ΣΙΝΕ

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Δείτε πιο είναι το νέο μυστικό «όπλο» του Κινεζικού στρατού! Δεν θα το πιστεύετε! [φωτο]

Αποκαλύφθηκε το νέο, μυστικό «όπλο» του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας. Ποιο είναι αυτό; Δεν θα το πιστέψετε και όμως, είναι…
οι μαϊμούδες.


Τα συμπαθή ζώα έχουν μπει στην υπηρεσία της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας με αποστολή τους να προστατεύουν τις εγκαταστάσεις της διώχνοντας τα πουλιά που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά, παγκοσμίως, αεροσκαφών τα οποία έχουν πραγματοποιήσει αναγκαστικές προσγειώσεις επειδή οι τουρμπίνες τους «ρούφηξαν» σμήνη διερχόμενων πτηνών.

Οι ένοπλες δυνάμεις δοκίμασαν τα πάντα, από σκιάχτρα μέχρι ειδικά δίχτυα, πυροτεχνήματα, ακόμα και εξόντωση των φωλιών με πυρομαχικά. Τίποτα όμως δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει τη δράση των πουλιών που ζουν γύρω από στρατιωτικά αεροδρόμια. Για αυτό , όπως διαβάζουμε και στο zougla.gr, άρχισε η εκπαίδευση μιας μικρής ομάδας από μακάκες που ανέλαβαν δοκιμαστικά υπηρεσία μια αεροπορική βάση της Κίνας. Μάλιστα, οι μαϊμούδες παρουσιάστηκαν με δόξες και τιμές από τη στρατιωτική ηγεσία με φωτογραφίες στις οποίες επιδεικνύουν τα κατορθώματά τους: όταν δίνεται το ειδικό πρόσταγμα, οι μακάκες σκαρφαλώνουν στα δέντρα και διώχνουν τα πουλιά που φωλιάζουν εκεί.«Πλέον δεν ανησυχούμε, αφού έχουμε αναπτύξει το δικό μας μυστικό όπλο εναντίον των πτηνών», σημειώνει ο Σου Τσουάνγκ, ανώτερος αξιωματικός της Αεροπορίας. Μέχρι στιγμής, οι επιστρατευμένοι μακάκες καταστρέφουν έξι με οκτώ φωλιές την ημέρα. Μάλιστα, τα πουλιά δεν επιστρέφουν στις κατεστραμμένες φωλιές, αφού οι μακάκες αφήνουν πάνω στο δέντρο μια δυσάρεστη μυρωδιά που τα αποτρέπει από το να ξαναχτίσουν εκεί τη βάση τους.

tsekouratoi.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: