ΣΙΝΕ

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ψήφισε ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο και την περιφέρεια.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες.

Μπήκαμε στην τελική ευθεία της τριπλής εκλογικής μάχης, Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές, του Μάη. Η οργή και η αγανάκτηση μπορεί να εκφραστεί με τον...

πιο γνήσιο τρόπο μέσω της ψήφου στις ευρωεκλογές στο ΚΚΕ και στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στο Δήμο Γρεβενών, ακόμα και αν υπάρχουν διαφωνίες και ενστάσεις με τις θέσεις του. Η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού θα βοηθήσει τον εργαζόμενο λαό να παλεύει από καλύτερες θέσεις ενάντια στα μέτρα, ενάντια στις επιπτώσεις της κρίσης, όπως άλλωστε έκανε με συνέπεια όλα τα χρόνια.

Καλούμε το λαό να καταδικάσει τα κόμματα και τους συνδυασμούς που κινούνται στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, αφού αυτή είναι η πηγή για τα βάσανα του λαού και τα προβλήματα της νεολαίας.

Γι’ αυτό το λόγο οι υποψήφιοι δήμαρχοι που προέρχονται από τους κόλπους της ΝΔ, εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι, υπερκομματικοί ή ακομμάτιστοι, προσπαθούν να κρύψουν την κομματική τους προέλευση και ταύτιση. Κοινό χαρακτηριστικό στις διακηρύξεις των συνδυασμών αυτών είναι ότι κρύβουν τις ευθύνες τους και την ταύτισή τους με τον «Καλλικράτη», ο οποίος για την Ε.Ε., αποτελεί στρατηγική επιλογή άσκησης της τοπικής εξουσίας.

Στο δήμο Γρεβενών οι δυο υποψήφιοι κ. Δασταμάνης και κ. Κουπτσίδης, προερχόμενοι από την ΝΔ, από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και Δημάρχου Γρεβενών αντίστοιχα, πρωτοστάτησαν και στήριξαν την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, αφού οι δήμοι και οι περιφέρειες αποτέλεσαν το μοχλό της συνεχιζόμενης αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων και της μόνιμης σταθερής δουλειάς.

Δήμοι και περιφέρειες έχασαν το 60% της κρατικής χρηματοδότησης. Εφάρμοσαν τα απαράδεκτα προγράμματα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας, διαλύοντας με λίγα λόγια τις εργασιακές σχέσεις έναντι ενός ξεροκόμματου που κι αυτό τελευταία είναι υπό αίρεση. Πρωτοστάτησαν, σε πολλές περιπτώσεις τα προηγούμενα χρόνια, στην αύξηση των δημοτικών τελών, επέβαλαν νέα εκεί που δεν υπήρχαν, χαράτσια στους μικρούς επαγγελματίες των πόλεων. Συμφώνησαν στις κατευθύνσεις ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών, στην προώθηση κατασκευής έργων με τη μέθοδο των συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα ανοίγοντας νέα πεδία κερδοφορίες για τους ιδιώτες.

Οι δυο υποψήφιοι επικεντρώνονται σε μια ανούσια αντιπαράθεση μακριά από τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα των εργαζομένων. Αντιπαρατίθενται γύρω από τα πρόσωπα των υποψηφίων, για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής, νοικοκύρης, οραματιστής δήμαρχος, ποιος είναι το καλό παιδί. Συσκοτίζουν μ’ αυτόν τον τρόπο τον πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής μάχης, δηλαδή το ρόλο που παίζουν σήμερα οι Δήμοι, στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης τα απαρτίζουν άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, του μεροκάματου, είναι αγωνιστές μέσα στο λαϊκό κίνημα, συμμετέχουν στους καθημερινούς αγώνες μέσα στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, είναι αγωνιστές που μπαίνουν μπροστά στους αγώνες, στην πάλη για τα λαϊκά προβλήματα. Οι ίδιοι θα είναι και μετά τις εκλογές, μέσα στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Για να γίνει η φωνή των εργαζομένων και του λαού δυνατότερη, και μαζί με τους λαούς της Ευρώπης να εμποδίζει και να ανατρέπει τις αντιλαϊκές πολιτικές σε τοπικό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κάνε την ψήφο σου δύναμη!
Ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Γρεβενών,
στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ισχυρό Κ.Κ.Ε. στην Ευρωβουλή.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: