ΣΙΝΕ

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Γιάννης Κυριακίδης – Ζωή Γεμάτη Εικόνες


Εκδήλωση παρουσίασης του βιογραφικού λευκώματος «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ – Ζωή Γεμάτη Εικόνες», Εκδόσεις Μίλητος, σε έρευνα και επιμέλεια του Κώστα Δ. Μπλιάτκα και καλλιτεχνική επιμέλεια της Αθηνάς Κυριακίδου θα γίνει την Τρίτη
20 Μαΐου 2014, στις 12 το μεσημέρι, στο The BLACK DUCK GardenAthens City Museum Bistrot, Παπαρηγοπούλου 5, Αθήνα.
Για τον Γιάννη Κυριακίδη και για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Τίτη Κυριακίδου - σκηνογράφος
Ζωή Λάσκαρη - ηθοποιός
Λευτέρης Παπαδόπουλος - δημοσιογράφος, στιχουργός
Κώστας Παπαϊωάννου - δημοσιογράφος
Άρης Σκιαδόπουλος - δημοσιογράφος
Σεραφείμ Φυντανίδης - δημοσιογράφος


Το βιβλίο περιλαμβάνει πολύτιμες μαρτυρίες, μοναδικές φωτογραφίες, γενναίες «δόσεις» ιστορικού ρεπορτάζ και μια σοφή και άμεση αφήγηση για όλους και όλα από τον κορυφαίο φωτορεπόρτερ.

«Από την Καλαμαριά ως το κέντρο της Θεσσαλονίκης κατέβαινα με τα πόδια, χειμώνα – καλοκαίρι. Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι λάσπες. Δούλεψα πολύ: καθημερινές, Κυριακές, γιορτές και αργίες. Φωτογράφισα τη χαρά, το γάμο, τη γέννηση, τα βαφτίσια. Και τη λύπη, την αρρώστια και το θάνατο. Πολλές φορές οι συνθήκες ήταν τραγικές. Η αστείρευτη ελπίδα όμως στα μάτια των ανθρώπων μού έδινε πάντοτε κουράγιο. Η ίδια η ζωή με συγκλονίζει κάθε μέρα. Και γι’ αυτό δεν παραιτούμαι από τη δουλειά μου».
(Από την αφήγηση του Γιάννη Κυριακίδη).

Ο επιμελητής της έκδοσης, Κώστας Μπλιάτκας, σημειώνει:

«Ο Γιάννης Κυριακίδης απεχθάνεται τα στερεότυπα και το τελετουργικό τέλμα σε δεξιώσεις, εκδηλώσεις, φεστιβάλ και άλλα τέτοια. Σίγουρα θα συνυπέγραφε το σλόγκαν των σαμποτέρ του Β’ Παγκοσμίου πολέμου που έδρασαν εναντίον των κατακτητών: «Μην σταματάτε να τους αναστατώνετε». Δεν σταμάτησε ποτέ να αναστατώνει δημιουργικά τους επισήμους, τα πλήθη και τους δημοσιογράφους σε κάθε άφιξή του στο «θέμα». Πάνω στη σκάλα, δίπλα στην εξέδρα, μέσα στο πλήθος, ο Γιάννης από νωρίς κέρδισε όλη την κατανόηση, για να μην πω το σεβασμό, για να κάνει τη δουλειά του με τη φωτογραφική του μηχανή και το μοναδικό του τρόπο. Κυριακίδης είναι αυτός…»


ΕΔΡΑ: Ευριπίδου 28, 105 51 Αθήνα Tηλ.:215 54 07 911/Fax: 215 54 07 917

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: