ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 3-0 [βίντεο]

Παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, ο ΠΑΟΚ δεν επηρεάστηκε και κατάφερε να επικρατήσει3-0 του Ατρομήτου κι έτσι ξεπέρασε τον...
αντίπαλό του στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου κρίθηκε το ματς, όταν οι γηπεδούχοι σκόραραν με πέναλτι του Νάτχο (40’) και σουτ του Στοχ (44’). Ο Βούκιτς στο 86’ το άλλο γκολ.

Ξεκίνησε δυναμικά, αλλά «ξεφούσκωσε» σύντομα η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, που καλείται στη… ρεβάνς (υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι την επόμενη αγωνιστική) να νικήσει αν θέλει να παραμείνει στο κυνήγι της πρωτιάς.


Η επόμενη αγωνιστική (Κυριακή, 11 Μαΐου 2014)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (18:15 NS2)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - Π.Α.Ο.Κ. (20:30 NS1)

Το ματς
Η εικόνα της ηλιόλουστης και άδειας λόγω τιμωρίας Τούμπας είχε εντελώς διαφορετικό αντίκτυπο στους παίκτες των δύο ομάδων, κάτι που χρειάστηκε μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να εκφραστεί στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι μέσα σε πέντε λεπτά κατάφεραν να φτάσουν δις σε απόσταση βολής, με την πρώτη ευκαιρία να έρχεται στα τριάντα δευτερόλεπτα και να μην μετατρέπεται σε γκολ κυρίως επειδή ο Γλύκος –σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του- δεν επηρεάστηκε από το παραπάνω σκηνικό.

Πολύ σύντομα ο Γεωργιάδης ζήτησε από Νάτχο και Λάζαρ να ανέβουν προκειμένου να εμποδίσουν την γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας από τα χαφ του Ατρομήτου και να βάλουν ένα «φρένο» στο ρυθμό των ποδοσφαιριστών του Παράσχου.

Η απάντηση του Ατρομήτου σε αυτό το… τρυκ ήρθε με τον ίδιο τρόπο, καθώς ο Μπάλλας πήρε θέση στα χαφ στο πλευρό των Δημούτσου και Πίτου Γκαρσία και –όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό- ο χώρος του κέντρου έγινε ναρκοπέδιο, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί αναγκαστικά το παιχνίδι στα άκρα.

Από εκεί, από τα άκρα δηλαδή –και συγκεκριμένα το δεξί και μια σέντρα του Κίτσιου- ήρθε και το πέναλτι με το οποίο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σκοράρει. Ο Λαζαρίδης προσπάθησε να διώξει με περισσότερη φαντασία από ό,τι χρειαζόταν και τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν μια επικών διαστάσεων καραμπόλα που έστειλε την μπάλα να κάνει τη διαδρομή: πόδι Λαζαρίδη-χέρι Λαζαρίδη-«άσπρη βούλα»-δίχτυα, με ενδιάμεσες στάσεις το σφύριγμα του πέναλτι από τον Κουκουλάκη και την εύστοχη εκτέλεση του Νάτχο.

Για το 2-0 που ήρθε λίγο αργότερα, δεν χρειάστηκε ανάλογη ίντριγκα κι ένα από τα γνωστά σουτ σήμα-κατατεθέν του Στοχ ήταν αρκετό για να τελειώσει ουσιαστικά το ματς.

Τα δύο γκολ στην πλάτη αποδείχτηκαν πολύ μεγάλο βάρος για τους φιλοξενούμενους που στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησαν μεν, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι περισσότερο από το να κρατήσουν για περισσότερη ώρα από τους αντιπάλους τους. Έτσι όμως, έγιναν πιο ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων που θα είχαν φέρει καλύτερα για τον ΠΑΟΚ αποτελέσματα αν λίγο πριν το 60’ δεν είχε χάσει λόγω τραυματισμού τον Στοχ και κατά συνέπεια τον πιο γρήγορο με την μπάλα στα πόδια ποδοσφαιριστή του.

Αυτό βέβαια δεν στοίχισε ιδιαίτερα στην ομάδα του Γεωργιάδη (πήρε ξανά, όπως και με τον Παναθηναϊκό, άριστα στη διαχείριση του αγώνα) που από εκείνο το σημείο και μετά δεν ρίσκαρε και προσπάθησε να κρατήσει δυνάμεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Μάλιστα, η τύχη το ήθελε έτσι και ήταν ο Βούκιτς (ο άνθρωπος που αντικατέστησε τον Στοχ) που έκανε το τελικό 3-0.

Αν υπάρχει κάτι που σαφώς δυσαρέστησε τον τεχνικό του «δικεφάλου του Βορρά» ήταν το γεγονός πως οι παίκτες του δεν ήταν σε θέση να διατηρήσουν περισσότερο υπό το δικό τους έλεγχο την μπάλα.

Στην αντίπερα όχθη, προφανώς ο Γιώργος Παράσχος θα έχει περισσότερα παράπονα από τους δικούς του, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Γιατί σίγουρα το να μένεις στο «μηδέν» (ακόμη κι αν για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν δύο καλές επεμβάσεις του Γλύκου) αλλά και να δέχεσαι τρία γκολ σε ένα ματς που δεν σε… έλιωσε κιόλας ο αντίπαλος, δεν είναι καθόλου καλά σημάδια.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λίνο (88’ Πόζογλου), Κάτσε, Λάζαρ, Νάτχο, Στοχ (60’ Βούκιτς), Σαλπιγγίδης (75’ Σπυρόπουλος), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κατσικάς, Κουλούρης, Σκόνδρας.

Ατρόμητος: Τσέναμο, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Μπάλλας (46’ , Ουμπίδες), Δημούτσος, Γεωργίου (68’ Ναπολεόνι), Γκαρσία (72’ Φωτάκης), Καραμάνος, Παπαδόπουλος.

Στον πάγκο: Σηφάκης, Κιβρακίδης, Φάμπιο, Μπρίτο.

sport-fm

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: