ΣΙΝΕ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η έξυπνη λάμπα που θα μας.. βάζει για ύπνο!

Μήπως δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ; Πάσχετε από αϋπνίες και ακόμη δεν έχετε βρει την λύση; Κι όμως, οι επιστήμονες έχουν την απάντηση.


Μία επαναστατική λάμπα που σας υπόσχεται ατέλειωτες ώρες χαλάρωσης και ανάπαυσης, εγγυάται πως θα σας βάζει για ύπνο.

Το «Drift Light», όπως ονόμασαν οι επιστήμονες τον λαμπτήρα LED, είναι μία ιδέα που μιμείται την δύση του ηλίου. Πιο συγκεκριμένα, η λάμπα αρχικά θα εκπέμπει την ίδια ποσότητα μπλε φωτός ενός κανονικού λαμπτήρα, αλλά σταδιακά θα μειώνεται και θα εναλλάσσει την ένταση μέχρι να εξασθενεί η φωτεινότητα και να σβήνει τελείως σε 37 λεπτά, όπως συμβαίνει και με την δύση του ήλιου.

Την υλοποίηση του «Drift Light» έχει αναλάβει η κατασκευάστρια εταιρία Saffron, η οποία αναφέρει στην ιστοσελίδα της, σύμφωνα με την Daily Mail, πως «Ο ύπνος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την συμπεριφορά μας» και υποστηρίζει πως με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν έναν καλύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο, αφού αυξάνονται τα επίπεδα μελατονίνης.

Ο μέσος όρο ζωής μίας τέτοιας λάμπας είναι 30.000 ώρες, 50 φορές περισσότερο από έναν λαμπτήρα πυρακτώσεως. ενώ το κόστος της υπολογίζεται στα 20 ευρώ.





Πηγή
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: