με καλούσαν στα δύσκολα. Στα πολύ δύσκολα με κάλεσε ο κ. Σαμαράς το Μάιο του 2012 και με έχρισε «Αρχιστράτηγο» του αγώνα στην Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο. Με δική του εντολή βρέθηκα από την Πρέβεζα μέχρι τον Ασπρόπυργο, για να βοηθήσω την Παράταξη.
Στις ομιλίες του μάλιστα με χαρακτήριζε ο ίδιος πρωταγωνιστή και σούπερ σταρ. Και εν τέλει το 18% στη Βόρεια Ελλάδα μέσα σε 22 μέρες το φτάσαμε στο 30%.
Τη νίκη του Αντώνη Σαμαρά την πίστεψα από την πρώτηστιγμή σε σχέση με τους δικούς του στενούς συνεργάτες οι οποίοι κρύβονταν, πλην ελαχίστων.
Είχα ζητήσει τότε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας δύο πράγματα: Την επανένωση της Κεντροδεξιάς και την αλλαγή οικονομικής πολιτικής που φαινόταν πως θα οδηγούσε στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού.
Δυστυχώς τίποτα από τα δύο δεν έγινε. Τα δύο τελευταία χρόνια όπως και την περίοδο του Κώστα Καραμανλή έκανα σκληρή αλλά καλοπροαίρετη κριτική.
Έλεγα αλήθειες, χτυπούσα το καμπανάκι. Φυσικά τους τελευταίους μήνες κατάλαβα γιατί με κάλεσε το Μάιο του 2012 και εν συνεχεία επιδιώχθηκε ο πολιτικός μου θάνατος.
Είναι πλέον βέβαιο, ότι η κύρια αιτία για όσα συνέβησαν, ήταν η υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Ν.Δ.
Ακόμη, η θέση μου για το Μνημόνιο, αλλά και οι σταθερές μου απόψεις σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Επίσης το γεγονός, ότι δεν μπόρεσαν να με στρατολογήσουν και να με κάνουν πολιτικό σαλτιμπάγκο.
Εγώ με αυτούς τελείωσα. Συνεχίζω με την Πατρίδα και το Λαό. Λυτρώθηκα.
Έσπασα τις κομματικές αλυσίδες και τους ευχαριστώ. Σύντομα θα κριθούμε όλοι.
Χθες επισκέφθηκα τον Διευθυντή του κ. Σαμαρά, τον κ. Μπούρα. Έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση του κόμματος για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές.
Μου είπε ότι δεν μπορώ να συμμετάσχω παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν δείξει ενδιαφέρον για την υποψηφιότητα μου. Χθες το απέκλεισαν, λόγω «δικαστικών εκκρεμοτήτων».


Εδώ σας καλώ να δούμε ποιοι συνεργάτες γύρω από τον κ. Σαμαρά, κρατικοί λειτουργοί αλλά και αυριανοί υποψήφιοι που στηρίζει η Ν.Δ. έχουν δικαστικές εκκρεμότητες.
Του επισήμανα ότι πριν ενάμιση χρόνο όταν με κάλεσε ο κ. Σαμαράς να ηγηθώ της προεκλογικής εκστρατείας, ήμουν εν αργία και είχα δικαστικές εκκρεμότητες οι οποίες εκδικάστηκαν και είναι αθωωτικές.
Το μόνο που υπάρχει σήμερα και για το οποίο και ούτε καν έχω κληθεί για ανάκριση, είναι μία δικαστική έρευνα για τα 45άρια και τις Συμβάσεις. Δηλώνω για μία ακόμα φορά ότι όλα έγιναν με την υπογραφή της Πολιτείας.
Δεν υπάρχει κατάτμηση, κατάχρηση, δόλος και πλουτισμός. Δύο χρόνια με παρακολουθεί η ΕΥΠ. Δύο χρόνια με ελέγχει το ΣΔΟΕ.
Δύο χρόνια δεν έχω καμία ηθική στήριξη από τη παράταξη στην οποία τόσα προσέφερα. Στέγνωσε η ψυχή μου. Χθες βγαίνοντας από το Γραφείο του Διευθυντού κατέθεσα την παραίτηση μου.
Φυσικά δημιουργήθηκε αναταραχή στου Μαξίμου, διότι κανείς δεν το περίμενε.
Δύο χρόνια έφαγα παραμύθι, εξαιτίας του χαρακτήρα μου και της καλοσύνης μου. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτε.
Επίσης σας πληροφορώ ότι θα ζητήσω από τον Άρειο Πάγο την αναψηλάφηση της διαδικασίας που οδήγησε στην έκπτωση μου, διότι προστέθηκαν νέα στοιχεία στη δικογραφία. Όλος ο Νομικός Κόσμος και εγώ πιστεύουμε ότι ήταν μια πολιτική δίωξη.
Είχα το σθένος και πήρα αυτή την πολιτική απόφαση. Αυτή είναι η  αλήθεια. Γι αυτούς, δεν ξέρω τι ψυχή θα παραδώσουν.
Δυστυχώς η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Στην ψυχή μου παραμένει αναμμένη η δάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ξέρω τι θα αντιμετωπίσω. Ξέρω πόση λάσπη θα ξαναπέσει επάνω μου. Ήδη ξεκίνησαν τα μεγάλα αφεντικά. Διότι αυτοί με απέκλεισαν. Διότι ήταν βέβαιο, ότι θα «έκλεβα» μία εκλογική θέση από το δικά τους παιδιά.
Άλλωστε η Λίστα καταργήθηκε για να δημιουργηθεί μία νέα λίστα του κλαμπ της Αθήνας.
Ουδείς Ευρωβουλευτής θα εκλεγεί από την Περιφέρεια, εκτός από εμένα.
Επαναλαμβάνω ότι κάποιοι θέλουν τον πολιτικό μου θάνατο. Ακόμη και τη φυλάκιση μου.
Δεν τους βγήκε όμως γιατί όλα ήταν μια φούσκα. Ένα κακοστημένο παιχνίδι. Όπως βλέπετε είμαι εδώ και παραμένω πολιτικά δυνατός.
Έχω το Θεό και το Λαό μαζί μου. Δεν έφυγα εγώ.
Η σημερινή Νέα Δημοκρατία έφυγε από την ψυχή μου. Τους τελευταίους μήνες μου άνοιξαν την πόρτα με έσπρωχναν στην έξοδο.
Οι πραγματικοί Νεοδημοκράτες είναι δίπλα μου.
Η αγάπη στο κόσμο της Νέας Δημοκρατίας δεν μου το επέτρεπε τόσο καιρό να φύγω.
Χθες δεν άντεξα, ξεπέρασα τα όρια της αντοχής.
Εγώ φίλες και φίλοι, είμαι Νεοδημοκράτης, αυτοί άραγε είναι;
Κλείνοντας θέλω να αναρωτηθούμε όλοι:
Αλήθεια, χθες, αντιλήφθηκαν τι έκαναν;
Είχαν το δικαίωμα;
Μέχρι που τέλος πάντων θα φτάσει η κατηφόρα της σημερινής Νέας Δημοκρατίας;»


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: