ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Euroleague: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 68-65 [βίντεο]



Ο Ολυμπιακός σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι επικράτησε του Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 68-65, έπειτα από σουτ τριών πόντων του...

αρχηγού της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη 0,8'' πριν το τέλος της αναμέτρησης.
Ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, καθώς προηγήθηκε και με 12 πόντους (29-41 στο 24'), αλλά οι Πειραιώτες αντέδρασαν με εύστοχα σουτ του Σλούκα. Παρόλα αυτά, οι "πράσινοι" με τον Μαυροκεφαλίδης σε εξαιρετική βραδιά, όπως και τους σταθερούς Κάρι, Ράιτ διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ.
Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Κώστας Σλούκας ισοφάρισε σε 65-65 με εύστοχο σουτ τριών πόντων για να ακολουθήσει λάθος από το "τριφύλλι". Στην τελευταία ουσιαστικά φάση του ματς ο Σπανούλης με τρίποντο διαμόρφωσε το 68-65, με τον Παναθηναϊκό στα 0,8'' που απέμεναν να μην καταφέρνει να ισοφαρίσει και τους "ερυθρόλευκους" να παίρνουν το θετικό αποτέλεσμα και την τρίτη θέση στον Ε' Όμιλο.
Ο αγώνας:
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης αστόχησε στην πρώτη επίθεση του ματς σε σουτ τριών πόντων για να ακολουθήσει άστοχο σουτ από τον Στεφάν Λάσμε. Ο Μπράιαντ Ντάνστον στην επόμενη φάση έκανε φάουλ για να μην μπορέσει ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια να πετύχει καλάθι. Ο Πέτγουεϊ πέρασε στη θέση του Ντάνστον στο παρκέ, με τις δύο ομάδες να μην έχουν καταφέρει να σημειώσουν καλάθι στο πρωτο δίλεπτο. Ο Λάσμε δεν ευστόχησε σε σουτ δύο πόντων και ο Παπαπέτρου με εύστοχο τρίποντο έκανε το 3-0 για τους "ερυθρόλευκους". Οι "πράσινοι" δεν σημείωσαν καλάθι και ο Μάντζαρης έκανε το 5-0 για τον Ολυμπιακό στο 3ο λεπτό του αγώνα.
Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα τους για να ξεφύγουν με 10-3. Σε εκείνο το σημείο, οι "πράσινοι" αντέδρασαν και κατάφεραν με επιμέρους σκορ 13-2 να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 12-16, δείχνοντας να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα.
Στην δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και κατάφερε με διαδοχικούς πόντους του Μάικ Μπατίστ να προηγηθεί με 14-21. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μείωσαν σε 17-21 στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης, με τη μπάλα στα χέρια του Ραμέλ Κάρι. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ανέβασε την διαφορά στους έξι πόντους για τους φιλοξενούμενους, με τον Μάρντι Κόλινς να περνάει στο παιχνίδι.
Ξέφυγαν οι "πράσινοι"
Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού έκανε λάθος και ο Κάρι σημείωσε το 17-25 στο 14ο λεπτό του αγώνα. Ο Μπράιαντ Ντάνστον με κάρφωμα μείωσε σε 19-25 και ο Μαυροκεφαλίδης ανέβασε την διαφορά και πάλι στους οκτώ πόντους για τους "πράσινους" (19-27). Ο Λοτζέσκι αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο Ραμέλ Κάρι αύξησε την διαφορά για πρώτη φορά στο ματς στους δέκα πόντους για τον Παναθηναϊκό (19-29). Ο Λοτζέσκι έκανε λάθος για τους Πειραιώτες, αλλά ο Σλούκας έκλεψε τη μπάλα και ο Αμερικανός του Ολυμπιακού με κάρφωμα μείωσε σε 21-29 στο 16ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σημειώσει καλάθι και ο Λοτζέσκι ξανά έριξε την διαφορά στους έξι πόντους (23-29).
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με τον Ζακ Ράιτ να κάνει φάουλ στην επόμενη φάση. Ο Ολυμπιακός δεν σημείωσε καλάθι, καθώς ο Σπανούλης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο Μαυροκεφαλίδης έκανε το 23-31 για το "τριφύλλι" στο 18ο λεπτό του αγώνα. Ο Ματ Λοτζέσκι με εύστοχο σουτ τριών πόντων μείωσε σε 26-31 για να κάνει ο Μαυροκεφαλίδης και πάλι το 26-33. Ο Σλούκας αστόχησε σε τρίποντο και ο Σίμονς έκανε φάουλ στον Φώτση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παίρνει τάιμ άουτ 1:18'' πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Ο Μαυροκεφαλίδης για ακόμα μία φορά με σουτ απο τα 6 μέτρα έκανε το 26-35 για τους "πράσινους", ενώ ο Σέντρικ Σίμονς αστόχησε στη συνέχεια σε δύο βολές. Ο Αντώνης Φώτσης πέτυχε το 26-37 για να μειώσει ο Στράτος Περπέρογλου σε 29-37, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Ισορρόπησε ο Ολυμπιακός
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, με τον Περπέρογλου να μην καταφέρνει στη συνέχεια να πετύχει καλάθι. Ο Γιόνας Ματσιούλις αστόχησε, με τον Μπράιαντ Ντάνστον να κάνει λάθος στη συνέχεια. Ο Ματσιούλις έκανε το 29-39 για τον Παναθηναϊκό, με τον Λιθουανό του "τριφυλλιού" να κάνει φάουλ στον Βαγγέλη Μάτζαρη. Ο Περπέρογλου αστοχησε σε σουτ τριών πόντων, με τον Ματσιούλις για ακόμα μία φορά να πετυχαίνει το 29-41 για τους Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο Φώτσης δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι.
Ο Ντάνστον με 1/2 βολές μείωσε σε 30-41 για να μην καταφέρει στην επόμενη φάση να πετύχει ο Παναθηναϊκός καλάθι. Ο Πέτγουεϊ με κάρφωμα μείωσε σε 32-41 στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης για να αστοχήσει ο Μπατίστ. Ο Μάντζαρης με εύστοχο σουτ τριών πόντων έριξε την διαφορά στους έξι πόντους (35-41). Ο Κώστας Σλούκας με τρίποντο μείωσε σε 38-41 και ο Ντάνστον έφερε τον Ολυμπιακό στο -1 (40-41) στο 27'. Ο Μπατίστ αστόχησε σε σουτ δύο πόντων και ο Ματσιούλις έκανε φάουλ στον Μάντζαρη, ο οποίος με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 41-41.
Ο Κάρι αστοχησε σε σουτ δύο πόντων και ο Ντάνστον με 1/2 βολές έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 42-41, κάνοντας σερί 13-0 (από το 29-41) στο 28'. Ο Μαυροκεφαλίδης με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 42-42 για να ευστοχήσει σε σουτ τριών πόντων ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος έκανε το 45-42 για τον Ολυμπιακό. Ο Μαυροκεφαλίδης με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 45-44 για τον Παναθηναϊκό, με τον Σερμαντίνι να κάνει έπειτα από 1/2 βολές το 46-44. Ο Κάρι ισοφάρισε σε 46-46 για να ακολουθήσει λάθος από τον Σλούκα. Ο Μαυροκεφαλίδης έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 48-46.
Στη τέταρτη περίοδο, ο Περπέρογλου αστόχησε και ο Κάρι με τρίποντο πέτυχε το 46-51 στο 31ο λεπτό του αγώνα. Ο Τζέιμς Γκιστ με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή έκανε το 46-54 για να σημειώσει ο Σπανούλης με καλάθι το 48-54 στο 32'. Ο Μάντζαρης μείωσε σε 50-54 στο 33ο λεπτό του αγώνα, αλλά ο Κάρι ανέβασε και πάλι την διαφορά στους έξι πόντους (50-56). Στην επόμενη φάση, ο Ράιτ έκανε το 58-50 για τους "πράσινους", με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ να μειώνει σε 53-58 και ο Ράιτ με σουτ δύο πόντων να "απαντάει" για το 53-60.
Ο Σλούκας έκανε λάθος, όπως και ο Γκιστ στην επόμενη φάση. Ο Πέτγουεϊ 4:40'' πριν το τέλος χτύπησε στο πρόσωπο, με τον Παπαπέτρου να περνάει στη θέση του. Ο Κώστας Σλούκας με εύστοχο σουτ τριών πόντων μείωσε σε 56-60 για να ακολουθήσει φάουλ του Μάντζαρη στον Διαμαντίδη. Ο Ελληνας γκαρντ με 2/2 βολές πέτυχε το 56-62 για να πάει στη γραμμή των βολών στη συνέχεια ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο νεαρός φόργουορντ του Ολυμπιακού αστόχησε στις δύο βολές, με τον Διαμαντίδη να μην σημειώνει καλάθι.
Ο Μάντζαρης αστόχησε σε τρίποντο, αλλά ο Σλούκας στη συνέχεια από τα 6μ.75 έριξε την διαφορά στους τρεις πόντους για τον Ολυμπιακό (59-62, 2:32'' για το τέλος του αγώνα). Ο Διαμαντίδης έκανε λάθος για να ακολουθήσει άστοχο σουτ του Σπανούλη. Ο Κάρι, όμως δεν κατάφερε στην επόμενη φάση να διατηρήσει τη μπάλα, με αποτελεσμα να είναι για τον Ολυμπιακό. Ο Ντάνστον με 1/2 βολές μείωσε σε 60-62 για να κάνει ο Κάρι με 1/2 το 60-63. Ο Μάντζαρης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων 1:35'' πριν το τέλος, όπως και ο Μάικ Μπράμος στη συνέχεια. Ο Κώστας Σλούκας στο 39' με εύστοχο σουτ τριών πόντων ισοφάρισε σε 63-63 για να ακολουθήσει λάθος από τους "πράσινους".
Ο Σπανούλης στα 24'' πριν το τέλος έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 65-63 για να ισοφαρίσει ο Μαυροκεφαλίδης σε 65-65, 4,7'' πριν την εκπνοή, ενώ ακολούθησε τάιμ άουτ στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός επανέφερε τη μπάλα, με τον Σπανούλη να ευστοχεί στα 0,8 δευτερόλεπτα σε σουτ τριών πόντων, σημειωνοντας το 68-65. Στα τελευταία δέκατα του δευτερολέπτου που απέμεναν ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη.
 sport24

spanoulis_triponto από 22ios
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: