ΣΙΝΕ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Απάντηση της ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ, που δημοσιεύτηκε στις 14/4/2014 και αφορά τις εξελίξεις στην ALFA WOOD "ΠΙΝΔΟΣ".

Καταρχήν διευκρινίζουμε, ότι...
στην σημερινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου συμμετέχουν 2 σύμβουλοι, που εργασιακά προέρχονται από την ALFA WOOD ΠΙΝΔΟΣ και στην συνεδρίαση του ΔΣ στις 2/4/2014 που συζητήθηκε το θέμα , αποφασίστηκε να στηριχθεί η πρόταση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων και εν συνεχεία, εάν χρειαστεί να γίνει η όποια παρέμβαση στήριξης από το Εργατικό Κέντρο.

Γνωρίζοντας την οικονομική σημασία του παραπάνω εργοστασίου που έχει για τα Γρεβενά αλλά και για την Χώρα, ιδιαίτερα αυτή την οικονομική συγκυρία και έχοντας την εμπειρία από το προηγούμενο κλείσιμό του και τις επιπτώσεις που είχε στην οικονομική ζωή του Νομού μας , η οποιαδήποτε αρνητική παρέμβασή μας θα στοίχιζε ,όχι μόνο στους 80 εργαζόμενους αλλά και σε μια σειρά άλλα επαγγέλματα , που παράλληλα απασχολεί.

Δεν μπορεί όλα να είναι άσπρο ή μαύρο ,δεν έχουμε και άλλες επιχειρήσεις των 80 εργαζομένων στον Νομό μας, ούτε καν μηδενική ανεργία , ώστε να μην νοιαζόμαστε για την διατήρησή τους .

Δεν μπορεί να είμαστε αντίθετοι στην πλήρη λειτουργία της επιχείρησης. Διότι η πλήρη λειτουργία της επιχείρησης σημαίνει και βιωσιμότητά της και επομένως σημαίνει και την διατήρηση των θέσεων εργασίας σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία .

Η θέση μας, είναι γνωστή όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και είναι η ίδια με την θέση της ΓΣΕΕ αλλά και τις πλειοψηφίας του Συνδικαλιστικού Κινήματος σε ολόκληρο τον κόσμο :Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπου μεταξύ των θεσμικών καθιερώνεται και ο κατώτατος μισθός -ημερομίσθιο και ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις ,όπου εκεί διαπραγματεύεσαι και τις αποδοχές , με βάση και την κερδοφορία των επιχειρήσεων .

Με Βάση όλα τα παραπάνω ,ούτε μας ζητήθηκε να παρέμβουμε στη διαπραγμάτευση, ούτε είμαστε αντίθετοι με τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε υπέρ της μείωσης των μισθών .

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν είμαστε ενάντια στην βελτίωση των οικονομικών των εργαζομένων, αλλά αντίθετα είμαστε ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία ,που όχι μόνο μειώνει τις αποδοχές των εργαζομένων, αλλά οδηγεί σταθερά και με μαθηματική ακρίβεια στο χάσιμο θέσεων εργασίας και στο κλείσιμο των επιχειρήσεων .

Για την Διοίκηση
Ο Πρόεδρος
Κυριαζίδης Λάζαρος

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: