ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Europa League: Τα αποτελέσματα των 1ων προημιτελικών [videos]

Με γκολ του Μπονούτσι στο 85' η Γιουβέντους νίκησε 1-0 τη Λιόν στο "Ζερλάν", ενώ βήμα πρόκρισης έκαναν επίσης Μπενφίκα, Πόρτο και Βασιλεία, η οποία νίκησε...
3-0 την Βαλένθια!

H Γιουβέντους νίκησε με 1-0 τη Λιόν μέσα στο "Ζερλάν" χάρη στο γκολ του Λεονάρντο Μπονούτσι στο 85ο λεπτό, έτσι βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League.

Πρωταγωνιστές στην αναμέτρηση ήταν οι δύο τερματοφύλακες, Μιγκέλ Λόπες και Τζανλουίτζι Μπουφόν, με πολλές σωτήριες επεμβάσεις, αλλά ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο 85' και ο Μπονούτσι από κοντά μετά από αδράνεια της άμυνας άνοιξε το σκορ.


"Καθάρισε" η Βασιλεία
Το αποτέλεσμα της ημέρας το πήρε η Βασιλεία, καθώς στο άδειο λόγω τιμωρίας "Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ" νίκησε με 3-0 την Βαλένθια και πάει σε μία εβδομάδα στο "Μεστάγια" με σπουδαίο προβάδισμα.

Ο Αργεντινός, Ματίας Ντελγκάδο, πέτυχε δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά στο πρώτο ημίχρονο (34' και 38'), ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Βάλεντιν Στόκερ, ολοκληρώνοντας ιδανικά αντεπίθεση στο 91'.

Αυτό το αποτέλεσμα φυσικά δεν είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η Ελβετία πλησιάζει και αυξάνει τις πιθανότητες να προσπεράσει την Ελλάδα και να ανέβει στην 12η θέση της κατάταξης της UEFA.


Πορτογαλικό προβάδισμα
Με γκολ του Εντουάρντο Σάλβιο η Μπενφίκα νίκησε 1-0 την Άλκμααρ μέσα στην Ολλανδία και κρατά την πρόκριση στα χέρια της, ενώ και η Πόρτο έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στην Σεβίλλη, καθώς επικράτησε με το ίδιο στο "Ντραγκάο" με γκολ του Ελιακίμ Μανγκαλά.


Τα αποτελέσματα των 1ων προημιτελικών:
Άλκμααρ - Μπενφίκα 0-1 (48' Σάλβιο)
Λιόν - Γιουβέντους 0-1 (85' Μπονούτσι)
Βασιλεία - Βαλένθια 3-0 (34' και 38' Ντελγκάδο, 93' Στόκερ)
Πόρτο - Σεβίλλη 1-0 (31' Μανγκαλά)

Οι συνθέσεις
ΑΛΚΜΑΑΡ: Εστέμπαν Αλβαράδο, Ματίας Γιόχανσον, Χούβελεου, Φίρχεφερ, Σίμον Πόουλσεν, Σέλσο Ορτίς, Γκούντελ, Βίκτορ Ελμ, Μπίρενς, Μπέρχαϊς, Άρον Γιόχανσον.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Ρούμπεν Αμορίμ, Σάλβιο Γκαϊτάν, Αντρέ Γκόμες, Ροντρίγκο, Όσκαρ Καρντόσο.

ΛΙΟΝ: Άντονι Λόπες, Τολισό, Μπακαρί Κονέ, Ουμτιτί, Μπεντιμό, Φερί, Γκοναλόν, Μαλμπράνκ, Μβουεμπά, Λακαζέτ, Μπριάν.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (5-3-2): Μπουφόν, Ίσλα, Μαρτίν Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Κουάντουο Ασαμόα, Πίρλο, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Τέβες, Οσβάλντο.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Φιλίπ Ντεγκέν, Σερ, Σάουρο, Αλίτζι, Σερί Ντι, Τόλαντ Τζάκα, Μαρσέλο Ντίας, Νταβίντ Ντεγκέν, Ντελγκάδο, Στόκερ.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτα, Ζοάο Περέιρα, Σεντέρος, Ματιέ, Μπερνάτ, Σεϊντού Κεϊτά, Παρέχο, Φεγκουλί, Καρτάμπια, Εντουάρντο Βάργκας, Πάκο Αλκάθερ.

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Ντιέγκο Ρέγες, Μανγκαλά, Αλέξ Σάντρο, Φερνάντο, Ντεφούρ, Κάρλος Εντουάρντο, Βαρέλα, Κουαρέσμα, Τζάκσον Μαρτίνες.
ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο, Κόκε, Παρέχα, Φερνάντο Ναβάρο, Αλμπέρτο Μορένο, Ιμπόρα, Ντανιέλ Καρίσο, Ράκιτιτς, ΧΑ Ρέγιες, Μαρίν, Μπάκα.

Ο πίνακας των σκόρερς
8 γκολ
Χόναταν Σοριάνο (Ζάλτσμπουργκ)

6 γκολ
Ρομάν Μπέζιακ (Λουντογκόρετς)

5 γκολ
Τζερμέιν Ντεφόου (Τότεναμ)
Ολτσάν Αντίν (Τράμπζονσπορ)

4 γκολ
Αλεξάντερ Μάιερ (Φρανκφούρτη)
Σέρτζο Φλόκαρι (Λάτσιο)
Πάκο Αλκάθερ (Βαλένθια)
Τέρενς Μπόιντ (Ραπίντ)
Κεβέν Γκαμεϊρό (Σεβίλλη)
Αντρέι Γιαρμόλενκο (Ντινάμο Κιέβου)
Γεβγέν Κονοπλιάνκα (Ντνίπρο)
Αλάν (Ζάλτσμπουργκ)
Σαντιό Μανέ (Ζάλτσμπουργκ)

Λιόν - Γιουβέντους 0-1


Άλκμααρ - Μπενφίκα 0-1

All Goals - AZ Alkmaar 0-1 Benfica - 03-04-2014 από Ra-mos



Πόρτο - Σεβίλλη 1-0


All Goals - Porto 1-0 Sevilla - 03-04-2014 από Ra-mos

Βασιλεία - Βαλένθια 3-0

sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: