ΣΙΝΕ

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Υβριστόν ή εβριστόν. Η βασική συνταγή

Το Υβριστόν ή Ευριστόν που είναι ποντιακά ζυμαρικά, περίπου σαν χυλοπίτες.
Υλικά


500 γρ αλεύρι
1 κ.γ.Αλάτι
Νερό


Εκτέλεση
Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι και προσθέτουμε νερό γιαν να φτιάξουμε ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την χωρίζουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα λεπτά και στρογγυλά διαμέτρου 30 εκ τα οποία βάζουμε στο φούρνο στους 100° για πολύ λίγο, μόνο για να στεγνώσουν, όχι να ψηθούν για να μπορούμε να τα τυλίξουμε και να τα κόψουμε.

Τα τυλίγουμε σε ρολά, τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο και στη συνέχεια σε λωρίδες, να γίνουν σαν χυλοπίτες. Τα απλώνουμε σε ταψί και στη συνέχεια τα ροδίζουμε στο φούρνο, στους 180°.

Όταν κρυώσουν καλά τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και ξηρό μέρος για πολλούς μήνες και τα χρησιμοποιούμε όπως τις χυλοπίτες. 

Pontos-News.Gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: