ΣΙΝΕ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τεράστιες ευθύνες και πολλά ερωτήματα για το τραγικό περιστατικό στο Ελληνικό

Τεράστιες ευθύνες και πολλά ερωτήματα προκύπτουν από το τραγικό περιστατικό στο «λούνα παρκ του θανάτου» την Κυριακή στο Ελληνικό. Εκεί, που σκοτώθηκε ένα 13χρονο αγοράκι και τραυματίστηκε πολύ βαριά η 9χρονη αδερφή του, όταν... ένα αθώο παιχνίδι μετατράπηκε σε τραγωδία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η διαδικασία αδειοδότησης του λούνα παρκ δεν τηρήθηκε ποτέ σωστά και συνεπώς λειτουργούσε παράνομα. Με τον δήμο της περιοχής να διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ότι είχε εγκρίνει την εκμίσθωση του χώρου και όχι τη λειτουργία του.

Αποκαλυπτικές για την υπόθεση είναι οι σχετικές διευκρινήσεις από τον Φορέα επιθεωρήσεων - πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD), ο οποίος σε διευκρινιστική του ανακοίνωση αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα που συνέβη σε παιδικό πάρκο στο Ελληνικό, αναφέρει ότι το εν λόγω παιχνίδι και η εγκατάσταση του δεν φέρει καμία πιστοποίηση του.

TÜV HELLAS: «Το πιστοποιητικό που διακινείται στον τύπο, δεν αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, ούτε τη συγκεκριμένη εγκατάσταση λούνα παρκ στο Ελληνικό»

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
«Ο Φορέας μας είχε πιστοποιήσει τον Μάιο του 2012 ένα εντελώς διαφορετικό ψυχαγωγικό παιχνίδι, στην περιοχή του Ασπροπύργου, για το οποίο μάλιστα η πιστοποίηση δεν είναι σε ισχύ καθώς έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2013.

Ο φορέας μας είχε πιστοποιήσει:
-Μία 8γωνη πισίνα
-Παιχνίδι σε σχήμα σφαίρας
-Παιχνίδι με περιμετρικό φράχτη ύψους 2 μέτρων
-Παιχνίδι χρώματος κίτρινου-κόκκινου
-Παιχνίδι στον Ασπρόπυργο

Το συμβάν συνέβη σε:
-Παραλληλόγραμμη πισίνα
-Παιχνίδι σε σχήμα κυλίνδρου
-Παιχνίδι χωρίς καμία περίφραξη
-Παιχνίδι χρώματος μπλε
-Παιχνίδι στο Ελληνικό».

Στην ανακοίνωση ο φορέας πιστοποιήσεων εκφράζει τη βαθιά και απεριόριστη λύπη του για το τραγικό γεγονός και τονίζει ότι δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Απολογούνται στον ανακριτή
Σήμερα απολογούνται στον ανακριτή οι 4 συλληφθέντες μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας διαχειριστής της επιχείρησης αφού τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια. Παρόλο που η δίωξη είναι σε βαθμό πλημμελήματος, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε τακτικό ανακριτή λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Ευθύνες στον ιδιοκτήτη επιρρίπτει ο πατέρας
Οι μεγάλες ελλείψεις σε θέματα ασφαλείας στο λούνα παρκ ήταν σύμφωνα με τον πατέρα των δύο παιδιών η αιτία για όσα συνέβησαν. Ο 45χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι ο υπεύθυνος του χώρου δεν είχε φροντίσει να δέσει την πλαστική κυλινδρική μπάλα με σχοινιά στο έδαφος, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον πατέρα των δύο παιδιών, ενώ ο γιος και η κόρη του είχαν μπει στο συγκεκριμένο παιχνίδι που ήταν στην πισίνα «ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και ανασήκωσε την πλαστική μπάλα στον αέρα, περίπου σε ύψος 10 μέτρων και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και σε απόσταση 10 μέτρων από την πισίνα».

Όπως εξηγεί ο πατέρας των δύο παιδιών, αμέσως έτρεξε στο σημείο για να δει τα παιδιά και να σταματήσει «τη φονική μπάλα που κυλούσε στο έδαφος», εν μέσω κραυγών της συζύγου του που φώναζε για τα παιδιά τους. «Αμέσως έβγαλα έξω την κόρη μου, η οποία δεν μου μίλησε και μετά από λίγα λεπτά άνοιξε τα μάτια της και την έδωσα σε έναν κύριο.

Συγχρόνως η γυναίκα μου μαζί με άλλους παρευρισκόμενους τράβηξαν έξω από την μπάλα τον γιο μου, τον οποίο μόλις τον βγάλαμε, ένας κύριος του έκανε τεχνητή αναπνοή και αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ και την αστυνομία» περιγράφει στην κατάθεσή του.

Τι είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες
Με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψαν ,στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, τα δραματικά γεγονότα στο λούνα παρκ οι αυτόπτες μάρτυρες που έσπευσαν να βοηθήσουν τους άτυχους γονείς.

«Στο λούνα παρκ δεν υπήρχαν άλλοι πελάτες. Ο πατέρας κατάφερε να βγάλει το κοριτσάκι και το πήρε αγκαλιά έντρομος. Το κοριτσάκι είχε τις αισθήσεις του αλλά ήταν χλωμό και έλεγε ότι πονάει στο στήθος και στην κοιλιά του. Είχε αίματα στο στόμα και πήγαινε να λιποθυμήσει. Πήρα το κοριτσάκι λίγο πιο μακριά για να μην βλέπει τον αδερφό του» σημείωσε ένας γείτονας που έσπευσε σε βοήθεια.

Άλλος κάτοικος της περιοχής ανέφερε: «Αντίκρισα το αγοράκι αναίσθητο, με την μητέρα του να προσπαθεί να το συνεφέρει μαζί με έναν γείτονα ο οποίος του έκανε μαλάξεις και του κρατούσε τη γλώσσα η οποία είχε γυρίσει. Έπειτα ήρθε το πρώτο ασθενοφόρο και παρέλαβε το αγοράκι».

Περιέγραψε επίσης την τροχιά της φουσκωτής μπάλας πριν καρφωθεί στον μεταλλικό φράχτη: «Η μπάλα από τον ανεμοστρόβιλο σηκώθηκε πολύ ψηλά στον αέρα και λόγω του ότι δεν υπήρχε προστατευτικό δίχτυ έφτασε μέχρι και τα καλώδια της ΔΕΗ. Εγώ πίστευα ότι θα πέσουν από κει στο έδαφος, όμως ήρθε ένα δεύτερο δυνατό ρεύμα αέρα και παρέσυρε εκ νέου τη φουσκωτή μπάλα με τα δύο παιδιά πηγαίνοντάς την πάνω σε έναν μεταλλικό φράχτη, ο οποίος είναι η περίφραξη για ένα άλλο παιχνίδι στο λούνα παρκ».

Πηγή: Real
xespao.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: