ΣΙΝΕ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Γρεβενών

ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΣΣΑ-ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΗ
Και πριν και μέσα στην κρίση, το μεγάλο κεφάλαιο κλέβει τον ιδρώτα σου, το εισόδημά σου για να εξασφαλίσει μεγαλύτερα κέρδη. Έχει συνεργάτες την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές.


ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.
Δε δίνουν δεκάρα τσακιστή για τη ζωή και τα δικαιώματά σου στη δουλειά, στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια.
Σου επιβάλλουν:
Φόρους, δημοτικά τέλη, πρόστιμα, χαράτσια.
Περιστασιακή δουλειά με 2μηνες – 5μηνες συμβάσεις, μπλοκάκια και εκ περιτροπής εργασία.
Μισθούς και συντάξεις πείνας.
Μέλλον αβέβαιο για τη νέα γενιά, χωρίς δουλειά, μορφωτικά και επαγγελματικά δικαιώματα.
Ποιοι εφαρμόζουν όλα τα παραπάνω προς όφελος του κεφαλαίου, εξαπατώντας το λαό;
Δικομματικές-Τρικομματικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ.
Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές.
Στην εξαπάτηση συμμετέχει και ο αγωνιών για το χρίσμα του ΣΕΒ, ΣΥΡΙΖΑ.
Σου ζητούν την ψήφο σου, ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΗΚΕΣ!
ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ!
ΨΗΦΙΣΕ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΕ ΔΗΜΟ KAI ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΨΗΦΙΣΕ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.
Στις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης  και                
 του λαϊκού κινήματος για:                                             Να πώς απαντούσε η Δημοτική αρχή
Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μ ι σ θ ο λ ο γ ι κ ά κ α ι α σ φ α λ ι σ τ ι κ ά δ ι κ α ι ώ μ α τ α . Κ α μ ι ά α π ό λ υ σ η διαθεσιμότητα εργαζομένων.
Η δημοτική αρχή προσλαμβάνει με δίμηνες και οχτάμηνες συμβάσεις με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ, προωθεί τα πεντάμηνα κοινωφελούς εργασίας, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις,
Δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά. Δημιουργία δημόσιων δομών για την τρίτη ηλικία, τα ΑμΕΑ, καθώς και για το πρόβλημα των ναρκωτικών. Για έμπρακτη πολιτική ανάπτυξη του πολιτισμού – Αθλητισμού.
Ο Δήμος συνέχισε να επιβάλλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, αποδέχτηκε την πληρωμή στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, λειτουργεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις με δωρεές και χορηγίες, βάζοντας οι σύλλογοι το χέρι στην τσέπη, ενισχύει την εμπορευματοποίηση σ’ όλους τους ευαίσθητους τομείς.
Ασφαλή και λειτουργικά δημόσια σχολεία με πλήρη υλικοτεχνική υποδομή με ευθύνη του κράτους. Όχι στην αναζήτηση πόρων από “χορηγούς”, όχι στην είσοδο εταιριών και ΜΚΟ στα σχολεία.
Ο Δήμος αποδέχεται:
Το περιεχόμενο του νέου σχολείου της αγοράς και τις αρμοδιότητες που του δίνει ο «Καλλικράτης».
Τη μείωση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών.
Φθηνό και καθαρό νερό για όλο το λαό.
Η Δημοτική αρχή, με τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, διατήρησε τις υψηλές τιμές στην ύδρευση – αποχέτευση της πόλης των Γρεβενών, στη διατήρηση της προσαύξησης κατά 80% για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και την αύξηση μέχρι και 100% των τιμολογίων στις Τοπικές Κοινότητες του διευρυμένου Δήμου .
Μείωση των δημοτικών τελών και κατάργηση για ανέργους, απολυμένους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.
Η Δημοτική αρχή επέκτεινε την επιβολή τέλους ακίνητης περιουσίας με συντελεστή (0,30%), για όλες τις Δημοτικές Ενότητες και το επέκτεινε και σε μη ηλεκτροδοτούμενους χώρους, δε δέχτηκε την πρότασή μας για μείωση των τελών στους ανέργους.
Η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με δημόσιους πόρους και να μην αν τι μ ε τωπ ί ζ ε ται σ α ν νέ ο π εδ ί ο κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Παραχώρησε την αποκομιδή του ορεινού όγκου στη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. Ο Δήμος και η Περιφέρεια παραδίδει τη διαχείριση των απορριμμάτων στην κοινοπραξία «ΑΚΤΩΡ παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ», με την μέθοδο των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).
Όχι στην απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, στη μετατροπή της ενέργειας σε πανάκριβο εμπόρευμα. Όχι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Η δημοτική αρχή σε συμφωνία τις περισσότερες φορές με το ΠΑΣΟΚ στήριξε τις επενδύσεις ιδιωτικών εταιριών σε αιολικά και υδροηλεκτρικά στην Ποντινή, στην Αετιά, στο Σπήλαιο.
Να διεκδικηθούν και να αποδοθούν όλοι οι παρακρατηθέντες πόροι από την κεντρική εξουσία για το σύνολο των λειτουργικών αναγκών του Δήμου.
Ο Δήμος Γρεβενών αποδέχτηκε τη μη είσπραξη των παρακρατηθέντων και λειτουργεί στα πλαίσια του νόμου με μείωση του προϋπολογισμού του κατά 40% και επιτήρηση ανά τρίμηνο για τη σωστή εκτέλεση.


Ο Δήμος Γρεβενών λειτουργεί πλέον με επιχειρηματικούς όρους και κριτήρια ανταποδοτικότητας:
«Θέλεις έργα, πλήρωσε»! Αντί να διεκδικεί πόρους για έργα με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, θεοποιεί το ΕΣΠΑ, το jessika, το Life, το leader, τις ΜΚΟ, που εξασφαλίζουν ζεστό χρήμα και νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο. Προτάσσει έργα βιτρίνας π.χ. Ε.Α.Π.Ο που θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ! «Καλλικρατικό» πρότυπο για το μεγάλο κεφάλαιο.
·         Δεν είναι όμως για το λαό και τις ανάγκες του.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πρωτοστατεί για όλα όσα έχει ανάγκη ο εργαζόμενος λαός, αγωνίζεται για το δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
 Προστασία των ανέργων, των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων, των πολύτεκνων και τρίτεκνων λαϊκών οικογενειών, των ΑμΕΑ.
 Για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αγρότες από τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, φόρους, πρόστιμα και χαράτσια. Να καταργηθούν τα πρόστιμα των αυθαιρέτων και να σταματήσει η διαρκής ομηρία των κατοίκων.
 Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Σύγχρονες μονάδες υγείας, επαρκώς στελεχωμένες, εξοπλισμένες σε όλα τα επίπεδα.
 Προστασία της μητρότητας, κίνητρα στα νέα ζευγάρια, να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς - βρεφικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς και χωρίς τροφεία. Μέτρα αντιμετώπισης του υποσιτισμού.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διεκδικεί τα δικαιώματα της νεολαίας :
Στη δημόσια και δωρεάν μόρφωση, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, ή θρησκεύματος. Πτυχία που να εξασφαλίζουν δουλειά, δικαιώματα στη ζωή. Σύγχρονα, ασφαλή, λειτουργικά σχολεία. Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Επαναφορά και μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών που βγήκαν στη διαθεσιμότητα και των σχολικών φυλάκων. Κατάργηση των προσλήψεων μέσω ΕΣΠΑ, του θεσμού του αναπληρωτή και της ωρομισθίας. Εφαρμογή του θεσμού του σχολίατρου, εμβολιασμό όλων των παιδιών, εξασφάλιση μικρού γεύματος σε κάθε μαθητή. Αναβάθμιση της καλλιτεχνικής και μουσικής παιδείας με πιστοποίηση σπουδών. Της ειδικής αγωγής (τυφλούς, κωφούς, άτομα με αυτισμό, μέση νοητική υστέρηση, βαριά αναπηρία), με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, στελέχωση της με εξειδικευμένο προσωπικό.
Στον πολιτισμό ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα. Δημιουργία δομών που αναδεικνύουν και ενθαρρύνουν την καλλιέργεια των κλίσεων των νέων ανθρώπων, την ερασιτεχνική δημιουργία. Οι πολιτιστικές δομές πρέπει να είναι στην υπηρεσία των δημοτών χωρίς καμιά επιχειρηματική ανάμιξη, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος και χωρίς την επιβολή δημοτικού ανταποδοτικού τέλους.
Στην άθληση με έμφαση στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό (μαθητικό, εργασιακό κ.α), για να καταργηθεί η «επί πληρωμή» πρόσβαση στο υπάρχον αθλητικό κέντρο και στα άλλα γήπεδα του δήμου, γενναία ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για τη συντήρηση και λειτουργία όλων των αθλητικών δομών.
Εξασφάλιση δημόσιων πόρων για την απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου όλη τη διάρκεια του χρόνου .
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ προβάλει πνεύμα συλλογικής δράσης και αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Υποστηρίζει και αγωνίζεται για την ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων. Του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους , με γενναία αύξηση της χρηματοδότησης και προσλήψεις προσωπικού . Διεκδικεί την ουσιαστική επανένταξη των απεξαρτημένων ατόμων με πλήρη εργασιακή και ασφαλιστική κάλυψη, χωρίς διακρίσεις. Ήμασταν η μόνη παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο που έθεσε αυτό το θέμα.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αγωνίζεται για έργα υποδομών:
 Βελτίωση της ζωής των κατοίκων, όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Γρεβενών, με αποχετευτικά - αντιπλημμυρικά έργα. Με την επέκταση και τη δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής (πάρκα, πλατείες).
 Μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος
 Έργα προστασίας των υδάτινων πόρων, επιφανειακών και υπόγειων, από τη ρύπανση. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και η διαχείρισή του προς όφελος του λαού προϋποθέτει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός στη διαχείρισή του , με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών.
 Βελτίωση αγροτικών δρόμων, λειτουργία των ΤΟΕΒ με κρατική χρηματοδότηση, έργα εγγειοβελτιωτικά που ενισχύουν τον μικρομεσαίο αγρότη.
 · Προστασία των σχολείων και όλων των δημόσιων κτιρίων, με ελέγχους και έργα αντισεισμικής θωράκισης.
 Ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε Υγεία, Παιδεία, αναψυχή, πολιτισμό, διακοπές, ασφαλή, τακτική και φθηνή αστική συγκοινωνία για όλες τις δημοτικές ενότητες, συνοικίες και χωριά του δήμου .
 Ειδικά μέτρα διευκόλυνσης για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους δημόσιους και δημοτικούς χώρους.

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και οι παρατάξεις τους λένε ΝΑΙ στον «Καλλικράτη», ενώ η αυτοτέλεια των δήμων που επιζητούν, σημαίνει απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση, περισσότερα τέλη και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (καθαριότητα, κοινωνικές δομές, κλπ), επέκταση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.
Με το ψευτοδίλημμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο προσπαθούν να κρύψουν την ταύτισή τους.
Με ή χωρίς μνημόνιο, θα υπάρχουν φόροι, τέλη, χαράτσια, ανεργία, φτώχεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, αν δεν πιστέψει ο λαός στη δύναμη του, στη δύναμη της λαϊκής συμμαχίας.
Γι’ αυτό μην τους έχεις εμπιστοσύνη. Όλοι αυτοί εκπροσωπούν τα ίδια συμφέροντα.
Ζητούν την ψήφο σου και από την επόμενη μέρα:
Θα σου φορτώσουν νέα βάρη, με επιπρόσθετα ανταποδοτικά τέλη και φόρους, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (καθαριότητα, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ-ΚΔΑΠ-ΚΔΑΑμΕΑ, «Βοήθεια στο σπίτι», κ.α).
Θα αντικαταστήσουν την υποχρέωση του κράτους για δημόσιες και δωρεάν παροχές στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια με συσσίτια, κοινωνικά παντοπωλεία-φαρμακεία-ιατρεία.
Θα αναγκάσουν τους γονείς να βάλουν ακόμη βαθύτερα το χέρι στην άδεια τσέπη για να μορφωθούν τα παιδιά τους, να έχουν θέρμανση, να μη στάζει η οροφή του σχολείου.
Οι παρατάξεις τους, ανεξάρτητα με το πως αυτοπροσδιορίζονται («ανεξάρτητες, αυτοδιοικητικές, υπερκομματικές κλπ»), δεν μπορούν να κρύψουν τη συμφωνία τους με τα μέτρα σε βάρος του λαού.
Ξεσκεπάζουμε το αντιλαϊκό πρόσωπο ΕΕ - Κυβέρνησης - Περιφέρειας - Δήμου Γρεβενών
Τα «έργα και ημέρες» τους, μόνο τις ανάγκες του λαού δεν υπηρετούν.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι η ΜΟΝΗ αντιπολιτευτική δύναμη. Το απέδειξε στην Πράξη 3,5 χρόνια μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Δε συμβιβάστηκε! Αντιτάχθηκε στις αντιλαϊκές αποφάσεις. Κόντραρε στα ίσια την πολιτική αυτή.
Ενημέρωσε για τις αντιλαϊκές αποφάσεις της δημοτικής αρχής, τη στάση των άλλων παρατάξεων, οργάνωσε κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα των μέτρων.
Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αποτελείται από αγωνιστές υποψήφιους που συσπειρώνονται στην κοινωνική συμμαχία (ΠΑΜΕ, Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας), στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και πολλούς άλλους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
  
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΗΤΤΑΣ  Υποψήφιος  Περιφερειάρχης  Δυτικής Μακεδονίας   Mέλος του Γραφείου Περιοχής
Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Δικηγόρος.

ΝΙΚΟΣ ΤΑΤΣΙΟΣ Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  Γρεβενών Mέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.  Υδραυλικός.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΝΤΑΓΚΑ Υποψήφια Δήμαρχος Γρεβενών  Γραμματέας της Τομεακής  Επιτροπής Γρεβενών του ΚΚΕ
Δημοτική Σύμβουλος  Δήμου  Γρεβενών. Δασκάλα.

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ !
ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΣΕ ΚΚΕ

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: