ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Champions League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν 1-1 [βίντεο]

H φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι βαριά και έτσι δεν επέτρεψε στην Μπάγερν Μονάχου να φύγει νικήτρια από το "Ολντ Τράφορντ" και... το...τελικό 1-1 κάνει τους Άγγλους να ονειρεύονται πρόκριση στους "4" σε βάρος του απόλυτου φαβορί.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Βίντιτς και οι Βαυαροί απάντησαν με τον Σβάινσταϊγκερ.

Ο τελευταίος όμως αποβλήθηκε στο 90' και χάνει την ρεβάνς του Μονάχου, όπως και ο Χάβι Μαρτίνεθ που συμπλήρωσε κίτρινες, αλλά επιστρέφει από τιμωρία ο Ντάντε.

Γενικά η Μπάγερν δεν έπιασε την απόδοση που περίμεναν όλοι και ουσιαστικά εκτός του γκολ είχε μόνο 1-2 καλές στιγμές, με τον Ολυμπιακό να έχει περισσότερες στο ίδιο γήπεδο (και φυσικά Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ πολύ περισσότερες, όπως και από 3 γκολ).

Οι "κόκκινοι διάβολοι" έκαναν ακριβός αυτό που έπρεπε, άφησαν τους Γερμανούς να κάνουν τις πάσες τους, κατάφεραν μετά από καιρό να είναι καλοί στην άμυνα, είχαν ξανά τον Ντε Χέα σε καλό βράδυ και εκ νέου τον Ρούνεϊ δημιουργό, καθώς έκανε την 8η ασίστ του στην διοργάνωση (πρώτος στην λίστα).
Στο 3ο λεπτό ο Ντάνι Γουέλμπεκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάνουελ Νόιερ, όμως χωρίς ο Γερμανός να προσπαθήσει να αποκρούσει, καθώς ο διαιτητής είχε διακόψει το ματς για παράβαση του Άγγλου επιθετικού.
Η μοναδική μεγάλη ευκαιρία της Μπάγερν στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 31', όταν ο Άριεν Ρόμπεν έκανε εξαιρετικό σουτ με το αριστερό από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Νταβίντ ντε Χέα απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Ακόμη σπουδαιότερη ήταν η ευκαιρία που έχασαν οι γηπεδούχοι στο 40', καθώς ο Ντάνι Γουέλμπεκ νίκησε στην μονομαχία τον Τζερόμ Μπόατενγκ και βγήκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Μάνουελ Νόιερ, τον οποίο επιχείρησε να "κρεμάσει", αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας άπλωσε το αριστερό χέρι του και σταμάτησε την μπάλα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό, με την Μπάγερν να έχει τον έλεγχο, αλλά μην απειλεί και τελικά τους γηπεδούχους να τους πιάνουν... στον ύπνο και να ανοίγουν το σκορ με τον αρχηγό τους, Νεμάνια Βίντιτς, στο 58'.
Ο Γουιέν Ρούνεϊ εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Σέρβος αμυντικός με εξαιρετική κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ, ενώ αυτή ήταν η 8η ασίστ του Ρούνεϊ στην διοργάνωση (πρώτος και με διαφορά στην σχετική λίστα).
Η απάντηση της Μπάγερν δεν άργησε, καθώς ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ έκανε το 1-1 στο 67' με εξαιρετικό αριστερό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, έπειτα από σέντρα του Ραφίνια από δεξιά και κεφαλιά-πάσα του Μάριο Μάντζουκιτς.
Το σουτ του Ρόμπεν στο 78' πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 81' ο Ολλανδός έκανε καταπληκτική πάσα στον Ριμπερί μέσα στην περιοχή, αυτός γύρισε λίγο έξω από την μικρή περιοχή, αλλά ο Μάντζουκιτς δεν κατάφερε να πλασάρει.
Στο 86' ο Χάβι Μαρτίνεθ πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και χάνει την ρεβάνς, όπως φυσικά και ο Σβάινσταϊγκερ που αποβλήθηκε στο 90' για τάκλιν στον Ρούνεϊ.
MANUTD: Ντε Χέα, Φιλ Τζόουνς, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Μπούτνερ (74' Μπούτνερ), Κάρικ, Γκιγκς, Φελαϊνί, Βαλένσια, Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ.
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Χάβι Μαρτίνεθ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος (74' Γκέτσε), Ρόμπεν, Ριμπερί, Τόμας Μίλερ (63' Μάντζουκιτς).
Σκόρερς: 58' Βίντιτς / 67' Σβάινσταϊγκερ
Γήπεδο: "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
 
Το πρόγραμμα των 1ων ματς των προημιτελικών:
 
Τρίτη
Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 1-1
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν 1-1
 
Τετάρτη
Ρεάλ - Ντόρτμουντ
Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι
 
Ο πίνακας των σκόρερς
 
13 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
 
10 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)
 
8 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
 
7 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
 
6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
 
5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)
 
4 γκολ
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Ραούλ Γκαρθία (Ατλέτικο)
 
*ΑΣΙΣΤΣ: 8 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Οσκάρ (Τσέλσι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ) Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)
 sport24

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: