ΣΙΝΕ

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 3-1 [βίντεο]

Θέση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League κέρδισε ο Ατρόμητος, ύστερα από τη εντός έδρας νίκη με 3-1 επί του Αστέρα στην έκτη και τελευταία αγωνιστική των play-off της Superlegue, που του έδωσε την τρίτη θέση στο...
μίνι-πρωτάθλημα και τέταρτη γενικά στη βαθμολογία.

Νωρίτερα από όλες τις ελληνικές ομάδες θα ξεκινήσει τα επίσημα παιχνίδια ο σύλλογος της Αρκαδίας, καθώς ισοβάθμησε με τους Περιστεριώτες, αλλά υστέρησε λόγω της σημερινής ήττας, ενώ είχε επικρατήσει 1-0 στο ματς της Τρίπολης. Οπότε θα πάρει μέρος στον δεύτερο προκριματικό του Europa.

Ο Στέφανο Ναπολεόνι ήρθε με φόρα από τη Λεωφόρο, όπου είχε πραγματοποιήσει πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό και πέτυχε δύο γκολ (7’, 24’), ενώ το άλλο τέρμα των «μπλε» πέτυχε ο Φυτανίδης (37’). Μείωσε προσωρινά ο Ντε Μπλάσις στο 32ο λεπτό. Το ίδιο σκορ με το ματς της κανονικής περιόδου στο Περιστέρι έφεραν οι δύο ομάδες.

Ο Ατρόμητος πήρε μια… μικρή ρεβάνς από τον Αστέρα, καθώς πέρυσι η μεταξύ τους ισοπαλία είχε στερήσει στους σημερινούς νικητές την πρώτη θέση στα play-off.

Αποβλήθηκε στο 39’ ο Λεωνίδας Τσιγαρίδας -βοηθός του Στάικου Βεργέτη- καθώς διαμαρτυρήθηκε για την κίτρινη που δέχθηκε ο Σανκαρέ.
Βαθμολογία play-off 
Παναθηναϊκός 11 
ΠΑΟΚ 10 
Ατρόμητος 7 
Αστέρας 7 
*Στον ΠΑΟΚ έχει επιβληθεί τιμωρία μείον τρία στη βαθμολογία των play-off
Το ματς
Το πρώτο ημίχρονο ήταν απολαυστικό. Εκτός από τα τέσσερα γκολ είχε αρκετές ευκαιρίες, κυρίως για τον Ατρόμητο και πολύ καλό ρυθμό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Ο Ναπολεόνι, που ήρθε με φόρα από τη Λεωφόρο, όπου είχε κάνει πολύ καλή εμφάνιση σκοράροντας, να χάνει ευκαιρία μόλις στο πρώτο λεπτό, έστειλε την μπάλα άουτ μέσα από την περιοχή, ύστερα από γύρισμα του Καραμάνου.

Έξι λεπτά αργότερα όμως δεν αστόχησε και με δυνατό και φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Ερνάντες, ο οποίος άργησε να αντιδράσει, με την μπάλα να του παίρνει τα χέρια… μέσα. Οι Αρκάδες αντέδρασαν στο 14’ με τον Λούι να απειλεί, αλλά το γύρισμα του έδιωξε σε κόρνερ ο Φυτανίδης. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου συνέχισε να είναι ανώτερη και αυτό το μετέτρεψε σε γκολ στο 24’ με τον Ναπολεόνι να διπλασιάζει τα δικά του τέρματα και της ομάδας του. Ο 28χρονος επιθετικός δεν κατάφερε να πάρει την κατοχή της μπάλας, ύστερα από μακρινή πάσα, αλλά παράτησε τη φάση και εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία Εντό-Ερνάντες και βρέθηκε σε άδειο τέρμα.

Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός για λίγο με τον Ατρόμητο να έχει τον έλεγχο του ματς, αλλά ο Αστέρας κατάφερε να μειώσει στο 33’, όταν ο Γκοιάν πήρε την κεφαλιά ύστερα από μακρινή μπαλιά του Ουσέρο και ο Ντε Μπλάσις πρόλαβε τον Σηφάκη.

Οι «μπλε» δεν πτοήθηκαν και τέσσερα λεπτά αργότερα πήραν και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Φυτανίδη να πηδάει ψηλότερα από τον προσωπικό του αντίπαλο ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Πίτου Γκαρσία. Ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο 4-1 σε δύο περιπτώσεις λίγο πριν την ανάπαυλα, αλλά ο Ερνάντες έπεσε στην αριστερή του γωνία στην κεφαλιά του Καραμάνου (42’) και το σουτ του Ναπολεόνι (44’) και κράτησε στο παιχνίδι την ομάδα του.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εξίσου καλό με το πρώτο. Ο Ατρόμητος είχε και πάλι τον απόλυτο έλεγχό και το ματς έφτασε πιο κοντά στο 4-1 παρά στο 3-2, που θα έδινε πλεονέκτημα στου Αρκάδες και το καλύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League. H ομάδα του Στάικου Βεργέτη παραλίγο να κάνει το 3-2 στο 58’ με τον Ντε Μπλάσις, που έχασε την καλύτερη ευκαιρία του Αστέρα στο ματς. Όμως, ο Ατρόμητος είχε δύο τετ α τετ στο 62’ και το 84’ με τον Ναπολεόνι και τον Γεωργίου.

Στα τελευταία λεπτά οι Περιστεριώτες υποχώρησαν και ο Αστέρας το εκμεταλλεύτηκε και διεκδίκησαν μέχρι το τέλος το «χρυσό» γκολ, που θα τους έδινε δύο εβδομάδες παραπάνω ξεκούραση, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ατρόμητος (Γ. Παράσχος): Σηφάκης, Φυτανίδης, Μπάλλας, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Ναπολεόνι (80’ Γεωργίου), Δημούτσος, Ούμπιδες, Πίτου Γκαρσία, Καραμάνος (46’ Φάμπιο), Μπρίτο (73’ Νάστος).

Στον πάγκο των γηπεδούχων οι: Τσέναμο, Φωτάκης, Κιβρακίδης, Θεολόγου.

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης): Ερνάντες, Κοντοές, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν (65’ Ναβάρο), Ζησόπουλος, Εντό (46’ Μουνάφο), Ουσέρο, Καράσκο, Ντε Μπλάσις, Βάλντο.

Στον πάγκο για τους Αρκάδες οι: Μπαντής, Κουρμπέλης, Σέτι, Μουνάφο, Παπαχρήστος, Λισγάρας.
Διαιτητές: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος, Μιχαήλ Καρσιώτης, Δαμιανός Ευθυμιάδης
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Καμπαξής

sport-fm
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: