ΣΙΝΕ

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ανδρέας Λέτσιος: «Σύντομα πιο ψηλά»

Από τη μια, είσαι προπονητής σε μία σπουδαία ομάδα, με τη δική της ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από την άλλη, οφείλεις να επιδείξεις υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι σε έναν...
μεγάλο σύλλογο και τον φίλαθλο κόσμο του, που έχει τις απαιτήσεις του. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως πρόκειται για την πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατέκτησε τίτλο (κύπελλο Ελλάδας το 1980), στρέφοντας πάνω της τα βλέμματα των φιλάθλων, πριν το πράξει η Λάρισα.
Ο Ανδρέας Λέτσιος γνωρίζει καλά σε ποιον πάγκο κάθεται και τι πρέπει να κάνει, για να προσθέσει η Καστοριά μερικές ακόμη επιτυχημένες στιγμές στο... βιβλίο της ιστορίας της! Για την παρουσία του στους 'γουναράδες' και τις βλέψεις της ομάδας στο μέλλον μίλησε ο νεαρός προπονητής, παραχωρώντας μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα 'ΩΡΑ των σπορ'.
-Κόουτς, η Καστοριά δίνει μάχη για την παραμονή. Θα τα καταφέρει;
''Προερχόμαστε από ένα εκτός έδρας και... αγχώδες ματς με τη Δόξα Κρανούλας, που ήθελε τη νίκη με την οποία θα έμπαινε για τα καλά στο παιχνίδι της σωτηρίας. Από τη στιγμή που δεν έπρεπε να χάσουμε, η ισοπαλία (2-2) είναι θετικό αποτέλεσμα. Με τους τρεις βαθμούς από τον Τηλυκράτη (σ.σ. την Κυριακή) πάμε στους 43 βαθμούς και νομίζω ότι γενικά είμαστε κοντά στην παραμονή. Θεωρώ ότι στους 48-49 βαθμούς θα φτάσει η γραμμή στον 2ο όμιλο''.
-Πως είναι η κατάσταση στον σύλλογο;
''Όταν ανέλαβα, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Βέβαια, ήταν ευκαιρία για μένα να δουλέψω σε έναν μεγάλο σύλλογο, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για την Καστοριά. Πλέον, με τον ερχομό της νέας διοίκησης, οι προοπτικές είναι πάρα πολύ καλές! Εδώ και 1,5 μηνα έχει αναλάβει πρόεδρος ο Νίκος Πεπελίδης, ο οποίος είναι συνεργάτης σε μία εταιρία βραζιλιάνικων συμφερόντων και ήδη έχει βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα. Ο στόχος της διοίκησης για την επόμενη σεζόν είναι να πρωταγωνιστήσει η ομάδα! Είμαι σίγουρος πως σύντομα η Καστοριά θα βρεθεί πιο ψηλά''!
-Θα μπορούσε φέτος να διεκδικήσει την άνοδο στη football league;
''Στον όμιλο υπάρχει η Λάρισα, που θα είχε ούτως ή άλλως το αβαντάζ, λόγω ονόματος και ρόστερ! Θεωρώ ότι θα ήταν πιο δύσκολο το έργο της, αν ήταν αυτή η διοίκηση στην Καστοριά από την αρχή της χρονιάς, όμως και πάλι νομίζω ότι θα τα κατάφερνε η Λάρισα, έστω και πιο δύσκολα''.
-Στην προσπάθεια που θα γίνει την επόμενη σεζόν, θα είσαι ένα κομμάτι;
''Είναι ακόμα νωρίς για να μιλήσουμε για το θέμα της παραμονής μου στην ομάδα! Γενικά στις μέρες μας είναι λίγο ρευστά τα πράγματα, ειδικά στο ποδόσφαιρο! Δεν υπάρχει καμία ένδειξη, πρέπει πρώτα να τελειώσει η σεζόν''
-Ποια είναι η άποψή σου για τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου;
''Αν εξαιρέσουμε τη Λάρισα, την Τσαριτσάνη και αυτές που έχουν υποβιβαστεί ήδη, όλες οι υπόλοιπες ομάδες, από την 3η έως την 11η θέση, είναι στο ίδιο επίπεδο! Γενικά το επίπεδο είναι χαμηλό, όμως αυτό οφείλεται στα οικονομικά προβλήματα, παρά στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών και των προπονητών. Τα μπάτζετ είναι πολύ μικρά στον όμιλο κι αυτή η μετριότητα φαίνεται''.
-Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στο πλευρό σας;
''Είμαι στην ομάδα από τον Ιανουάριο και έχω διαπιστώσει πως ο Δήμος είναι αρκετά κοντά στην ομάδα. Έχω την αίθηση πως γενικότερα οι επιχειρήσεις ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο κοντά! Είναι λίγο δύσπιστοι οι τοπικοί επιχειρηματίες απέναντι στη νέα διοίκηση, πιστεύω όμως πως στην πορεία θα δείξουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη''.
-Ο φίλαθλος κόσμος της πόλης στηρίζει την ομάδα;

''Η Καστοριά είναι η πρώτη επαρχιακή ομάδα που πήρε Κύπελλο Ελλάδος και ο κόσμος θυμάται εκείνες τις μεγάλες στιγμές, έχοντας παράλληλα απαιτήσεις για το 'σήμερα'. Τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την εμπιστοσύνη του, λόγω της κακής διαχείρισης που έγινε από κάποιες πρόσφατες διοικήσεις. Ωστόσο, είναι στο χέρι της σημερινής διοίκησης να δημιουργήσει μία υγιή και ανταγωνιστική ομάδα, που θα φέρει πάλι τον κόσμο στο γήπεδο''.
infootball.gr
Συντάκτης: Δημήτρης Θεοδώρου  

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: