ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ

ΦΡΙΚΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ – ΣΟΚ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ.
Την φρικτή κατάσταση ενός τριτοκοσμικού ετοιμόρροπου Λιμεναρχείου, με παγιδευμένα...
ποντίκια σε αποσύνθεση, σε τοίχους και οροφή, περιγράφει σε Ερώτηση - Σοκ που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Πρόκειται για το Λιμεναρχείο Κεραμωτής Καβάλας, Λιμεναρχείο με τεράστια επιβατική, εμπορική και τουριστική κίνηση, το οποίο έχει μετατρέψει το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος σε πρωταγωνιστές ενός βιβλίου, που θα μπορούσε να έχει γράψει ο Τζων Στάινμπεκ.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ KAI ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΘΕΜΑ: «ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΕ «ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ»

Κύριοι Υπουργοί,

Σας παρακαλώ με την πρώτη ευκαιρία να πάτε προσωπικά και να επισκεφτείτε το Λιμεναρχείο Κεραμωτής Καβάλας, που λόγω των πορθμείων για Θάσο, εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένους, όπως επίσης και τουρίστες με τα ιστιοφόρα ή μηχανοκίνητα σκάφη τους. Φυσικά συμπεριλαμβάνω και τους επαγγελματίες της περιοχής, όπως οι ψαράδες.

Αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλο τέτοιο Λιμεναρχείο σε οποιαδήποτε γωνιά της χώρας μας.

Λυόμενο κτίριο δεκαετίας ’70 κατασκευασμένο με ξύλο, με επένδυση ακόμη και από αμίαντο, το οποίο βγάζει και φρικτή μυρωδιά… παγιδευμένων ποντικιών σε αποσύνθεση σε οροφή και τοίχους. Ποντίκια που έχουν φάει καλώδια, που σουλατσάρουν κατά το δοκούν, έχοντας γίνει ένα με το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, το οποίο έχετε καταδικάσει να υπηρετεί την Πατρίδα, ως πρωταγωνιστές κάποιου νέου βιβλίου που σίγουρα θα έγραφε ο Τζων Στάινμπεκ.

Ενδεχομένως να αποτελεί και λεπτομέρεια για εσάς, το γεγονός ότι το Λιμεναρχείο σε «αποσύνθεση» βρίσκεται χωμένο μέσα στην Κεραμωτή και δεν έχει καμία οπτική επαφή με το Λιμάνι, όπου κάθε μισή ώρα διακινείται κι ένα πορθμείο.

Ίσως να αποτελεί λεπτομέρεια για εσάς το γεγονός, ότι τους έχετε στείλει πανάκριβα εκτυπωτικά μηχανήματα, που αναγκαστικά είναι ακόμη σε κούτες, όταν τα έπιπλα, και τα ράφια τους, προφανώς πρέπει να θυμίζουν σπίτια εκείνων των δύστυχων μεταναστών, που μαζεύουν έπιπλα, τα οποία βρίσκουν παρατημένα στους δρόμους δίπλα από τα σκουπίδια.

Όχι κ. κ. Υπουργοί, δεν μπορώ να αποδεχτώ αυτήν την εικόνα για το Ελληνικό Λιμενικό και ούτε μπορώ να αποδεχτώ ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορεί να εργάζεται προσωπικό του.

Κατόπιν τούτων σας ερωτώ κ. κ. Υπουργοί:
  1. Σκοπεύετε να δείτε ιδίοις όμμασι αυτό το Λιμεναρχείο σε «αποσύνθεση»;
  2. Αν δεν σας παίρνει η ώρα να φτάσετε μέχρι την Κεραμωτή, μπορείτε να ζητήσετε, αν μη τι άλλο, να σας στείλουν ένα βίντεο ή και μερικές φωτογραφίες να δείτε τα χάλια μας;
  3. Αντιλαμβάνεστε την τραγική εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω με ένα τέτοιο Λιμεναρχείο;
  4. Αντιλαμβάνεσθε τον προσωπικό κίνδυνο των υπηρετούντων στο Λιμενικό, παρέα με τα ποντίκια;
  5. Σκοπεύετε να κάνετε άμεσα την όποια ενέργεια για μετεγκατάσταση του Λιμεναρχείου Κεραμωτής και μάλιστα επάνω στο Λιμάνι, ώστε οι Λιμενικοί να μπορούν να εποπτεύουν τον χώρο ευθύνης τους; Προφανώς είμαστε παγκόσμια πρωτοτυπία με τα Λιμεναρχεία στην Ελλάδα να είναι κάπου… μακριά από το λιμάνι!


Ο ερωτών Βουλευτής

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: