ΣΙΝΕ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

«Εγώ και εσύ μαζί για έναν κόσμο ειρηνικό χωρίς βία και ρατσισμό»!!!

2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών
Γρεβενά, 14 Μαΐου 2014
Τετάρτη τάξη

Όπως είναι γνωστό η τάξη μας συμμετέχει στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και της UNICEF «Εγώ και εσύ μαζί για έναν κόσμο ειρηνικό χωρίς βία και ρατσισμό».
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και η UNICEF ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση των αξιών της ειρήνης, της ανοχής, της διαλλακτικότητας, της αλληλεγγύης και υλοποιούν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Εγώ και εσύ μαζί για έναν κόσμο ειρηνικό χωρίς βία και ρατσισμό» με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης της χώρας σε θέματα βίας και ρατσισμού.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος σήμερα είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στην τάξη μας δύο Γρεβενιώτισσες πρωταθλήτριες την Ιωάννα Ζάκκα πρωταθλήτρια Ελλάδας στο άλμα εις ύψος στην κατηγορία κορασίδων και βαλκανιονίκη στο ίδιο αγώνισμα το 2012 στη Σερβία, μαζί με τη Λέττα Τριανταφυλλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας στο αγώνισμα των 800μ. κορασίδων. Οι δύο πρωταθλήτριες μας μίλησαν για το αγώνισμά τους, για τον αθλητισμό και πώς αυτός καταπολεμά τη βία και το ρατσισμό, καλλιεργεί την ευγενική άμιλλα και την ειρήνη, καθώς και για την μεγάλη αξία της ολυμπιακής εκεχειρίας. Όλα αυτά έγιναν με την επίβλεψη της γυμνάστριάς μας Βάσως Παπανίκου, ενώ οι μαθητές έκαναν πάρα πολλές ερωτήσεις στις δύο πρωταθλήτριές μας και κατενθουσιάστηκαν από τη δραστηριότητα αυτή.

Ευχαριστούμε πολύ τις δύο πρωταθλήτριές μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και πήραν μέρος στη δραστηριότητά μας...

Περισσότερα και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας: http://2dim-greven.gre.sch.gr/d%20taksi%202013%202.htm


Οι μαθητές της τάξης
Ο δάσκαλος της τάξης
Αργύριος Καραλιόλιος

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: