ΣΙΝΕ

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Πείραμα-σοκ: Μεταμορφώθηκαν σε ζητιάνους και τους αγνόησαν ακόμα και τα αγαπημένα τους πρόσωπα! [βίντεο]

Εάν ένα μέλος της οικογένειάς σας παρίστανε τον άστεγο, πιστεύετε ότι θα το αναγνωρίζατε; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει μία νέα καμπάνια με το όνομα "Make Them Visible"("Κάντε τους Ορατούς").

Όπως μπορείτε να δείτε και στο αποκαλυπτικό βίντεο που ακολουθεί, την παραγωγή του οποίου έκανε γνωστό διαφημιστικό πρακτορείο της Νέας Υόρκης, αρκετοί άνθρωποι έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τους συγγενείς τους και τους αγαπημένους τους, με τη μόνη διαφορά ότι παρουσιάζονται ως άστεγοι.

Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό, καθώς κανένας από τους ανυποψίαστους συμμετέχοντες, ούτε ακόμα και οι μητέρες των υποτιθέμενων "αστέγων", δεν κατάφεραν να τους αναγνωρίσουν!

«Μόνο ένας εκ των συμμετεχόντων δεν μπήκε στο βίντεο, επειδή δεν μπορούσε να διαχειριστεί το γεγονός ότι αγνόησε μέλος της οικογένειάς του», δήλωσε ο σκηνοθέτης του βίντεο Τζούν Ντίαζ.

Το συγκλονιστικό κοινωνικό πείραμα, τα γυρίσματα του οποίου έγιναν κατά κύριο λόγο στο Σόχο, δείχνει πόσο "αόρατοι" είναι οι άστεγοι για τους πεζούς που τους προσπερνούν καθημερινά στον δρόμο.

«Δεν τους κοιτάζουμε. Ποτέ δεν τους ρίχνουμε μια δεύτερη ματιά», είπε ηΜισέλ Τόλσον, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της Αποστολής Διάσωσης στη Νέα Υόρκη, και εξήγησε ότι η διαφημιστική εταιρεία προσέλαβε ηθοποιούς για το βίντεο.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι τα μέλη της οικογένειας καθενός από αυτούς γνώριζαν ότι επρόκειτο να συμμετάσχουν σε ένα κοινωνικό πείραμα, δεν ήξεραν καθόλου περί τίνος επρόκειτο και όλοι το έμαθαν αφού πρώτα είχαν αγνοήσει πλήρως τα "άστεγα" αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Το πείραμα αυτό θα πρέπει να αποτελεί μια ισχυρή υπενθύμιση ότι και οι άστεγοι είναι άνθρωποι, όπως κι εμείς, με μία εξαίρεση – ότι υποφέρουν και πονούν. Και αυτοί, όμως, είναι παιδιά, αδέλφια ή ανίψια κάποιου», είπε οΚρεγκ Μέιζ, εκτελεστικός διευθυντής της Αποστολής Διάσωσης στη Νέα Υόρκη.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:


directNEWS.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: