ΣΙΝΕ

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ανασχηματισμό δείχνει το εκλογικό αποτέλεσμα

Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης του εκτιμάται ότι θα προχωρήσει άμεσα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να δείξει ότι έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών, που έφεραν δεύτερη τη Νέα Δημοκρατία και...
με διαφορά που αγγίζει το 4% πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ.

Η σκέψη του ανασχηματισμού δεν είναι βέβαια χθεσινό αποτέλεσμα , λόγω της κακής εκλογικής επίδοσης της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός εδώ και αρκετό καιρό σκέφτεται να αλλάξει πρόσωπα στην κυβέρνηση, αλλά όχι και πολιτικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς αν και υπάρχουν δυναμικές εισηγήσεις από στελέχη του κόμματος του αμφιταλαντεύεται για την αντικατάσταση του υπουργού ΟικονομικώνΓιάννη Στουρνάρα, θεωρώντας ότι αυτός πρέπει να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους. Ωστόσο η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί και θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που θα ακολουθήσουν αυτές τις ημέρες για τη συνολική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο κομμάτων στη κυβέρνηση.

Πιέσεις δέχεται ο πρωθυπουργός και για την απομάκρυνση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη αλλά και του υφυπουργού Θανάση Σκορδά, καθώς θεωρούνται υπεύθυνοι για αποφάσεις που δημιουργήσουν αρνητική εικόνα για τη κυβέρνηση σε μεγάλες τάξεις πολιτών που παραδοσιακά ανήκαν στη φιλελεύθερη παράταξη.

Σημαντικό ρόλο για την αλλαγή προσώπων στη κυβέρνηση, πάντως, θα παίξει το ΠΑΣΟΚ καθώς αναμένεται ο κ. Βενιζέλος να ζητήσει να μπουν στη κυβέρνηση περισσότερα στελέχη του, θεωρώντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα τον δικαίωσε.

Η απόφαση πάντως για ανασχηματισμό είναι ειλημμένη . Άλλωστε από χθες ο πρωθυπουργός δήλωσε «Γνωρίζω τι και πως πρέπει να αλλάξει. Και θα προχωρήσουμε γρήγορα. Όσο γίνεται πιο γρήγορα!».


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: